Stratené dievča

Stratené dievča
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415913/bmid_stratene-dievca-8aS-415913.jpg 4 4366 4366

Jedna z najvychvaľovanejších autoriek napínavých bestsellerov New York Times Gillian Flynnová doviedla toto tvrdenie do krajnosti. Román o totálne skrachovanom manželstve nepustíte z rúk, kým ho nedočítate. Denník Chicago Tribune vyhlásil, že táto kniha „vás vtiahne do deja a drží v moci ako čistá, ale nebezpečná droga.“ Jedovatá zmes duchaplnosti a lahodne mrazivého príbehu vytvára triler, ktorý vám trhá nervy a predovšetkým vás mätie každým zvratom deja.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Gone Girl, 2012

adlenka
15.02.2016 3 z 5

Předem musím říct, že díky velice dobrým hodnocením jsem měla vysoké očekávání. Takže zákonitě pak muselo přijít zklamání. A to takové, že jsem měla chuť nedočíst. Nicméně právě ta hodnocení mě donutila to nevzdat. Začátek vypadal na trapnoromanci, pak se to trochu změnilo, ale do čtení jsem se musela nutit. Ke zvratu došlo přesně v 50i% knihy (ve čtečce). První půlce bych nedala ani 3 hvězdy, druhá mi to vynahradila. A pak byl konec, který mě trochu zklamal. Takové utnuté. Ale jako celek to na mě udělalo dojem, ten nápad, promyšlený do detailů...
A konečně jsem si pak pustila film, který nezklamal, ač některé detaily byly vypuštěny. Ale vidět nejdřív film, tak už knihu nečtu.

Magrata15
13.02.2016 5 z 5

Skvělá kniha, plná zvratů a překvapení. A na závěr, když už jsem čekala rozluštění, stalo se opět něco překvapujícího - nestalo se vůbec nic.
Kniha se mi moc líbila a přečetla jsem jí téměř jedním dechem.

Romina
11.02.2016

Kniha mě z počátku moc nebavila, ale zhruba ve třetině jsem se nemohla od "Úžasné Amy" odtrhnout. Moc doporučuji.

Vilas1979
10.02.2016 5 z 5

Nadšení z této knihy poněkud utlumil fakt, že jsem před časem zahlédl kousek filmu a co čert nechtěl, přesně ten, který celou zápletku cca v pěti minutách objasňuje. Skvělý nápad, říkal jsem si, a ačkoliv jsem vůbec nevnímal o jaký jde film a na celou věc víceméně zapomněl, vše se vynořilo z paměti v průběhu čtení a bylo to bohužel o dost dřív, než to být mělo. I tak jsem si knihu velmi užil, Flynnová má dle mého názoru skutečně neotřelé nápady. Doporučuji.

Elisbooks
10.02.2016 5 z 5

Skvělá kniha, velice napínavá a čtivá. Začátek mě moc nebavil, ale to se po chvíli změnilo a nešlo se pak odtrhnout :-) Vše do detailu vymyšlené i popsané. Bohužel závěr pak trochu zklamal.

Lamička
10.02.2016 5 z 5

Pecka! Skvěle napsaná, zajímavá a velmi čtivá. Zpočátku jsem si říkala ach, další knížka s ohraným příběhem aneb za vším hledej manžela, ale od druhé třetiny jsem ji doslova zhltla a doporučuji přečíst, stojí to za to!

Jordyz
09.02.2016 4 z 5

Velice čtivá kniha, napínavá od začátku do konce. Konec bych teda raději viděla jiný, ale to je věc názoru.....Určitě doporučuji!

vejnar0612
06.02.2016 5 z 5

Kniha neskutečně mrazivá, napínavá a čtivá, váš názor na postavy lítá ze strany na stranu jak pingpongový míček a po dočtení jen doufáte, že se nic takového nikomu nikdy nestane nebo nestalo.

KnihomolkaMari
01.02.2016 5 z 5

Doslova jsem ji hltala!Tato kniha mi absolutně vyrazila dech a chvílemi po dočtení jsem tomu nemohla pořád uvěřit že tohle se stalo,musím na to od té chvíle myslet neustále,prostě něco ojedinělého a rozhodně hodlám re-reading. Protože ta kniha mě dostala a to vyloženě.Také jsem po dočtení absolutně změnila názor na manželství a chvílemi přemýšlím jestli se někdy vdát nebo ne. Hned den na to jsem se podívala na film do kterého ale nezvládli nacpat úplně všechny detaily a některé věci tam byli trochu pozměněné ale tak s tím se dalo počítat a musím podotknout že i film mě celkem uchvátil ale kniha je kniha! Rozhodně ji doporučuji! Podle mě je to BOMBA! a pokud by jste se neodhodlali pro knihu tak zkuste aspoň film,dostane vás to!

pidalka777
28.01.2016 4 z 5

Včera večer jsem dočetla a přemýšlela jsem celou noc co o ní napsat. Knížka byla velice čtivá ale také trochu drsná, napínavá, děsivá, překvapující a geniálně napsaná. Určitě si to přečtěte

Sarkyss
27.01.2016 5 z 5

Kniha mě nadchla od první stránky, a toto nadšení se mě drželo až do konce. Měla jsem ji přečtenou během pár dní. Deníková forma se mi velmi líbila. Velmi chytlavý a strhující příběh, nečekané rozuzlení a překvapivý konec. Děj podle mě neupadá, měla jsem co děla, abych knihu na chvilku odložila. Měla jsem pocit, že každá stránka přijde s něčím novým, nečekaným. Postavy příběhu nejsou černobílé, ploché. Na rozdíl od zfilmované verze, která mě docela zklamala, si knihu můžu číst stále dokola a neomrzí.

