Strach

Strach
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447398/bmid_strach-ANF-447398.jpg 4 257 257

Komisař Sharko série

Policistku ze severu Francie pronásledují noční můry. Vypukly krátce poté, co podstoupila transplantaci srdce – vidí cizí ženu volající o pomoc z uzamčené temné místnosti. Jde snad o vzpomínku člověka, jehož srdce jí bije v těle? Komisař Shark a Lucie Henebelleová řeší tou dobou případ ženy, již kdosi věznil v podzemí tak dlouho, že téměř oslepla. Hrůzné nálezy z místa činu vedou do vrahova přirozeného prostředí… až za hranici šílenství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)

Angor, 2014

Maky806
02.01.2025 5 z 5

Joo byl to mazec od začátku do konce!

Jack Bauer
10.02.2024 5 z 5

Nejčtivější Sharko hned od samého začátku, více napínavých scén a akce než v předešlých knihách, dosti drsné scény, příběh víc než dobrý a pravděpodobně bude pokračovaní. S Lucií si pořídili dvě žraločí mláďata.

Žanek_Hantec
27.11.2023 5 z 5

Naprostá špica! Klidně bych dal šest šteren z pěti... Těžké hustopeč, napínavý jak kšandy. Vyrépaný augle a láčová koc s dvakrát vyčenžovanó hercnó. No su zvědavé, kam až totok muže zajít. Vzhůru na další Žralokovu bichlu!

šipek
13.11.2023 5 z 5

Tak tohle byla úplná pecka. Napínavé, čtivé a dech beroucí počteníčko. Jedna z nejlepších knížek, kterou jsem poslední dobou četl.

Kudlanka03
31.10.2023 4 z 5

Ve spolupráci s @albatrosmedia
Co já na to:
Komisař Sharko a díl číslo 6.
Další díl, který naši mysl našponuje až k prasknutí. Lucie s Franczkem řeší případ ženy, která je vězněná v pozdemí a div z toho neoslepne. Jiná žena na severu Francie začne mít noční můry. Je to policistka a tyto noční můry ji začnou provázet od té doby, co prodělala transplantaci srdce.
Dokáží naše orgány nést nějakou zkušenost a promítnout ji novému příjemci?
Mám mnoho otázek, a mám je i po přečtení.
Myslím, že tohle téma nemusí být pro každého, točí se to kolem dětí, kolem orgánů. Je to už na vás, jak se s knihou popasujete.
Kdo četl celou tuto sérii? Jak se vám líbí práce tohoto spisovatele?
Já teda nevím proč, ale tento typ si vybírám právě s příchodem podzimu.

allart
15.09.2023 4 z 5

Spočiatku som sa v tom nevedel orientovať, dej rozhodený do viacerých miest, komplikovaných krádeží detí, adopcií a až keď sa stopy vyšetrovania začali spájať, začalo to dávať ucelený obraz mašinérie obchodu s deťmi a orgánmi. Nato, že páchateľmi boli dvaja hlavní aktéri, bolo to príliš prekombinované a za zázračné dedukcie a sledovanie indícií jedna hviezdička dole

HanWali
17.07.2023 5 z 5

za mně pecka, děj udrží v napětí, četla se sama, nemám co vytknout, snad jen pár chyb v překladu? všimla jsem si samozřejmě i záměny Camille za Lucii,jak píše Ava 365 - to me trošku rozhodilo,
ale i jiných chyb, což by se v překladech objevovat nemělo, to je spíš adresováno na překladatele, ale celkově se mi kniha fakt líbila

Ava365
25.06.2023 2 z 5

První, co mě napadá, je úleva, že kniha neskončila v kategorii nedočtených. V tomto případě platí, že méně znamená více. Kniha se mi neskutečně špatně četla, děj byl strašně komplikovaný, spíše tedy zamotaný, že se v něm člověk často hodně ztrácel. Rádoby šokující skutečnosti byly natolik zjevné a prvoplánové, že šok nezpůsobovaly. A závěr s konečným vysvětlením byl už skoro komický. Kdyby autor příběh zjednodušil a ubral alespoň 200 stránek, možná by vznikl trochu přijatelnější výsledek. Některá autorova přirovnání a rádoby literární výrazy působí hodně pateticky a přidávají body k negativnímu pohledu na celou knihu. Bylo tu mimo jiné i strašně nelogičností, a tak vznikl neskutečný maglajs, ve kterém nebylo možné se vyznat. Pro příklad uvedu jen botu, která jde možná spíše za redaktorem: str 308 - zde se v restauraci z Camille stane Lucie.

oleg
05.03.2023 5 z 5

Neskutečně napínavý,drsný příběh,každá kniha mě stále překvapuje svým tématem,opravdu člověk jen zírá.....

JezinkaJ
01.03.2023 3 z 5

Trošku složitější dějová linka. Ale jakmile si čtenář zvykne, na postavy, už je po problému. Zpočátku se mi líbil i španělský a argentinský přesah a problém nelegálních adopcí.
S radostí jsem si četla tak do tří čtvrtin, pak najednou toho všeho bylo moc. Škoda. Jinak by to byl naprosto dokonalý detektivní thriller.

