Stratené dievča

Stratené dievča
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415913/bmid_stratene-dievca-8aS-415913.jpg 4 4364 4364

Jedna z najvychvaľovanejších autoriek napínavých bestsellerov New York Times Gillian Flynnová doviedla toto tvrdenie do krajnosti. Román o totálne skrachovanom manželstve nepustíte z rúk, kým ho nedočítate. Denník Chicago Tribune vyhlásil, že táto kniha „vás vtiahne do deja a drží v moci ako čistá, ale nebezpečná droga.“ Jedovatá zmes duchaplnosti a lahodne mrazivého príbehu vytvára triler, ktorý vám trhá nervy a predovšetkým vás mätie každým zvratom deja.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Gone Girl, 2012

AlenaV
22.08.2015 5 z 5

Napínavé. JEHO vyprávění a JEJÍ deník. Bomba.

Veronicana
21.08.2015

Úžasný příběh, úžasně napsaný.

juli2
21.08.2015 4 z 5

Výborná kniha! Vtáhne vás do děle během chvilky. Amy je trochu na hlavu a o to je příběh víc uvěřitelný. Konec mě ale trochu zklamal, ten je opravdu na hlavu a hlavně nerealný. Ale jinak kniha výborná.

achilles
18.08.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Ze začátku jsem nemusel ten Amyn deník pln amerických "coolismů", ale zhruba těsně před polovinou knihy mě začal příběh doslova bavit a vědom si toho, že byl zfilmován, začal jsem si některé pasáže představovat, jak by mohly vypadat ve filmu. Když jsem si po odhalení říkal, o čem chce ještě autorka více psát, potěšil mě další Amyn kousek. Konec mi nevadil,myslím, že vše nemusí končit jako sportovní utkání. Tím jsou knihy krásné, abychom si sami domysleli, kdo vyhrál a kdo byl poražen a nebo vyhráli či prohráli všichni.

peťulka666
18.08.2015 5 z 5

Kniha se mi líbyla. Vyděla jsem i film. Všem vřele doporučuji.

petrulka
18.08.2015 3 z 5

Mě se líbilo. Hlavní hrdinka opět "lehce" vyšinutá, ale četlo se mi dobře. Autorce se dokonce podařilo mě znejistit, jestli v Amyině zmizení fakt nemá Nick prsty :-).

stehlicek
17.08.2015

Tak nevím, asi jsem divná. Knihu jsem musela odložit, vůbec jsem se do toho nemohla dostat. Na radu zdejších recenzentů zkusím shlédnout film, třeba se pak ke knize vrátím.

booksSendy
14.08.2015 5 z 5

Skvělá kniha, nečekala jsem, že bude až tak dobrá. Měla jsem od ní spousta očekávání, která se vyplnila. Skvělý děj, pointa a ten konec jsem vážně nečekala :o :). Vřele doporučuji, stojí za přečtení.

Bramhr
13.08.2015 4 z 5

Myslim,ze se mi film libil nejak vice. Cteni se mi dosti tahlo,az jsem si myslela,ze mam cteci krizi a ono ejhle-to bylo tou.knihou!!!!

jaste
10.08.2015 3 z 5

Na knihu jsem se velmi tesila, ale vubec me nenedchla. Byla sice o malinko lepsi, nez film, ale to je tak vsechno. Zbytecne rozvlekla, nektere pasaze strasne nudne. Je mnoho lepsich thrilleru.

Jitty82
07.08.2015 5 z 5

Knihu s tolika zvraty v ději jsem snad ještě nečetla. Autorka vede čtenáře svým směrem aniž by si to uvědomovali a když už si myslí, že ví, jak to všechno bylo, ukáže se, že to celé bylo pouze autorčino pohrávání si se čtenářovou myslí a objeví se tolik nepředvídatelných zvratů, že čtenáři nezbude než zhltnout zbytek knihy na jeden nádech s otevřenou pusou, jako tomu bylo v mém případě. Knihu jsem přečetla za dva dny, podle mě nejlepší počin Gillian Flynnové. Zajímavý je pro mě též autorčin styl psaní. Jak jsem po přečtení knihy Flynnové zjistila, psaní z pohledu více osob je pro ni typické. Čtenáři tím umožňuje vcítit se do všech postav, nejen do té ústřední, natolik dokonalé, že dokáže pochopit a akceptovat jednání všech postav. Za mě obrovské plus.

