Anglická lekce
Natasha Boyd
Středomořská série série
< 2. díl
Téměř před deseti lety Andrea unikla násilnému manželovi a nyní vede život, který si nikdy neuměla představit. Chráněná a v anonymitě pracuje na luxusní jachtě. A pak je tu ten panovačný a sexy trn v patě: šéf ochranky, Evan Roark. Andrea už však má skrývání dost a nehodlá dál nechávat minulost, aby diktovala každé její rozhodnutí. Jenže do života jí mluví i Evan, čímž ji přivádí k šílenství. O to víc, že je do něj zamilovaná a jeho neustálá přítomnost její city jen zesiluje. Vždycky tu pro ni byl, její sexy ochránce a maják, ale i ona potřebuje vyrazit do světa a poznat nové lidi – za přitažlivost, kterou k němu cítí, přece může jen jeho neustálá přítomnost! Jenže byla sama tak dlouho a jen Evan se jí dokáže dotýkat způsobem, který v ní vyvolává touhu po něčem víc. Co se bude muset stát, aby oba podlehli přitažlivosti, která je mezi nimi déle, než si uvědomují? Dokáže Evan nemožné – porušit všechna svá pravidla, strhnout zdi, které kolem sebe vybudoval, a říct jí pravdu, kterou téměř deset let skrýval?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2024 , MetaforaOriginální název:
Stolen English, 2022
"Evan. Který byl můj maják. Můj důkaz, že muži mohou
být silní a zároveň chránit, ne ničit. Evan. Který mě políbil, jako by
po mně hladověl."
Naprosto skvělé a to prostředí úchvatné , možná dokonce lepší než první díl. Tihle dva si byly souzeni, ale bohužel osud tomu chtěl aby jejich laska neměla tak lehký průběh.
Letní romance a druhý díl série, která člověka opravdu naladí na léto a dovolenou u moře. Kniha se četla sama a já si jen užívala příjemnou atmosféru slunné Francie, konkrétně malého městečka Saint Paul de Vence, kde se děj ve velké míře odehrával. Jediné co mě mrzelo, že příběh postavy víc nezavál do jiných míst Francie, tak jako to bylo v předešlém dílu.
Setkáváme se s postavami, které už známe z prvního dílu (Francouzská lekce), ale také poznáváme nové postavy, které jsou stejně sympatické, jako všechny ostatní.
Kniha obsahuje kapitoly jak z pohledu Andrey, tak i Evana. Baví mě, jak jsou ti chlapi fakt vedle co se týče ženských pocitů a reakcí. Ale ze všech stran jsem cítila tu chemii mezi nimi. Jiskření, přitažlivost, ale i strach a nejistotu.
Anglickou lekci bych nezařadila do erotických knih, ale pár lehtivých scén obsahuje a autorka se toho nebála. Pro toho, kdo vyloženě nevyhledává sex na každé straně, tak jako já, ideální!
Tato zdánlivě romantická kniha plná srdíček a lásky skrývá také temné tajemství soužití v toxických vztazích a násilí v nich. Člověku se svírá srdce nad osudy obětí a kor když zjistí, jak těžký mají život i potom a jak těžko nachází stabilitu, důvěru a samostatnost a tu normálnost všedního života.
Aaach, to byl tak krásný a silný příběh. Francouzská lekce byla parádní, ale ta Anglická? Ta je pro mě ještě krapet lepší. Andrea i Evan mi přirostli k srdci už v předchozím díle a na jejich příběh jsem se tak těšila. Hezky to mezi nimi jiskřilo a bylo jasné, že někdy ta sopka musí vybuchnout!
Andy si prožila peklo a vyléčit raněnou duši nebylo jednoduché. Evan coby žhavý bodyguard neměl chybu, byl vtipný a odhodlaný jít přes mrtvoly, aby Andreu ochránil. Zamilovala jsem se, tím spíš, jak do sebe v závěru všechno dokonale zapadlo.
Musím říct, že mě i překvapilo vyústění linky s Angusem, čekala jsem jiné zakončení a za tohle překvápko dávám palec nahoru.
Prostředí, ve kterém se příběh odehrává opět krásně popsané, na Francii zkrátka nedám dopustit.
Pokud hledáte čtení na léto, tak tato duologie je to pravá!
Volné pokračování Francouzské lekce sice můžete číst samostatně, ale já doporučuji začít prvním dílem, protože hlavní postavy Anglické lekce tam už celkem dost poznáte.
