Šťastlivec přehled
Nicholas Sparks
Keď vojak americkej námornej pechoty Logan Thibault počas svojej tretej misie v Iraku nájde v piesku fotografiu usmievajúcej sa mladej ženy, chce ju inštinktívne odhodiť. Vezme ju však so sebou na základňu, ale fotografia nikomu nechýba. Až po čase si uvedomí, že ju stále nosí vo vrecku. Thibault sa zrazu stane miláčikom šťasteny, vyhráva v pokri a dokonca prežije smrtiaci súboj, v ktorom zahynú jeho dvaja blízki priatelia. Zdá sa, že iba jeho najlepší priateľ Victor vie vysvetliť, prečo má šťastie: prináša mu ho fotografia, jeho talizman. Doma v Colorade Thibaultovi neobyčajná fotografia s portrétom ženy neschádza z mysle. V presvedčení, že práve ona je nejakým spôsobom kľúčom k jeho osudu, vydá sa na cestu naprieč Amerikou, aby ju našiel. Netuší, že ženou, na ktorú čakal celý život, sa stane silná, ale zraniteľná Elizabeth, rozvedená matka malého chlapca, ktorú stretol v Hamptone v Severnej Karolíne. Thibault zaskočený novým citom uchová príbeh o fotografii a svojom šťastí v tajnosti. S Elizabeth ich spojí vášnivý ľúbostný vzťah. Jeho tajomstvo sa čoskoro stane hrozbou, že zničí nielen ich lásku, ale aj životy.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2010 , Ikar (ČR)Originální název:
The Lucky One, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastlivec. Přihlašte se a napište ho.
Přečtená loni
Ke knize a filmu zároveň: Bývalý voják toho času jestě v boji při úkrytu v zákopech najde fotku ženy, která mu o chvíli později zachrání život. Doslova. Proto se ji po skončení mise vydá hledat. Svého anděla strážného najde, ale pak se "karty obracejí."
Beth je rozvedená, s exmanželem mají ve stridavé péči syna Bena, ale vztah mezi muži zrovna nekvete. Ben chce hrát na housle, ale Keith jako zástupce šerifa ví moc dobře, co je pro Bena nejlepší. Beth ani Ben si to nemyslí. Stačí však jedna hádka a pohádky o zlém čaroději je konec.
Kniha Šťastlivec v seznamech
2010 | Milý Johne |
2013 | Zápisník jedné lásky |
2010 | Poslední píseň |
2013 | To nejlepší z nás |
2012 | Bezpečný přístav |
Příběh jsem znala z filmového zpracování, ale jako vždy byla kniha mnohem lepší. I přes znalost hlavní zápletky bylo zajímavé pozorovat, jak se hrdinové sbližují a jak se to vlastně všechno semlelo.
Určitě doporučuji všem, kdo mají rádi romantiku a nebojí se uronit pár slz.