Star Wars - Pašerákova zkouška
Greg Rucka
Star Wars - Cesta k VII. epizodě série
Han Solo a Wookiee Chewbacca vyrážejí vstříc novému dobrodružství. V tomto napínavém a vtipném příběhu, který se odehrává mezi epizodami Nová naděje a Impérium vrací úder, se oblíbená dvojice pašeráků vydává s Millennium Falconem na přísně tajnou misi v zájmu povstalecké Aliance. V příběhu jsou rovněž skryty narážky a odkazy na nejnovější film Star Wars Síla se probouzí!... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2015 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Star Wars - Smuggler's Run: A Han Solo & Chewbacca Adventure, 2015
Velmi dobrá kniha o dalším dobrodružství Hana Sola a Chewieho. Moc se mi líbila. Četla se hezky a svižně. Je tu plno akce, která stojí za to. Hlavní záporák je tu dost fajn. Han a Chewie zde jsou jako ve filmech a to je skvělé.
Skvělý dobrodružný příběh.
Čtení jsem si užila a četl se dobře.
Han Solo s Chewiem zase skvěle vyvázli z průšvihu.
Střílečka, záchrana, vojáci a rebelové... Jako bych ten příběh viděla na vlastní oči.
Skvělé.
Epizodická knížka o tom, kterak se Han a Chewie vydávají na misi za záchranou povstaleckého agenta. Knížka je sice dost předvídatelná a krátká, na druhou stranu je tam spousta akce. Autenticita charakterů hlavních postav je vykreslená přesně tak, jak to máme rádi a známe z filmů - to vtisklo příběhu neuvěřitelný ráz, který mě přesvědčil, že bych tuto knížku určitě doporučil. Body strhávám za zbytečně krátký rozsah. Nicméně si to přečtěte! Vůbec to neurazí.
Pašerákova zkouška je příjemná jednohubka, kterou máte přečtenou opravdu za chvíli.
Knížka nám mapuje osudy Hana Sola a Chewbaccy po epizodě IV a i když je velmi útlá, tak má co nabídnout. Je tu akce, je tu povstání a samozřejmě Impérium, stojící na druhé straně.
Co mě hodně překvapilo, byla grafická stránka knížky, nazvala bych to spíše uměleckým dílem. Ilustrace před každou částí a stránky pečlivě upravené, zkrátka po vizuální stránce dokonalost.
Knížku bych doporučila lidem, kteří chtějí se Star Wars knihami začít, a mladším čtenářům také.
Tak, přečteno, vzhledem k rozsahu spíše delší povídky to ani není žádný úctyhodný výkon. Pašerákova zkouška má svižný děj a slušný spád, přečteno za dva večery před spaním. Ačkoli jsem byl tedy čtenářsky uspokojen, skalní fanda Star Wars se ze mě nestane, přitom někdy v budoucnu se ale ani nebudu bránit další knize z tohoto světa.
Není to typická kniha, je tam dobrá třetina zajímavých ilustrací, přesto to není ani komiks, je to moje první kniha s tak rozsáhlými ilustracemi. Zároveň je to moje první kniha ze světa Star wars, tak je to nejen pašerákova zkouška, ale i moje, zda-li mě star wars v psané podobě dokáže zaujmout.
Svojí délkou jde spíše o povídku, pojednávající o misi, kterou Han a Chewbacca provedou pro povstaleckou Alianci. Kromě dvojice hlavních hrdinů určitě vyniká zajímavá postava imperiální důstojnice Beck, která dodává příběhu tu správnou "zlou postavu". Celkově jde o svižné počtení, které vtáhne čtenáře do děje, ale které končí příliš rychle. Škoda, že nebyl dán větší prostor jak příběhu, tak některým postavám.
Pokud jsem dával ztraceným hvězdám 5*, tady musím dát jenom 4. Protože prostě se mi ty hvězdy líbily víc. A to se nějak musí projevit v hodnocení. Ale jinak knížka dobrá. dobře se čte a z celé téhle serie připomínání postav asi nejsilnější kousek.
Úžasná kniha, Han Solo je jedna z nejlepších postav světa Star Wars.
Od knihy jsem se pomalu nemohla odtrhnout, hodně jsem se do ní začetla.
Velmi jsem si oblíbila komandérku Beck, snad ji najdu i v dalších knihách.
Jedna z nejlepších knih ze světa Star Wars, kterou jsem četla. Dávám jí pět hvězdiček, zaslouží si je.
Jako správný milovník Star wars bych o knize snad ani nic špatného říct nemohla. Vtipná, akční, Han prostě nezklame. Taková malá chuťovka. Přímá linie a žádné velké překvapení. Přesto stojí za to, pokud máte svět Star wars a hlavně hlavní postavy původní triologie rádi.
2016 | Joker: Oslava 75. výročí |
2016 | Při výkonu služby |
2015 | Star Wars - Pašerákova zkouška |
2016 | Star Wars - Před probuzením |
2018 | Lži |
Jednoduchý příběh odehrávající se během jediného dne, kdy během evakuace Yavinu 4 požádá Leia Hana, aby vyzvedl "background postavu ze sequelové trilogie" a dopravil ji k Povstání. Han chce sice zaplatit Jabbovi svůj dluh, ale úkol přijímá a ve výsledku to je možná daleko větší dobrodružství, než čekal. Svět Star Wars to příliš neobohacuje, ale fanoušky původní trilogie to určitě potěší.