Andrea má za sebou velmi náročný vztah, po kterém se na jachtě - zaměstnaná u milionáře - vzpamatovává a nyní nadešel čas, aby uzavřela další kapitolu a šla za svými sny.
Šéf ochranky má ale nutkavou potřebu ji neustále chránit a mít ji na očích.
Tasha Boyd v knize rozebírá domácí násilí, které hlavní hrdince nezanechalo jen viditelné jizvy. Po této stránce je to velmi silný příběh, ale jinak mi romantika přišla úplně obyčejná, bez nějaké jiskry a chemie.
Klidně by k Francouzské lekci stačila novela. Takhle to byl zbytečně rozvleklý text, ve kterém převažují průměrné scény.
Děkuji @grada_cz & @nakladatelstvi_metafora za knihu. #spoluprace
No, co čtenář, to jiný názor.....
Já dávám plný počet, protože spisovatelka děj nasměrovala na jinou romantickou kolej a já role "osobních strážců" miluji. Tuto knihu jsem četla již před měsícem na dovolené, takže ji na tuto akci také vřele doporučuji. Užila jsem si opět příjemné setkání se známými aktéry z jachty Xaviera Pascala. Dokonale zakomponované přátelství, láska i kamarádství postav z předešlého románu v popředí svérázného vztahu stevardky Andrei a šéfa ochranky.
Měla jsem strach, jak půlku děje budu číst o konfrontaci Evana s despotickým manželem Angusem. Při vší úctě, to však Boyd vyřešila na jedničku - s pomocí božích mlýnů.....
"Chci ji. A bojím se, že až bude po všem, ztratím ji."
Natasha Boyd opět ukázala, že psát zkrátka umí. Volné pokračování Anglická lekce byla velmi dorbá kniha, ale Francouzská lekce asi vždycky povede (hlavní hrdinové Josie a Xavier jsou mému srdíčku blíže).
Jak jsem již napověděla, vystupují zde dvě hlavní postavy Andrea a Evan, oba již důvěrně známe, zde se ale jejich příběhy prohlubují a konečně se dozvídáme kousek historie.
Opravdu mě baví, že zde máme pohledy obou hlavních hrdinů a dokážeme jejich jednání lépe chápat. Andrea je taková šedá myška, která si prošla doslova peklem a dlouho se skrývala. Teď je ale čas na změnu.
A Evan? Ten je takové ochranitelské zlatíčko! "Nemůžu ti hlídat záda, když jsi to jediné, co vidím."
Přiznám se, že jsem tu od začátku úplně nevnímala chemii. Naštěstí to netrvalo celou knihu a až ke konci mi došlo, že při takovém osudu asi všechny jiskřičky nejdou hned.
Myslím si, že mohla být trochu více prohloubená i zápletka, dlouho se tu plácáme jen v pocitech.. Autorka zde zapojila i velmi vážná témata, která ale nejsou úplně překombinovaná a i když bych záporákovi přála horší věci, dopadlo to tak, jak mělo..
"Nemůžu být tvůj milenec i ochránce."
Najdete zde lásku, trochu erotiky, mnoho odvahy a síly začít žít.
Jako příjemnou letní oddechovku vám knihu moc doporučuji. Přečtete jí opravdu rychle.
"Na lásku.. Lásku, která nevězní, ale osvobozuje. Lásku, která nevyvolává strach, ale euforii. Lásku která nezanechává modřiny, ale je tichá a radostná."
Tak jsem byla natěšená na další díl a dostala jsem přesně to,co jsem chtěla.Byl to krásný příběh s vážným tématem týrání a jak Andrea,tak Evan byli pro sebe stvořeni a ta chemie a jiskření mezi nimi skvěle fungovala
I tento díl série se mi moc líbí. Krásná kniha na sluncem zalité dny. Nenáročná kniha, když se člověk chce zasnít. Já si příběh užila. Za mě stojí za přečtení.
Příběh má své kouzlo ale na předchozí díl za mě nemá. Určitě je to další letní a čtivá oddechovka, která neurazí. Trošku mě iritovali hlavní postavy tím, že se oba báli dát na jevo co cítí ale nakonec to vyšlo jak mělo.
Anglická lekce dle mého názoru trošku pokulhává po Francouzské lekci. Shoduji se v tom i se svou kamarádkou, která obě knihy taktéž četla. Ten náboj a jiskra je v příběhu o Andree a Evanovi slabší. Román se četl hezky, je jako stvořený pro romantické duše, nechybí lechtivé scény, je pohodový a odpočinkový. Super čtení na letní dny. Jen já jaksi čekám něco víc, tolik chození kolem horké kaše mě už začínalo nudit, ale každý čtenář má jiný vkus. I mě na čtení nalákala ta krásná, modrá obálka s horkokrevným Evanem, ale nelituji. Každá žena touží po romantice a lásce !!
