Sto roků samoty - Gabriel García Márquez | Databáze knih

Sto roků samoty

Sto roků samoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67804/bmid_sto-roku-samoty.jpg 4 2234 2234

Sto roků samoty popisuje historii šesti generací rodu Buendíů z fiktivního města Macondo, jehož předlohou se stalo spisovatelovo rodné kolumbijské město Aracataca. Celý příběh je plný autobiografických prvků, mísí se v něm řada historických událostí s autorovou fantazií a celek pak působí tak kompaktně, že je často problém je od sebe odlišit, také důležité postavy mají své předobrazy ve spisovatelově rodině. Doslov napsala Hedvika Vydrová.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

Cien años de soledad, 1967

pajunček
26.03.2011 3 z 5

Bohužel nějak nesdílím nadšení níže uvedených čtenářů. Asi budu muset přečíst nějaké další Márguezovy knihy, možná mu časem přijdu na chuť.

makemake
12.12.2010 5 z 5

Jedna cesta do Maconda - a člověk se už nikdy na svět nepodívá stejnýma očima. Řadím mezi svých deset nejoblíbenějších knih, počet hvězdiček fitkitvně navyšuji minimálně na osm!

petulkaaaaaa
30.11.-0001 5 z 5

Naprosto skvělá kniha, která zasáhne člověka hodně hluboce... Buendíovi a jejich sto roků samoty jsou dokonale popsány, postavy vykresleny v celé své pravdivosti. Popisování reálných věcí nerealisticky a nereálných realisticky. Magický realismus již nemůže být magičtější!!!

Frakira
30.11.-0001 5 z 5

Kdybych mohla, dám i šest hvězdiček...tahle kniha se člověku prostě zaryje do mozku

Komnenos
30.11.-0001 5 z 5

Neskutočné sa prelína s realitou a človek nevie, čo je čo. Brilantná sága rodu Buendíovcov.

hanca
30.11.-0001 4 z 5

Knížka je napsáná v Marguezovým způsobem, takže by si měl zájemce o tuto knížku přečíst nějdříb nějakou jeho tenčí knížku, aby si zvykl na jeho styl a pak vřele doporučuji.