Annieren
06.08.2015 5 z 5

Musím říct, že když jsem dokoukala film, myslela jsem si - teda, Amy je fakt cool. Je hrůzu nahánějící, ale sakra cool. Když jsem si ale přečetla knížku, už jsem si nemyslela, že je "cool". To už mě opravdu a vyloženě ta její postava jen děsila - ten neskutečný kontrast, jak se Nick dozvídá, že je jeho žena ve skutečnosti pomstychtivá psychopatka přes různé příběhy lidí, kterým zničila život - a potom zničehonic příběh ze strany Amy, kde zní hrdě, šťastně, úžasně. V tenhle okamžik se nemůžu rozhodnout, jestli mi přišel lepší film, nebo kniha.

ivana02
05.08.2015 5 z 5

Jelikož je kniha dost populární, tak jsem se bála, jak se mi bude líbit. A líbila :-) Styl psaní byl perfektní, nebyla tam hluchá místa, konec nečekaný. Popis formou deníku - nikoliv dívčího, neboť Amy je přes 35 - byl velice zajímavý. Ocenila jsem, že hlavní hrdinové byli dospělí lidé, kteří již měli něco za sebou. Pro mne osobně lepší než Temné kouty - ale ty také nebyly špatné.

danuska
31.07.2015 2 z 5

Veľmi nudná kniha. Každý píše, že koniec je nečakaný, mne sa to zdalo tak či tak nudné. A k tomu boli všetky postavy veľmi nesympatické.

Verisvlckova
31.07.2015 5 z 5

Po shlédnutí filmu, který byl šokující a napínavý do posledního okamžiku jsem se rozhodla přečíst stejnojmennou knihu. I když jsem si myslela, že mě kniha už ničím nepřekvapí, a že mě možná vlastně ani ve finále moc nevtáhne do děje, jelikož jsem věděla, o čem to bude a měla jsem představu o hlavních postavách, takže moje představivost neměla tolik prostoru, tak jsem byla příjemně překvapena. Po přečtení knihy mi vlastně došlo, že jsem některé věci ve filmu ani správně nepochopila, což jsem díky knize napravila. Také se mi líbily záznamy z deníku, které sice ve filmu byly, ale pochopitelně ne v takovém měřítku. Po přečtení knihy jsem se znovu podívala na film a až teprve po tom jsem mohla s čistým svědomím prohlásit, že je to geniální kousek. Šílená Amy, kdo by to byl řekl.. I když jisté pochybnosti o její "normálnosti" jsem měla od začátku. Uděluji pět hvězdiček :)

střapatá
30.07.2015 3 z 5

První polovina knihy nebyla ani detektivkou ani thrillerem, nýbrž vztahovým románem. Největším problémem pro mě bylo, že jsem obě hlavní postavy nenáviděla - jejich osud mi byl tak nějak lhostejný, neboť Nick i Amy byli zkrátka zm*di. Zápletka i konec trochu ve stylu Roalda Dahla, avšak ten ke svým příběhům potřebuje desetinu stránek... Přesto nelituju, že jsem Zmizelou četla, jakmile jsem si zvykla na zvláštní styl psaní, stránky ubíhaly lehce. A těším se na film, neboť Fincher je záruka kvality.

kate333
27.07.2015 5 z 5

Promyšlený, napínavý a nečekaný příběh a i konec.... tyto typy knih miluju, autorka nezklamala opět :)..

milunka21
26.07.2015 5 z 5

Pěkná kniha,napínavá,opravdu se mi líbila ale ten konec?

WexxAr-ka
21.07.2015 1 z 5

Stalo se Vám někdy, že jste četli knihu, která Vás nebavila a četli jste ji jen proto, aby jste zjistili jak to všechno dopadne? Tohle je ten případ...

mirunda
18.07.2015 5 z 5

Kniha mne velmi chytla a moc bavila. Nečekaná a plná zvratů.