"Vybrala jsem ho, protože je symbolické. Nazvala jsem tě svým majákem. Protože tu pro mě vždycky jsi, bez ohledu na počasí. Bez ohledu na to, jestli jsem se na tebe zrovna utrhla nebo se snažila před tebou uzavřít. Vždycky jsi tu pro mě byl. Tichý a připravený pomoct. A najednou jsem si uvědomila, že s majákem nehneš. Může ti ukázat cestu do bezpečí, ale nepřinutí loď, aby vplula do bezpečného přístavu. To jsem musela udělat sama. Udělal jsi to pro mě už tehdy před lety, když jsi přesvědčil svou mámu, aby vylepila letáčky všude, kam jsem chodila."
"Slunečnice," vydechl.
"A čekal jsi, dokud si neuvědomím, že můj domov jsi ty." Polkla jsem slzy. "Protože jsi, Evane. Jsi všude, kde chci být. Jsi můj maják. A když jsi poblíž, vím, že jsem v bezpečí."
Příběh, při kterém vám trošku zamrazí - co se může stát, když to necháte dojít tak daleko a bojíte se požádat o pomoc.
Andrea si prošla peklem a i po tolika letech strach zůstává. Ale díky Evanovi začíná pomalými krůčky zase žít a rozhodne se podat výpověď a požádat o rozvod. A Evan? Nenechá jí jen tak odejít, protože už před lety získala jeho srdce, ale co teď? Setkáváme se zde i s postavami z předchozího dílu a jejich příběh pokračuje. Knížka je psaná z pohledu obou hlavních postav, to se mi líbí. A miluji šťastné konce... , takže kdo sdílí totéž, můžu jen doporučit...
Nemohu si pomoci, ale tu jiskru Francouzské lekce toto volné pokračování nemá. Dvojice je i tentokrát sympatická, ale ději schází ten náboj, méně vtipných dialogů, je tam více takových protahování, chození kolem horké kaše :-), kdy už konečně...
Ale abych jen nehaněla, čtení je to na tento žánr více než dobré, odpočinkové a žhavé scény tu jiskru nepostrádají :-). Fajn je i setkání s postavami z předešlého příběhu a možná i nástin příštího pokračování, které bych uvítala.
Takže romantičky, směle do toho!
Bohužel se to Francouzské lekci nedá vůbec rovnat. Měla jsem velká očekávání, ale jsem akorát zklamaná :-( Rozvleklý začátek, slimáčí tempo a dialogy o ničem. Až druhá polovina se trošku rozjela, ale stále jen na "trojku". Došlo na žhavé scény a vysvětlení Andrey minulosti, ale ani to už celkový dojem z knihy nezachránilo. Chvílemi mi přišlo, jako by s postavami ani nesžila. Škoda, že si autorka neudržela předchozí vysoce nastavenou laťku.
Tak to bola taká sladká romantická jednohubka. Príbeh slabší ako o Xavierovi a Josie. Celý čas sa tešíte na príbeh týchto dvoch, ale nakoniec to nieje úplne to, čo ste očakávali. Trocha ma štvali tie neustále doťahovačky medzi Andreou a Evanom. Určite ma nemiluje, to si len namýšla, či robí to z povinnosti. Neustále tanečky okolo toho. Evan bol také zlatíčko. Nemusel nikomu nič hovoriť, zaňho hovorili činy. Takmer desať rokov sa staral o Andreinu bezpečnosť, všetci naokolo videli aký je do nej blázon, len ona chuderka nič netušila. Mala v hlave, len neustály strach, že ju nájde jej násilný manžel. Evan bol neskutočne trpezlivý, presne vedel, že potrebuje čas. Aj keď desať rokov je fakt dosť. Ale ako sa hovorí, radšej neskoro, ako nikdy.
Nevím zda je Anglická lekce brána oficiálně, jako druhý díl po Francouzské lekci, v každém případě zde to takto označeno není.
Přesto nějaký odkaz na předchozí román v textu najdete i když na děj to rozhodující vliv nemá. Příběh Andrei a Evana je samostatný. Určitě si nebudeme nalhávat, že by nebyl předvídatelný. Přesto i nějaké to překvapení tu na čtenářky čeká.
