Šťastná za všech okolností

Šťastná za všech okolností
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539463/bmid_stastna-za-vsech-okolnosti.jpg 4 88 88

„Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila. I když její život nebyl vždycky šťastný, i když i ji potkávaly problémy, zrady a zklamání, i když i jí bylo často spíš k slzám než k radosti, její talent na štěstí vždycky zvítězil.... celý text

simca9342
04.05.2024 5 z 5

Přečtená před lety

Tyhle povídky a životní postřehy I. Deváté dokážou člověku aspoň trochu zvednout náladu.
Autorka vtipně popisuje své válečné dětství, trapasy, kterých se dopustila , život u divadla , kamarádství, prostě svůj život.

cukrovka
12.04.2024 3 z 5

Knížka je průřezem života Ivanky Deváté. Je to takové bilancování života a trocha bulváru. Chyběl mi vtip a humor, který znám z jejích jiných knih.

Psímáma
04.03.2024 1 z 5

Když jsem v knihovně uviděla knihu od Ivanky Deváté, kterou jsem ještě nečetla, zajásala jsem. Těšila jsem se na její krásnou, bohatou češtinu a intenzivní inteligentní humor a životní moudra. Jaj, to byla tedy mýlka. Pravda, občas jsem se zasmála. A protože bulvár normálně nesleduju v žádné podobě, kniha mi ho nahradila. Mnohé pasáže jsou obsažené v jiných knihách, takže vlastně úplně nechápu důvod vydání této. A asi jsem fakt prudérní, ale popisy intimit mi nějak k mojí představě o Ivance Deváté nesedly. Jsem znechucená.

Sandalkar
21.02.2024 2 z 5

Takove sypani znamych (i mene znamych) jmen z rukavu. Detske roky s historickym exkurzem zajimave. Umeleckou scenu bych po precteni shrnula slovy klasika "kamen prc.. cihlu." I pres usili jsem odlozila.

Janadvorackova
28.12.2023 3 z 5

Některé knížky paní Deváté jsou vtipné, některé jen trochu humorné a některé průměrné. Ideální je, když každá obsahuje všechny tyto ingredience, ale ne vždy se to povede. I tak se čtou dobře.

fénix56
06.06.2023 3 z 5

Tak tato knížka patří z mého hlediska mezi ty průměrné od paní Ivanky Deváté. Jde jen o takový výčet událostí od narození výše.... I když je to psáno s vtipem, přece jen se mi více líbila třeba Lázeňská kúra nebo Co číhá za humny.

SSTknihy
09.02.2023 3 z 5

Částečně dojemné vzpomínání, částečně praní špinavého prádla. Trocha nostalgie, o trochu více bulváru a bohužel oproti tomu, na co jsme u autorky zvyklí, o dost méně vtipu, nadsázky, lehkosti a sebeironie. Často je to jen výčet volných vzpomínek, bez výrazné pointy. Zajímavé asi spíš pro ty, kteří toho dosud od autorky moc nečetli a o jejím životě moc neví.

LeHor
31.01.2023 3 z 5

Čekala jsem asi trochu více, nicméně jsem se místy bavila a autorka mi mluvila z duše.

Hanuja
24.01.2023 4 z 5

Taková milá oddechovka. Četla se dobře. Paní Devátá je dobrá vypravěčka. O svém životě i o životě svých blízkých vypráví často velmi intimně. Ještě si nějakou její knížku určitě za čas přečtu.

Nuttelka
31.12.2022 3 z 5

(Audiokniha)
Průřez životem Ivanky Deváté... Za mě je to takový průměr, neurazí, nenadchne. I když je zajímavé slyšet o slavných osobnostech "ze zákulisí".
Ač mám Pavlu Tomicovou opravdu ráda, do audioknihy mi moc nesedla, škoda.

HaJC1978
15.12.2022 4 z 5

Styl psaní této autorky je mi velmi blízký, milý a příjemný. Četlo se mi to tedy jako vždy velmi dobře a bohužel i velmi rychle. Některé knížky by mohly být tenčí, jiné mnohem obsáhlejší. Tohle je, alespoň za mě, druhý případ. Jako u většiny lidí i u Ivanky Deváté platí ono známé Werichovské "život je jen náhoda, jednou si dole, jednou nahoře..." Přeji jí, ať je ještě mnoho let nahoře a těším se na její další díla.

Knihomolka506
06.09.2022 5 z 5

Osobní moudra a vyprávění scenáristky, divadelní umělkyně a spisovatelky Ivanky Deváté umí dodat člověku tu jiskru do života, když je nejhůř. Jako dnes v mém případě , kdy nejen mě opustil starší člen rodiny...
Autorka s humorem popisuje vlastní válečné a poválečné dětství, školní léta, život na prknech zkrátka své zážitky.

Jana283
21.06.2022 2 z 5

Nejvíc se mi na celé knize líbilo moto: Život je dar, štěstí je volba... Vyprávění o dětství bylo milé, ale milostné peripetie s pikantnostmi o zemřelých milencích a manželích nebyl můj šálek kávy. Některé věci by měly zůstat jen mezi těmi dvěma...

piliticek
22.04.2022 2 z 5

To byla dle mého názoru slušná slatanina. Stále se opakující téma vzájemných nevěr. Autorka pořád plakala, ale za všech okolností byla šťastná. Jako žena mi byla navíc velmi nesympaticka.

alnahu
19.04.2022 5 z 5

Další kniha napsaná s humorem,který k paní Deváté patří.V knize nás provede svým divokým životem.A tak jako skoro všechny ženy prožívá radosti i zármutky všedního života.Kniha se mi četla dobře a pobavila mě.

Allla9
19.03.2022 4 z 5

Ivanka Devátá mě svým vyprávěním potěšila a pobavila.

Dixinka
03.03.2022 1 z 5

Zklamání.

Bertik000
26.02.2022

Velké zklamání, připojuji se k předchozím hodnotitelum - spoluautorka zřejmě využila touhy staré dámy ještě jednou potěšit čtenáře, ale vzhledem k nedostatku nových informací se uchýlila k praktikám bulváru.

allebra
24.02.2022 3 z 5

Četla jsem od Ivanky Deváté všechny její knížky, tato mi však připadá jako "nastavovaná kaše", navíc místy s nádechem bulváru. Bohužel se z knížky téměř vytratil humor a cit pro češtinu, kvůli čemuž jsem knížky od Ivanky Deváté vždycky ráda četla.

Zdero
17.01.2022 2 z 5

Trochu zklamání - většina obsahu se nachází již v předchozích knihách, takže jde o takový souhrn. Bohužel tomu chybí laskavý humor paní Ivanky, jako kdysi. Zřejmě to opravdu psala paní Formáčková pouze na základě vyprávění. Příliš bulváru, málo vtipu.