Stačí okamih
Dada S. Brezovská
Človek ráno vstane plný plánov a očakávaní, no niekedy stačí okamih a všetko sa rozplynie ako dym. Mladá mamička Monika nechala v byte spiaceho syna a ponáhľa sa nočným mestom po lieky do pohotovostnej lekárne, televízna reportérka Aneta práve nasadla do auta svojho nedočkavého milenca a právnik Eugen sa vracia domov v čase, keď ho mladá manželka rozhodne nečaká. Ešte netušia, že o chvíľu sa im životy zrútia ako domčeky z kariet a nebude nablízku nikto, kto by im pomohol vyhrabať sa z trosiek. Ale situácia nie je vždy taká beznádejná, ako sa na prvý pohľad zdá. To, čo vyzerá ako definitívny koniec, môže byť príležitosť na nový začiatok... Prečítajte si príbeh o životných skúškach, ktoré sa môžu pripliesť do cesty komukoľvek. Možno sa v niektorej z postáv spoznáte...... celý text
Ako ľahko sa da behom okamihu prísť o všetko? O rodinu o prácu a samotný život?
To by vám vedeli povedať traja aktéri tejto knihy.
Monika, ktorá ušla od násilného otca a musela nechať svoju mamu napospas tyranovi a dúfať, že sa jej podarí ju odtiaľ dostať.
Eugen, ktorý si našiel zlatokopku a v tom najhoršom ho opustila.
Aneta, ktorá pozerala len na svoju karieru a vykašľala sa na rodinu.
Až dokial sa nestretli pred bránou a vypoculi si príbeh každého z nich.
Musím povedat, že som si poplakala pri tejto knihe.
Bola plná smútku a beznádeje, hnevu a ublíženia.
Ale na druhú stranu aj veľa anjelov a spriaznených duši, ktorý dokazali pomôcť druhým a zároveň aj sebe.
2017 | Vzkriesené nádeje |
2014 | Rozlúčka s (ne)slobodou |
2018 | Kúpeľná se(x)zóna |
2020 | Zaslúžené šťastie |
2024 | Stačí okamih |
Ráno nemusíme ani tušiť ako sa nám život môže behom dňa zmeniť. Čo stačí aby sa nám život prevrátil?
Stačí okamih je príbeh, pri ktorom budete premýšľať, čo by ste vo svojom živote mali zmeniť.
Keď som začala čítať, trošku som bola skeptická. Autorka opisuje súčastné situácie troch postáv, ktoré sú zároveň hlavnými postavami a už v tomto momente poznáme ich charakter a snažila som sa odhadnúť ich príbeh. Môj skeptizmus spočíval v tom, že začíname 3 postavami. Prvá kapitola - jedna osoba, druhá ďaľšia atď. Prišlo malé intermezzo a zdvihnutý prst.
Tri osudy, tri okamihy, tri príbehy, ktoré sa spoja v jedno.
Monika je mamička, ktorá nechá svojho syna samého doma. Prečo to spravila? Je zlou mamou?
Eugen je žralok v súdnej sieni, ktorý si za manželku zobral mladú babu a nestíha jej.
Aneta je akčná dravá žena, myslí na svoju prácu a chce byť najlepšia...
Ale stačí len okamih, aby sa všetko zmenilo. Každý príbeh v sebe skrýva posolstvo. Raz sa mi páčil viac Anetin, potom mi prišiel Monikin príbeh silnejší a Eugenov najslabší. Ale omyl. Akonáhle sa začnú prelínať, každé stebielko je dôležité.
Je to príbeh plný klamstiev, či zatajovania, lásky, odpúšťania, nevery, násilia a všetkého čo život môže priniesť.
Výborný nápad na príbeh, skvelo napísané a dokonca sa v knihe objavia aj Vianoce.
Ďakujem autorke za dôveru. A tiež babám za spoločné čítanie.
#spolupracasnikou
#spolocnecitaniesniky #spolocnecitaniesnikou #podporujemeslovenskychautorov