Hra na pravdu
Stella Blómkvist
Stella Blomkvistová série
V kanceláři zdánlivě počestného soudce je nalezeno tělo lehkomyslné herečky. Soudce je zatčen, videonahrávky dokazují, že se ženou, pracující i jako striptérka, udržoval poměr. Jako obvykle se ke všemu připlete advokátka Stella, která musí překonat spoustu překážek a nástrah, než bude moci polici, která není vůbec nadšená advokátčiným jednáním na vlastní pěst, přivést pravého vraha.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2011 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Morðið í hæstarétti, 2001
Tentokrát mě Stella trošku zklamala. Děj neměl žádný velký spád, který by držel v napětí, takové nijaké jednoduché čtení. Rozhodně to autorka umí daleko lépe.
Je to poprvé když jsem dočetl detektivku a nedozvěděl jsem kdo je zabiják.
Možná že existuje nějaké prodloužení, ale to už číst nebudu. Je to hrůza.
Autor/ka se už docela dost opakuje, ale stále je to poměrně zábavné, rychle se to čte a potěšilo i to, že se Stella před konfrontací alespoň trochu pojistila, takže ji už nenachytali, jako v předchozích dílech.
Tak jsem dočetl tuto detektivku, celkem čtivá kniha ale nějak mi to přišlo moc jednoduché.
Trošku zavádějící název, klasická detektivka. Ovšem popis sexuálních zážitků je docela dobrý.
Island islandská literatura severská krimi islandské detektivky
2006 | Bronzová socha |
2013 | Andělé |
2012 | Nevinnost |
2011 | Hra na pravdu |
2011 | Falešný svědek |
Jednoduché a nudné. Hlavní hrdinka - advokátka je něco mezi trhlou kozou a alkoholičkou, narkomankou a nymfomankou v jednom. Nevýslovná hloupost.