Přízraky domu Carrowů
Darcy Coates
Strašidelné domy série
Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Sejde se osmičlenná skupina a zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání, se kterými do Carrow přijeli. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci. Dveře se samy otvírají. Seance se začnou zvrtávat. Tapetou prosakuje červená tekutina. Náměsíčné médium se v noci potuluje chodbami… Když jeden z hostů za podivných okolností zemře, Remy je donucena uvažovat o možnosti, že duch původního majitele domu, zvrácený sériový vrah, stále bloudí jeho chodbami. Jenže už je příliš pozdě na to snažit se utéct.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2020 , FobosOriginální název:
The Carrow Haunt, 2018
Tak tahle kniha mi dala hodně zabrat, asi proto že já příběhy a horory o ducha h miluji takže jsem nemohla večer ani usnout. Kniha je opravdu skvělá zase to bylo furt dobrý a konec knihy se tak rozjel že mi tuhla krev.
Už se těším na září na další knihu
Za mě snad nejlepší kniha ze série.. Už se moc těším na další díl. Líbilo se mi propojení hororu a happy endu, neobvyklé spojení, ale skvělé napsané.. Darcy Coates očividně ví, co dělá :)
Nemohla jsem se začíst. Čekala jsem tu pravou strašidelně tajemnou atmosféru, která probíhala u prvního dílu , ale nedostavila se. Jako nebyla to nejhorší kniha, asi o chlup lepší jak sídlo Craven , ale působilo to na mě moc pohádkově a přeplácaně . Určitě by šli jednotlivé akce nějak rozepsat, aby to chytilo tu správnou linku, ale nedělo se tak. Škoda
Strašidelná atmosféra celého domu je v příběhu vykreslena dokonale a místy opravdu pořádně zamrazí. Ze začátku jsem přemýšlela, jestli se jedná opravdu o duchařský horor nebo nějakou thrillerovou detektivku, v níž hrdinové pátrají po tajemném vrahovi, ale po pomalejším rozjezdu se ale hororové atmosféry dočkáte. Finální tečka příběhu je bohužel trochu přitažená za vlasy a na horor až příliš happyendová, ale aspoň se po dočtení nebudete bát v noci na záchod :-D Malé mínus za českou obálku knihy – chajda na obrázku mi k bývalému hotelovému sídlu vůbec nesedí a je to škoda.
(SPOILER) Tak takhle byla rozhodně nejlepší z těch tří. Dokzala navodit atmosféru, chvilkama to působilo i celkem strašidelně, sympatické postavy a zvládla jsem jí za den, takže rozhodně čtivá od začátku. Nadšení mi vydrželo téměř do konce..ale ten konec mi to celé zkazil. Darcy zřejmě miluje dobré konce a pohádky, tohle už bylo absurdní, čekala jsem že na závěr udělá ještě ze všech zlých přízraků neškodné a kamarádské duchy a budou všichni spolu žít štasně navěky věku. Asi bych byla i spokojenější kdyby nechala zabít všechny postavy, potvrdilo by to žánr a konečně by se vymanila z té podobnosti s předchozíma knihama. Poučení na závěr, když stařenku oběsíte, přetáhnete po hlavě a párkrát podpálíte.. nic se neděje, ona stejně obživne.
Čekala jsem větší hloubku co se týče média a vědy.
Kdyby bylo hlubší a detailnější vyšetřování, záchyty na kamerách a nějaký wow efekt, chrochtala bych blahem.
Nejlepší kniha celé série.
Konec byl na mě trochu pohádkový, ale jinak super, doporučuji všemi deseti.
(SPOILER)
!SPOILERY!:
Dávám 4*. Vzhledem k místnímu hodnocení jsem měla velká očekávání.. Sto stran se nedělo nic, potom jsem měla pocit, že někdo rád Deset malých černoušků a příběh si upravil do novější podoby. A ten sladký konec? Ale jděte.. Čekala jsem větší vzrůšo, hlavně v závěru se z toho dalo hodně vytěžit.
Nicméně příběh příjemný, čtivý, místy může být strašidelný, hodil by se na zfilmování. Ještě to bude chtít několik knih, než bude z Darcy další King. Dále mne napadá, že půjdu proti proudu - první kniha mne oslovila mnohem více, možná mi tu chybělo nějaké rozuzlení: znaky na krku a jakási "sekta Červených vran", to bylo prostě málo.