Netopyr07
25.01.2016 4 z 5

Počkala jsem, až opadne největší vlna nadšení a sháňce po této knize a pak jsem si ji přečetla. Slušné, až na samotný závěr, jak zde bylo několikrát uvedeno. Jestli to takhle chodí v životě skuteně (jako, že si nedělám iluze, takže ANO) tak potěš :-)

karolina7683
24.01.2016 3 z 5

"Super Amy" mě super štvala. Od začátku knihy mi byla hrozně nesympatická a celou dobu jsem doufala, že to Nick neudělal. V druhé polovině jsem skoro jásala. No a ke konci jsem byla v šoku. Skvělá kniha, ale konec ve mě vyvolal zklamání.

astina
23.01.2016 5 z 5

Nejprve jsem se nemohla začíst, ale od třetiny paráda s nečekaným koncem - za sebe moc doporučuji

Alysa
23.01.2016 4 z 5

Prvně jsem viděla film. Film, který je téměř geniální. Následně četla knihu. Knihy mají být přece lepší než filmy, ale...

První polovina knihy, kdy jsme se setkávali se "super ženou Amy" mě téměř nebavila. Byla zdlouhavá a Amyiné popisování jejího vztahu s Nickem mě moc nezajímalo. Kapitoly od Nicka mě bavily více.

Druhá polovina knihy už byla výrazně lepší. Vědět jaká je skutečnost, kdo je viník a kdo je oběť, bylo osvobozující.

Oproti většiny čtenářů, mi přijde konec jako to nejlepší v knize. Konečně něco, co dopadne jinak. Překvapivě.

Hodnocení Zmizelé mi nedává spát, tak, jak se mi většinou nestává. Nepopírám, že je to skvěle napsaná kniha, ale mně v ní něco chybělo. Nebo mě tak moc štvala hlavní postava, že jsem se přes to nedokázala přenést?

JarkaK
19.01.2016 5 z 5

Super kniha. Páčil sa mi denníkový štýl. Celý príbeh sa niesol v napätí. Prekvapivé zvraty, nečakaný koniec.

Fixa08
17.01.2016

Mě se to nelíbilo, postavy nesympatické a konec hrozný. Ani nevím co víc dodat, je to už delší doba co jsem četla a vykouřilo se mi to z hlavy.

Mandie
17.01.2016 4 z 5

Opět jsem se tak trochu rozepsala a opět se mi to sem tak nějak nevešlo. :D Takže kdo by měl zájem o mou kompletní extra krutopřísně dlouhou recenzi na tuto knihu:

tomvall
16.01.2016 5 z 5

Naprosto fantastická kniha, jíž ještě povýšilo zpracování audioknihy. Snad nikde jinde nemělo rozdělení rolí takový efekt, jako u této knihy. Jana Stryková a Jan Zadražil podávají excelentní výkony, které posouvají čtenářský/posluchačský zážitek o level výš.
Na samotném příběhu mě nejvíc přitahovala konfrontace mužského a ženského pohledu na tytéž věci, což je věčné téma, které mám obzvlášť rád. V tomto směru se musím obdivovat autorčině orientaci v mužském světě, je-li Nickův pohled na věc z její hlavy. ;)
Při čtení jsem si prošel zajímavým vývojem, který jsem si velmi užíval.
Od začátku měl Nick moje plné sympatie. Jako chlap jsem měl absolutní pochopení pro jeho problémy s řešením Amyiných hádanek, plných odkazů na nejrůznější termíny, lámání hlavy s dárky k výročím a podobně. Přesto i na můj vkus byl Nick od začátku trochu moc laxní a nezodpovědný a z rostoucími obavami jsem sledoval, jak se zaplétá do svých hloupých lží.
To byly chvíle, kdy se mé sympatie částečně přelévaly k Amy. A to bylo na celé knize to nejlepší. Že jsem se mohl vžívat střídavě do obou pohlaví a lehce nahlédnout do pro muže nepochopitelného světa žen, i když Amy naštěstí (alespoň doufám ;) ) není typickou zástupkyní něžného pohlaví. Jak příběh plynul a všechno svědčilo proti Nickovi, bylo stále těžší ho nezatratit, ale vydržel jsem a nakonec jsem byl po zásluze odměněn. Po naprostém zvratu v příběhu nastal velký zvrat i v emocích a já se mohl spokojeně koupat ve vzteku k viníkovi celé situace. Jen konec, pokud bych byl v Nickově kůži, by dopadl úplně jinak. Už dlouho jsem si žádnou knihu takhle neužil. :)
Před Gillian Flynn je třeba smeknout. Vymyslet a do detailu propracovat tak rafinovaně záludný příběh, vyprávěný navíc ze dvou zcela rozdílných pohledů, to zaslouží obdiv.

eva6031
16.01.2016 5 z 5

Bohužel jsem nejprve viděla film, který není tak dobře propracovaný jako kniha. Zmizelá mě velice zaujala a přečtenou jsem ji měla za pár dní. Neskutečný konec!