Star Wars: Sila sa prebúdza

Star Wars: Sila sa prebúdza
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340516/bmid_star-wars-sila-sa-prebudza-LVK-340516.jpg 4 31 31

Pred takmer štyridsiatimi rokmi sa Star Wars stali kultúrnym fenoménom. Teraz prichádzajú do kín nové napínavé príbehy, ktoré nás zavedú späť do galaxie princeznej Leie, Hana Sola, Chewbaccu, Luka Skywalkera, droidov C-3PO a R2-D2 a tiež mnohých nových postáv. Hoci bol Darth Vader vykúpený a cisár porazený, zlo sa len tak ľahko nestratí. Prostá viera v dobro však stále dokáže motivovať obyčajných ľudí, aby sa postavili i tým najťažším výzvam.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Albatros (ČR) , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars: The Force Awakens , 2015


více info...

Přidat komentář

DarkAvenger
19.07.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila stejně jako film. Scény navíc potěšili a pěkná obálka knihy taky. Nová trilogie je dobrá a oživila můj zájem o SW. Jen škoda že další dva díly knih nevyšli v češtině.

Overkill
15.07.2021 5 z 5

Jsem velkým fandou Star Wars, filmy znám nazpaměť a knihy k nim mám přečtené všechny včetně téhle. Těší mne že je rozšířena o scény které ve filmu nebyli a že se dozvíme o pocitech a myšlenkách hlavních postav které u filmu můžeme jen hádat. Četla jsem sice anglickou verzu téhle knihy místo české ale nemyslím že by v tom byl velký rozdíl. Škoda ze další díly nevyšli v češtině. Já mám novou trilogii celou v angličtině (knihy) a nezklamala ani jedna kniha z ní. Doporučuji všem co mají rádi sci-fi/fantasy knihy a Star Wars.


gimli35
07.06.2020 4 z 5

Přestože větší část novelizace sedmé epizody není tak čtivá jako Ztracené hvězdy, najdou se i zde velmi silné momenty a jedná se tak o dobře napsanou knihu, kterou lze (nejen) fanouškům Star Wars doporučit.

Alee
15.05.2018 4 z 5

Kniha mě příjemně překvapila, protože (i když je podle scénáře) je vážně dobře napsaná. Pokud máte rádi Star Wars a chcete se ponořit do pořádné akční sci-fi jednohubky, nebo chcete prohloubit svůj zážitek z filmu, tak mohu tuto knihu vřele doporučit. Pokud seženu novelizovanou epizodu osm, tak si ji určitě ráda přečtu.

Palorizek85
27.04.2018 5 z 5

Kniha lepší než film :)

Kiisaki
13.01.2018 5 z 5

Novelizace prvního dílu nové Star Wars trilogie krásně vtáhne do děje a jako bonus zahrnuje i několik zajímavých scén, které ve filmové předloze nejsou. Navíc nabízí i náhled do myšlenek a vnitřních pocitů postav, což pouze prohloubilo mé sympatie k novým hrdinům. Pro fanoušky SW a pro vášnivé čtenáře je to skoro až nutnost.

I_love_books
16.07.2016 5 z 5

Velmi dobrá a propracovaná kniha. Odchylky od filmu jsou minimální, pouze jsou tu přidané, případně více rozpracované scény (které třeba byly z filmu vyřazeny), což je pro mě rozhodně bonus. Na to, že je kniha psaná podle filmu, je v různých ohledech překvapivě lepší než film, který je také velmi dobrý.
Já dávám knize pět hvězdiček a mohu ji doporučit fanouškům Star Wars.