Stop prokrastinaci
Leo Babauta
Prokrastinace je v dnešní době čím dál častěji skloňovaným termínem. Leo Babauta ve své knize radí, jak se s chorobným odkládáním úkolů vypořádat.
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2013 ,Originální název:
The little guide to un-procrastination, 2012
Knihu jsem si poslechla jako audioknihu v letadle, abych se zabavila, ale jinak bych si jí asi ani nevšimla. Moc mě nezaujala. Přišlo mi, že se autor dost opakuje a neustále omílá to samé dokola. Nic moc nového mi nepřinesla. Byly tam nějaké dobré postřehy, jak bychom měli být proaktivní a méně prokrastinovat, ale nic moc ve mě bohužel nezanechala.
Poslechnuto jako audiokniha. Klasická motivační kniha. Samotným přečtení pochopitelně odkládat nepřestanete, ale pár tipů je užitečných.
Pár zajímavých podnětů, ale celkové poselství knihy je, řekl bych, nadbytečné; člověka, který tohle potřebuje, kniha stejně nezmění, a člověk, který s prokrastinací problém nemá, nepotřebuje tuhle knihu...
sebepoznání, sebepoznávání prokrastinace
2010 | Zen a hotovo |
2011 | Soustředění |
2010 | Síla jednoduchosti |
2013 | 52 změn |
2013 | Stop prokrastinaci |
Oproti knihe Síla jednoduchosti, je táto kniha naozaj stále o tom istom a nebavila ma. V skratke: 1. Vyberte si úlohu, 2. Vypnite internet, 3. Upracte si stôl, 4. Pracujte kým nebudete s úlohou hotoví. Myslím, že je citeľné to, že autor knihu napísal za jeden jediný deň. Škoda, prokrastinovala som 1,5hod s knihou, ktorá mi nič nepriniesla.