evismaior
09.01.2023 3 z 5

60% - Četnice Camille podstoupila transplantaci srdce a ono to možná není srdce úplného klaďase, protože proč by jinak viděla ve snech tvář ženy volající o pomoc? A jak to, že ji její vyšetřování toho, kdo byl dárcem, dovede až k případu polomrtvé Romky nalezené v prostoru pod vyvráceným stromem, což je případ, který řeší čerství rodiče dvojčat Sharko a Lucie Henebellová? Jak s tím souvisí kauza unášení a obchodu s dětmi ve frankistickém Španělsku? A mizející pacienti někdejšího argentinského ústavu ukrytého uprostřed močálů?
Tento díl mi příliš nesedl. V první polovině jsem měla potíže se začíst a sledovat všechny dějové linky a všechny postavy - zmizelé zlodějky, které někdo týral, ale zároveň tam očividně šlo ještě o něco dalšího, přičemž pachatel nebyl jen jeden, do toho ten fotograf Zla a jeho fotky různých lidí, hromada postav na straně francouzské policie, ve Španělsku i v Argentině... Pak to sice začalo odsýpat, jenže jsem zas měla problém s tím tématem transplantací (mysteriózní buněčná paměť - kterak nekuřáci začnou kouřit, protože kouřil mrtvý dárce - a do toho obchod s orgány), se kterým jsem se v literatuře setkala už mnohokrát a považuji ho už za trochu provařené a navíc mi připadala spousta věcí kolem autorova vystavění transplantační zápletky nelogických (např. vydělávat jen na lidech se "vzácnou" krevní skupinou nedává smysl, z blízkého okolí vím i o velmi dlouhé čekací době na ledvinu člověka s častou krevní skupinou 0, navíc bohatí si ty ledviny asi fakt snadno mohou koupit od chudých žijících dárců v zemích, kde tyhle praktiky výdělku frčí. A u těch očních rohovek se přece krevní skupina neřeší).
V důsledku mi to tedy přišlo zbytečně překombinované, a to už ani nemluvím o dalších střípcích ze života Sharka a Lucie, která to po 2 (!) měsících zkrátka nemůže doma s dvojčaty vydržet (přestože už o jedna dvojčata v jedné z minulých knih přišla za hrůzných okolností a normální člověk by měl zábrany se po takových životních zkušenostech od dětí jen na metr pohnout) a musí se za každou cenu vrátit do práce, přičemž ty děti se doma projevují jen spánkem a pravidelným buzením na jídlo (haha:D), takže vlastně vůbec nemá důvod být unavená a ještě zvládne navařit pro tým boloňské špagety. No asi je to holt nějaká superžena:) Naopak mi ale byla moc sympatická Camille a přála jsem jí co nejšťastnější konec.

evilunicorn
24.08.2022 5 z 5

Je neskutečné co všechno dokáže Thilliez do svých příběhů zakomponovat, aniž by to ztrácelo na tempu, akčnosti, napětí a uvěřitelnosti.Autorova specialita-široce rozvětvený děj- je zde dovedena téměř k dokonalosti,když se na konci všechny části příběhu spojí a vytvoří výborně vystavěné finále.Marná snaha, Thiliiez je pro mě králem thrillerů!

birgitte
14.08.2022 5 z 5

Vynikající čtivý román, děsivý, ale skvělý, doporučuji, těším se na další

berila
10.08.2022 5 z 5

Úžasný syrový a drsný thriller. Autor psát umí, žádná hluchá místa, jízda od začátku až do konce. Trochu mám strach ze zatím posledního dílu, ale určitě si ho nenechám ujít.

orinka3
22.07.2022 5 z 5

Hodně silný, krutý a zamotaný thriller. Nejhorší obchod na světě je obchod s lidmi a jejich orgány. Román se začíná v momentě, kdy v kořenech vyvráceného stromu najdou poloslepou a pološílenou dívku. Začíná se pátrání po původcích jejího stavu. Celosvětová síť odporných zločinců, kteří využívají všeho, aby ukojili svou touhu po mamonu i po zvráceném potěšení. A aby toho nebylo málo, tak se hraje i o čas při transplantaci srdce Camilly, která se neohroženě vrhá do boje se zločinem. Protože nesnese pomyšlení na to, že dosud nosí transplantované srdce hnusného vraha a cítí se být jím ovlivňována. Taky nesmím zapomenout na hanebné kšeftování s dětmi na prodej k adopcím. V knížce je všecko, co správný thriller potřebuje.

1v8na
01.06.2022 5 z 5

Bylo to super, prostě parádní jízda. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a byla moje první od autora. Začínám číst od začátku sérii a chci ji mít doma.

pupopony
05.01.2022 5 z 5

90% - tajemné

alexis818
21.08.2021 5 z 5

Opět skvělé. Nejde dát nic jiného, než plný počet hvězd. Autor je prostě úžasný vypravěč. Napětí se stupňuje, příšerně scény graduji a konec nás připraví na další díl. Famózní.

MirKop
27.07.2021 5 z 5

Čtivé, napínavé, originální, někdy až Carterovsky brutální, ale na druhou stranu příliš spletité a zamotané. V těch názvech různých ústavů a nemocnic, míst i jmen jsem už byl úplně bezradný. Sotva jsem chytil nitku, už jsem zase byl úplně na jiném světadíle a musel si uspořádat různá další jména a místa, která pak hrála v tom konečném vyústění důležitou roli.

I tak ale dávám plný počet ️, protože ta kniha opravdu stojí za to.

veronika4001
15.06.2021 4 z 5

Možná se mnou nebude každý souhlasit, ale tato kniha přes všechnu svoji čtivost a pružnost dramatu něco postrádá. Nevím, taková ta intonace tam není úplně zřetelná, nedošlo k vybočení z počátečního pozvolného pohybu směrem ke kadenci, ta klikatá čára tepové, srdeční či jiné frekvence mi tam chybí. Podle mě je text příliš monotónní, odehrávající se v malých záchvěvech. Jde však o knihu výborně napsanou, která snadno vtáhne do děje a čtenářsky nasytí.