Šťastlivec

Šťastlivec
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94434/bmid_stastlivec-R4K-94434.jpg 4 631 631

Keď vojak americkej námornej pechoty Logan Thibault počas svojej tretej misie v Iraku nájde v piesku fotografiu usmievajúcej sa mladej ženy, chce ju inštinktívne odhodiť. Vezme ju však so sebou na základňu, ale fotografia nikomu nechýba. Až po čase si uvedomí, že ju stále nosí vo vrecku. Thibault sa zrazu stane miláčikom šťasteny, vyhráva v pokri a dokonca prežije smrtiaci súboj, v ktorom zahynú jeho dvaja blízki priatelia. Zdá sa, že iba jeho najlepší priateľ Victor vie vysvetliť, prečo má šťastie: prináša mu ho fotografia, jeho talizman. Doma v Colorade Thibaultovi neobyčajná fotografia s portrétom ženy neschádza z mysle. V presvedčení, že práve ona je nejakým spôsobom kľúčom k jeho osudu, vydá sa na cestu naprieč Amerikou, aby ju našiel. Netuší, že ženou, na ktorú čakal celý život, sa stane silná, ale zraniteľná Elizabeth, rozvedená matka malého chlapca, ktorú stretol v Hamptone v Severnej Karolíne. Thibault zaskočený novým citom uchová príbeh o fotografii a svojom šťastí v tajnosti. S Elizabeth ich spojí vášnivý ľúbostný vzťah. Jeho tajomstvo sa čoskoro stane hrozbou, že zničí nielen ich lásku, ale aj životy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Lucky One, 2008

Micha-Él
18.08.2018 3 z 5

Talisman je pro mě první knihou od Sparkse, ale rozhodně ne poslední. Na začátku jsem byla trochu zklamaná, že knížka nemá pořádný děj, protože jsem se hlavní zápletku dočetla z anotace. Nicméně styl psaní mě hned chytil a ten mě bavil od začátku. Jenomže naštěstí v druhé půli knihy se děj začal pořádně roztáčet a já ani nemohla přestat číst! Musím říct, že se jedná o moc krásný, dojemný a city nabitý milostný příběh :) Uznávám, že některé pasáže byly trochu šablonovité a předvídatelné, ale na oddechovou četbu ideální. Velké plus románu je také v tom, že Sparks vás do poslední chvíle napíná, jak to s hrdiny nakonec dopadne. Doporučuji! :)

irskádívka
01.07.2018 3 z 5

Hezké, romantické, nenáročné čtení. Vhodné pro chvíle odpočinku.
Některé situace jsou snad až příliš zjednodušené, či schematizované, ale přesto rozhodně přečtení nelituji.

Szekynka
18.04.2018 4 z 5

Autor prostě umí. Romantika, lehkost psaní a pěkný příběh.

Ďumbierka
25.03.2018 5 z 5

Musím povedať, že momentálne po dočítaní najväčšia srdcovka od Sparksa !!!! Milujem jeho príbehy a tento , kde boli psíky, čistá láska.... a všetko, čo ženská duša potrebuje k dojáku a príbehu, ktorý aspoň u mňa bude dlho rezonovať, tam bolo a ach, som na mäkko, dojatá a určite si časom pozriem aj film. Ale KNIHA je Kniha. :) no darmo Pán Sparks je srdcová záležitosť.

Irsaf
07.02.2018 5 z 5

Opět pěkný příběh

Andyys
18.01.2018 3 z 5

Nebýt toho, že se to četlo lehce a plynule, protože prostě Sparks...Asi bych se unudila. Téměř žádný děj a vím, že za chvíli zapomenu, o čem jsem vlastně četla. Hodně odpočinková kniha. 70%

knihovnička007
25.11.2017 5 z 5

Moc moc hezká romantika. Krásná oddychovka. Jemná, pohodová. Jen mi přišlo, že všechno bylo takové černobílé-lidi byli buď dobří nebo zlí. Claytona jsem měla chuť po první kapitole uškrtit :/ Už to, jak plánoval, jak se zbavit psa...

Moc hezká kniha, určitě si přečtu i další. Na dlouhé zimní večery jsou super :)

Barunka-Rocky
03.08.2017 5 z 5

Klasická Sparksova tvorba. Za mě super.

AnieAnne
13.07.2017 4 z 5

Hned první kapitola mě trochu "vyděsila", co že jsem si to půjčila, a odložila jsem ji jako nezajímavou. Asi po týdnu jsem jí dala ještě šanci, a ve výsledku jsem ji shltla za dva večery. Místy předvídatelné, chvílemi trochu slabší, ale celkový dojem velmi dobrý - jako zatím vše od Sparkse ;-)

mkarajda
26.06.2017 5 z 5

Jako odpočinkové, lehké čtení k moři ideální kniha.

michaela3483
25.06.2017 4 z 5

Moje druhá kniha od Sparkse. A na rozdíl od "Zápisníku" se mi líbila. Talisman byl pro mě příjemným čtením, někdy s těžko uvěřitelným dějem, sledem událostí, ale i tak to byl fajn strávený čas.
Díky téhle knize přemýšlím, že dám šanci některému dalšímu dílu od NS.

Burák
12.06.2017 3 z 5

I když považuju Nicholase Sparkse za jednoho z nejlepšího autora v rámci žánru literatury pro ženy, jeho Talisman mě bohužel dost zklamal. Na druhou stranu, i když samotná zápletka byla velmi slabá a konec byl od počátku předvídatelný, tak se mi knihu dařilo dočíst do konce bez většího přemáhání. Což mi osobně potvrzuje, že Sparks prostě umí psát. V rámci žánru průměr - neohromí ani neurazí. Pokud bych měla hodnotit knihu obecně, asi by to nebyly ani ty 2 hvězdičky.

LaCoccinelle
31.05.2017 5 z 5

Velice čtivá kniha s pěkným příběhem. Přečteno jedním dechem.

MíšaS.
01.05.2017 2 z 5

Tato kniha mě vůbec nebavila.

kalinkacz
15.04.2017 5 z 5

Tohoto spisovatele mám opravdu ráda... Romány normálně nečtu, ale tyto mají jistý přesah a vyhledávám všechno, co pan Sparks napsal... Co se této knihy týče, tak k ní mám pár výhrad, ale i přes to byla čtivá, bavila mě a na konci mě klasicky dojala... Filmové zpracovaní je opět vydařené, tak jak je tomu již dobrým zvykem..

Lucik87
26.03.2017 3 z 5

Zatím nejslabší knížka, kterou jsem od tohoto úžasného spisovatele četla.

Jessybelle
23.02.2017 5 z 5

Pěkná kniha, čtivá, oddechová. Za mne mohu doporučit.

Hana86
05.02.2017 4 z 5

Opět hezký příběh, podle mě s lehce pomalejším rozjezdem, ale zase na konci to bylo dost napínavé a až do konce člověk nevěděl, jak to dopadne.
Doporučuji :)

Míša.K.
31.10.2016 5 z 5

Krásná kniha, ostatně jako všechny knihy Nicholase Sparkse.

KydlochMoris
26.10.2016 4 z 5

Na Sparkse mi to přišlo málo propracované. Normální romantika... Má o hodně lepší knihy... Jedna z hvězdiček je za psa v hlavní roli :-D