Nepřátelské linie 1: Sen rebelů
Aaron Allston
Star Wars - Nový řád Jedi série
Nová republika přestává být schopna jednotného a účinného postupu proti Yuuzhan Vongům... a Luke Skwalker, Han a Leia Solovi a Wedge Antilles musejí zničit to, co kdysi pomáhali s nasazením vlastních životů vybudovat. Vládní rada Nové republiky po dobytí Coruscantu propadá panice a dává se na útěk. Ještě předtím na nedalekém Borleiasu vytvoří poslední obrannou linii - každému je ale jasné, že tím chce jenom získat čas. Leia a Han Solovi cestují z planety na planetu, aby rozdmýchali odpor proti katastrofální politice appeasementu, kterou prosazuje Nová republika. Avšak nejnebezpečnější úkol ze všech na sebe bere Luke Skywalker: musí proniknout do yuuzhanvongské pevnosti na Coruscantu. Teprve čas ukáže, jestli je jeho smělý plán geniální, nebo sebevražedný. K Borleiasu se mezitím blíží invazní flotila Yuuzhan Vongů, odhodlaná zlikvidovat poslední obránce galaxie...... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2011 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Enemy Lines 1: Rebel Dream
sice mi přijde, že by se příběh celé dulologie dal shrnout do jedné knihy, ale jinak se jedná o jeden z lepších dílů.
Po krátké pauze v předchozím díle se situace konečně pohnula k nějakému dalšímu vývoji. Postavy jako Jag a Kyp se mi na méně prostoru než v předchozím díle otevřely mnohem lépe a Jag měl konečně možnost ukázat, co v něm je. Těším se na další díl. Celkově tento řadím mezi ty nejlepší v celé sérii.
Kamera..akce, akce, akce a ještě jednou akce! Pořádný nářez po nudné Temné pouti, panu Allstonovi tleskám a doufám, že byl hrdý na to co stvořil, protože tohle mají přesně fanoušci Star Wars rádi.
Mladá generace šla do pozadí a do světel reflektorů se nám vrátili staří pardálové jako je Wedge Antilles, Tycho Celchu a samozřejmě Luke a Mara Jade s Hanem a Leiou po boku a to se mi teda líbilo!
Abych nezapomněl, Lando byl geniální, jeho pasáže s 1-1A neměly chybu a nemohl jsem se přestat usmívat. Za mě plný počet!
Skvělé, naprosto skvělé. Allston prostě umí. Celá kniha je jedna dlouhá akce. Žádná vata, jenom nekompromisní napětí. Po ne tak docela povedené Temné pouti, kterou jsem hodnotil jako klopýtnutí v sérii, je tohle opravdu vzpruha a opravdu zdařilý kousek. Úžasné od první stránky až dokonce. Nejvyšší hodnocení, moje poklona a zasalutování Allstonovi do nebe.
Výborná kniha, která udrží v napětí až do konce. SPOILER: Konečně také nějaký zářez pro Novou Republiku :)
2011 | Nepřátelské linie 1: Sen rebelů |
2013 | Eskadra Wraith |
2011 | Nepřátelské linie 2: Bašta rebelů |
2014 | Železná pěst |
2014 | Solovy rozkazy |
Jedenáctá kniha ze série Nový řád Jedi, Nepřátelské linie I Sen rebelů, je fenomenální jízda. Je tu tolik akce, že není možné se nudit. Celý příběh se posunul velmi zajímavým směrem a jsem zvědav, jak to bude pokračovat. Opětovná spolupráce tolika mých oblíbených postav je skutečně pohlazení po duši. Zároveň tu pokračuje osobní příběh Jainy z Temné pouti. S tím souvisí i Kyp a Jag, jenž jsem si upřímně fakt oblíbil. Co se týče postav obecně, tak není co dodávat. Ať už to byli Wedge a Tycho, kteří jsou prostě skvělí nebo Luke, Mara, Han, Leia, Iella či Lando. Tak strašně moc si to užívám, že to není ani možný. Okamžitě chci další díl!!!