Kniha je velmi čtivá a postupně nám odkrývá minulost, před kterou se Andrea skrývá. Ale také minulost Evana, která má překvapivě s Andreou také něco společného.
Moc se mi líbilo jakým způsobem je téma násilnického manžela zpracováno a potěšil mě hlavně přesah této knihy, není to jen bezduchá červená knihovna.
Andreu jsem chápala a moc jsem ji fandila. 10 let byla opravdu dlouhá doba jak pro Andreu tak pro Evana. Erotiky je zde tak akorát. Kdo ji má rád najde jí zde, mě osobně více zaujal příběh Andrei a Evana.
Jedná se rozhodně o velice příjemné čtení pro ženy.
Příběh je velmi pěkně ukončený a vlastně se zde ukončí i předchozí kniha Francouzská lekce.
Ale pokud autorka bude chtít, asi nebude mít problém napsat další volné pokračování.
Myslím, že ve svém žánru patří tato kniha mezi to lepší.
Závěrem moc děkuji za doslov.
(SPOILER)
Skvělá knížka, čtivá, zajímavá, autorka bezpochyby umí.
Přesto nemůžu dát 5 hvězd, protože mám v knížkách ráda, když jsou k sobě partneři upřímní. Tady ovšem oba více než 200 stran kličkovali, hráli si na flirt, sváděli jeden na druhého, kdo vlastně nechce závazky, oba zapírali svoje city.
Navíc takhle mlžili víc než 9 let! Jako já to chápu - budování důvěry, potřeba najít pevnou půdu pod nohama, uzdravení se. Ale proboha 9 let?!
Pointa mě překvapila, takové propletení jsem nečekala, to bylo fajn.
Konec už byl zase příliš sentimentální a přeslazený - na to, kolik si toho ti dva celou knížku neřekli, toho nakecali na pár stránkách až moc.
Ale přečetla jsem knížku během jednoho lenivého dne a rozhodně mě to bavilo.
První díl byl asi výbušnější, ale tady to mělo taky zajímavý spád. Skvěle vás pohltí a nepustí. S postavy to prožíváte jako na vlastní kůži. Líbilo se mi, že v knize dostáváte ochutnávku jak může vypadat domácí násilí a jak se dotyčný s tím vyrovnává. Jen poslední kapitoly mi úplně neseděly, od momentu, kdy se daly dohromady, sem se do toho nutila. Asi kdyby ty dovětky tam nebyly, tak by mi to nevadilo.
4,5 , skvělá kniha :)
Moje druhá kniha od autorky a pro mě o dost lepší čtení...
Kniha dokázala ve vás vyvolat emoce, krásná romantická kniha napínavá.
Andrea, která utíká před svým násilným manželem dokáže se konečně zamilovat a úplně uzdravit, když opouští bezpečí jachty.
Mě se líbila chemie mezi hlavními hrdiny a vzájemné okamžiky...
Pár stránek bych ubrala jinak fajn čtení
Evana a Andreu jsem měla ráda už v prvním díle. Proto mě velmi potěšilo, že jim autorka dala prostor v samostatném příběhu. Evan je charakterní muž, bodyguard zaměstnaný u Xaviera, bohatého podnikatele a zároveň nejlepšího přítele.
Dávají šanci dalším lidem začít nový život, mnohdy i s novou identitou. Stejně je tomu i u Andrey. Dostává nové jméno a práci. Utíká před násilnickým manželem, který ji málem připravil o život. Jenže na palubě lodi je dlouhých 9 let a cítí, že chce být ještě milovaná a mít rodinu. Je jí 33 let, tak má nejvyšší čas.
Dává v práci výpověď, podává žádost o rozvod. Ale má strach. Co bude až manžel obdrží od právníka rozvodové papíry? Evan se zhrozí a je rozhodnutý ji i nadále sledovat, aby ji chránil.
Oba kolem sebe krouží, ani jeden nedokáže druhému říct, co k němu cítí. Autorka umí krásně popsat tu atmosféru, kdy je cítit jak jim na sobě záleží, ale bojí se odmítnutí. Evan má navíc strach, že by ji nedokázal chránit. Viděl by jen Andreu a nic jiného. Dochází tak k různým zvratům a nudit se nebudete.
Kniha je krásná, kdo má rád romantické knihy, tak si přijde na své. Moc hezky vykreselené pocity a postupné zamilování se. Druhý díl se mi líbil ještě víc než první. Určitě doporučuji.