Stíny nad zálivem
Lucy Clarke
Před sedmi lety unese dva desetileté chlapce proud příliš daleko od břehu. A na pevninu se vrátí jen jeden… Sářin syn Jacob sice před sedmi lety přežil, ale na své narozeniny, v den neblahého výročí, zmizí beze stopy. Postupně se začínají vynořovat nová i stará tajemství a komunitu na poloostrově Sandbank plíživě ochromuje napětí a nezodpovězené otázky. Sára je stále více a více zoufalá a přestává věřit všem, které zná a kterým dosud důvěřovala – a dobře dělá… Co se vlastně před sedmi lety událo? Jak to, že v komunitě, kde se pořád někdo dívá, zrovna tehdy nikdo nic neviděl? Kdo všechno a proč má důvod tajit, co se doopravdy stalo?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
Last Seen, 2017
Nebylo to špatné, ale čekala jsem větší napětí, na to, že je kniha označována jako psycho thriller..spíš to byla taková romantika, říznutá malým vzrušením a zápletkou v podobě ztraceného dospívajícího syna..každopádně příjemné čtení na víkend.
Ale jo...neurazí, ani nijak zvlášť nenadchne...Vcelku zdařilý psychothriller se slabšími i silnějšími stránkami.
Ahoj knizko,ktera nikdy neopustis mou knihovnu!Skvele bombasticke cteni.Nic vic nic min,v takovych knihach si libuju.
Ze začátku se mi kniha četla blbě, ale ve chvíli se vše obrátilo a já musím hodnotit kladně. Dobrá kniha se zajímavým dějem.
Můj druhý přečtený bestseller :-) Bylo to dost napínavé a přiznám se, že některé dějové zvraty jsem nečekala, ale stejně se nemůžu ubránit dojmu, že už tuhle knížku nikdy do ruky nevezmu. Prostě jednohubka, ale i tak stojí za přečtení. Alespoň jednou. ;-)
Dle hodnocení jsem se na knihu opravdu těšila. Mám velmi ráda detektivky, tak jsem si říkala, že to bude příjemné zpestření. Knížka se četla velmi dobře a děj hezky ubíhal. Bohužel mě docela zklamal konec. Přišlo mi to hodně hodně překombinované... I tak dávám knize dobré hodnocení a možná si od autorky přečtu něco dalšího.
Knize dávám 5 hvězdiček a poohlídnu se po dalších knihách autorky. Nemyslím si, že by to byl thriller, je to spíše psychologický román. Jak tu už někdo napsal je to rozbor duší dvou kamarádek. Je to příběh depresivní, každá postava knihy v sobě nese pocit viny a podle toho se cítí a jedná. Přitom si nemyslím, že viníky jsou, prostě ty situace nese život. Lze chápat Islu i Sáru. Mistrně napsáno.
Kniha se mi líbila, sice pomalejší rozjezd, i toho napětí tam moc nebylo, až na konci. Dobře se to četlo, jen ten konec mohl být více dotažený, co se týče Jacoba.
Knížka o tom, jak jedno dávné tajemství změní osudy několika lidí. Moc dobrá četba, trochu jinak vystavěný příběh hlavních hrdinek. Sáry, která v reálném čase pátrá po synovi Jacobovi, který zmizel jedné noci z poloostrova, a Isly, která ve vzpomínkách pátrá po tom, co se mohlo stát před sedmi lety, kdy se v moři utopil její syn Marley... Jak moc zasáhly události před sedmi lety do vztahu nejlepších kamarádek a jejich blízkých? Jak moc ovlivnilo Sářino trauma z dětství to co se stalo potom? Nelze více rozvádět děj příběhu, je nutno jej přečíst!
Mám se cítit divně, když se mi kniha nelíbila ani z poloviny tak jako níže hodnotícím???
Velmi čtivá, napínavá kniha. Nenudila jsem se ani chvilku. Několikrát jsem si myslela jak to dopadne, ale najednou bylo všechno jinak a tak jsem mohla dumat dál a stejně mě konec překvapil. Super zážitek. Mrknu i další knihy od teto autorky.
Kniha se mi líbila, závěr byl nečekaný. Opravdu jde o dobrý psychothriller, což já můžu a tudíž doporučuji.
Na jednu knížku / rodinu toho bylo tak nějak příliš. Utopené dítě, zmizelý syn, potrat, zamilování se do starší ženy, otec, co není otec.... ale ten konec se mi líbil. To jsem opravdu nečekala. Taky se jsem ráda četla ty pasáže popisující rozpad vztahu dvou kamarádek. Super knížka na léto. Chtělo se mi prchnout do domku na pláži.
Musím říct, že ze začátku jsem se trochu trápila a přemýšlela, zda knihu neodložit, vydržela jsem a jsem za to ráda, neboť nakonec to byl velmi zajímavý příběh s velmi překvapujícím koncem.
2018 | Stíny nad zálivem |
2015 | Modrá |
2015 | Poslední nádech |
2020 | Pozvala mě dál |
2022 | Trosečníci |
Spíš než psychotriller mi to přišlo jako zajímavě poskládaná "vztahovka" - velmi čtivě napsaná.
Příběh dvou kamarádek, jedné tragédie a kopy lží.
Bavilo mě to dosti, ale řekla bych, že to pro mě bude spíš taková "spotřební" záležitost, která dobře posloužila k odreagování, ale nebudu mít potřebu se k tomu někdy vracet. To by to přeci jen muselo mít ještě nějaký přesah - což nemá.
Jako oddechovku ale vřele doporučuji.