Století českého kalendáře
Zdeněk Urban
Autoři knihy nás provázejí dílnami kovářů, zámečníků, nožířů, sklářů a hrnčířů, odhalí nám výrobu piva a vzácných vín. Přehlídka je doplněna úvahou o perspektivách současných řemesel.
Přidat komentář
Autoři knihy nás provázejí dílnami kovářů, zámečníků, nožířů, sklářů a hrnčířů, odhalí nám výrobu piva a vzácných vín. Přehlídka je doplněna úvahou o perspektivách současných řemesel.
Přidat komentář
Staré kalendáře mají své kouzlo, mám schované nějaké kalendáře ještě po babičce z počátku 20. století. Člověk by nevěřil jaké informace tam najde. Zdeněk Urban ve své publikaci se zaměřuje hlavně na 19. století. Nad něčím se člověk pousměje, některým pranostikám dá za pravdu, některé rady bych asi vůbec nezkoušela, ale jak uchovat třešně dlouho čerstvé to zkusím a navíc kniha obsahuje recept na výrobu opodeldoku, kterým si Švejk mazal kolena. No nezkus to.