Stíny Vichrovského kláštera
Klára Kubíčková , Markéta Kubíčková
Branou kláštera na Vichrově prochází nový prosebník o místo v řádu. Bartoloměj, mladík s temnou minulostí, je přijat mezi novice a záhy se v klášteře začnou dít strašlivé věci. Hlavním vyšetřovatelem neblahých událostí jmenuje opat svého správce a Bartoloměj je ustanoven jeho pomocníkem. Během vyšetřování odkrývá hrůzostrašné tajemství, jež se ho dotýká víc, než by si přál.... celý text
Oblíbená tématika v oblíbených kulisách s nadpřirozenem od samého začátku. Bude to četba spíš pro mladší ročníky, dříve narozeným to asi stačit nebude. Napsané je to čtivě, ale stačí číst jenom jednou.
Fantasy je to pěkná, mladí fandové tohoto žánru si pochutnají. Je zde mnoho soubojů pohádkovými zbraněmi jako na běžícím pásu. Také zde řádí démoni a hrdina je udatný mladík, který jde za pomstou své lásky. Všechny potřebné parametry jsou tedy na místě k příjemné konzumaci.
Kniha je velmi čtivá a obsahuje hezké dobové popisy, díky kterým se čtenář plně vžije do děje.
Postavy jsou výborně vymyšlené, hlavní hrdina mi něčím připomíná Geralta z Rivie :-) U čtení jsem se bavila a moc ráda bych si přečetla i o dalších osudech vymítače Bartoloměje. Slečnám Kubíčkovým patří velké díky za skvělý příspěvek české fantasy literatuře.
Jak psali ostatní, kniha vzbuzuje dojem, že se bude jednat o historickou detektivku (data na začátku kapitol), ve skutečnosti jde ale o akční fantasy. V rámci žánru je to docela pěkné a svižné čtení s nápadem, ale nejde o příběh, ke kterému bych se někdy vracela. Možná i kvůli dost nesympatickému hlavnímu hrdinovi.
Čekala jsem něco na styl pana Vondrušky a vyvinul se z toho fantasy příběh. Třeba budou další knihy lepší a lepší....
Něco úplně jiného, než jsem čekala! Malininko štrejchnuté Jménem růže, ale vážně jen nepatrně. Tady byli SPOILER démoni skuteční.
Začátek jsem sjel dvakrát, abych se zorientoval, ale pak se to pěkně rozjede a je to i docela brutál... Jinak není to hist. román, ale detektivní fantasy zasazená do středověkého kláštera :)
Kniha je spíše fantasy než historický román, ale kdo má rád fantasy, tak se mu určitě bude líbit.
Za mě byla Kniha suprová. Začátek knihy byl trochu zamotaný ale jak sem četl dál a dál nemohl jsem přestat číst. Ačkoliv konec tíhnul spíše k fantasy i tak bych celý ďej shrnul jako velmi povedený. Za sebe mohu určitě doporučit.
Děkuji.
Ze začátku jsem se nemohla začíst , ale pak se mi kniha začala líbit a uchvátila mě . Mám ráda tématiku s mnichy , historické a thrillery .