(SPOILER) Po Craven Manor jsem si zase spravila chuť! Knížku jsem přečetla během jednoho osamělého propršeného dne, takže musím říct, že atmosféra v knize mi fakt sedla! Dokonce jsem se občas i trochu bála. :) Konec zase trošku šílenější než bych si představovala...a úplný závěr až moc romantický. Ale knížky Darcy Coates se čtou jednoduše samy, protože prostě potřebujete vědět, jak to všechno bylo, kdo vlastně straší, a jaký příběh ukrývá. Jste napnutí, kdy přijde nějaký zvrat. Když je hodně času na čtení, poslouží takové knížky opravdu skvěle. :)
Kniha je úžasná. Pro mě je rozhodně lepší, než kniha Duch domu Ashburnů. Cítila jsem tu větší napětí a i to vzrušení jsem víc pociťovala. Strach možná místy. Je vidět, jak se autorka Darcy zdokonaluje. Víc jsem to prožívala, protože mi postavy víc přirostly k srdci. Obzvlášť Remy a Mark. Líbilo se mi hašteří mezi Marjorii a Tajem. Nejlepší přátelství mezi April a Lu, Bernard a ta jeho nálada, jako když ho všichni otravují. A Piers důchodce, který už pro svá vnoučata nebude nudný děda. Dokonalá a skvělá parta. Je pravda, že Lu mi chvílemi lezla na nervy. A Marjorie v jednu chvíli také, když vše podcenila. Ale zase se mi líbilo, že se všem za to omluvila. Přiznala svou chybu a omluvila, což ne každý dokáže. Jednu chvíli jsem měla obavy, že vrah je skutečný a živí z masa a kostí. A jak se mi ulevilo, že tomu bylo úplně jinak. Ale tajemství dělají své, i když chápu, že jsou občas taková tajemství, o kterých se mluví stěží. Jako mladší jsem vždy chtěla vyvolat ducha a mluvit s ním. Ale co jsem stárla jsem o tom začala pochybovat. Po tomto příběhu vím, že duchové existují, ale vyvolávat a mluvit s nimi rozhodně nechci. :D Na to jsem dost velký srab. :D U této knihy dávám plný počet hvězdiček. :)
Třetí autorčina kniha. Druhá z knih mě maličko zklamala, protože byla dost podobná té první. Přízraky měly punc originality, duchařiny tam bylo hodně a pro mě i naprosto nečekané rozuzlení celého příběhu. S potěšením vyhlížím autorčinu novou knihu, která má vyjít na podzim.
Tak tahle kniha se mi ze všech tří líbila teda nejvíce!!! I film by nemusel být špatný.
O neco slabší nez předchozí, ale i tak super. Miluju tuhle autorku.
Dlouho trval rozjezd, ale konec stal za to. Těším se na další knihy.
Moc pěkný duchařský příběh, při jehož čtení mi nejednou běhal mráz po zádech.
Maličko tomu na začátku chyběl drive, takže jsem si říkala, kdy se to konečně pořádně rozjede, ale ke konci je to pak pořádný sešup. V pořádí mám Duch domu Ashburnů a doufám, že se mi bude líbit alespoň minimálně tak, jako Carrow.
Pro mě tento díl těsně vítězí nad prvním, příběh hodně čtivý a napětí stále graduje a konec překvapí (něco jsem čekal, něco ne).Duchařiny mám rád, za mě sázka na jistotu a knihu doporučuji.
(SPOILER)
Všechny tři knihy jsem přečetla skoro jednim dechem. Opravdu se mi líbí jak autora píše a těším se pokud se od ni objeví další kniha. Tato kniha je stylem psani lehce odlišná nez předešlé dvě, takže to může ze začátku člověka lehce překvapit.
Duch domu Ashburnu a Tajemství sídla Craven Manor u mě zabodovali více.
Ale jsem s knihou příjemné spokojena. A těším se na další autorcin počin.
SPOILER...
Trochu me v teto knize prekvapila romantická linka mezi dvěma postavami, ale nakonec jsem ji tak nejak prijala, protože nebyl natolik přehnaná.
Konec knihy byl trochu chaoticky ale naopak, oproti ostatnim se mi velice líbilo ze autorka všechny postavy zase oživila.
Nejsem fanouskem umírání postav kort kdyz k nim člověk prilne. Proto se mi velice líbí jak autorka s postavami zachází v každé knize a člověk končí čtení s příjemnými myšlenkami jak jeho oblibenci dopadly.
nadpřirozené bytosti paranormální jevy duchové a přízraky strašidelné domy dobří duchové duchařské romány médium (spiritismus)
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Bylo to slabsi nez Tajemstvi sidla...
Ale 4 hvezdicky davam za konec, ktery se mi moc libil.