Střet špionů

Střet špionů
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20734/stret-spionu-20734.jpg 4 11 11

Agent č. V1353 Katarina Heinrichová prošla tím nejnáročnějším výcvikem a je bez nadsázky jedním z nejlepších německých agentů. Píše se rok 1933 a tato nesmírně inteligentní mladá žena, která se nezastaví před ničím, je spolu s dalšími poslána do Spojených států vyzvídat pro Německo. V roce 1942 je její manžel pověřen prací na přísně tajném projektu v Los Alamos - na výrobě atomové bomby, a Katarina cítí, že přišla její chvíle. Je rozhodnuta dostat tuto zprávu o zbrani, které může rozhodnout druhou světovou válku, do vlasti. Prvotina Johna Altmana je jedním z nejlepších špionážních thrillerů poslední doby a patří mezi knihy, které přečtete jedním dechem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Talpress

Gathering of spies, 2002

m2056
14.09.2023 3 z 5

Kniha je dobrá lepší průměr když bych to hodnotil od 1. do 10. Tak bych dal 6.

Hemingway178
29.08.2023 3 z 5

Docela slušná špionážní záležitost z druhé světové války. Jen by se tak často neměli ženy od sporáku a stáří profesoři od šachovnice měnit v kung-fu terminátory.

Jaromír122
06.02.2021

Zajímavé, chvílemi až neskutečné. Pěkná bestie ta Katharina Heinrichová. Docela by mě zajímal její další osud po válce. Neznáte ho někdo?

amador
18.03.2018

Kniha je velice napínavá a snaží se vykreslit válečnou situaci jak v Anglii tak Německu.
Poutavý námět. Nicméně je poněkud naivní myslet si, že agentka dokáže „ukrást“ tajemství atomové bomby tím, že si zapamatuje pár výkresů a dokumentů. Není to plánek na kolo a k sestavení bomby je proto třeba spousta matematicko fyzikálních výpočtů, které by lidský mozek asi nebyl schopen pojmout.

honajz
09.10.2013 3 z 5

Začátek mne docela navnadil, Altman píše dobře, jednoduchý popis dokáže navodit atmosféru místa, ale přece jen příběh (vlastně dva příběhy, jež se tradičně v záběru střetnou), jsou nemastné neslané, příliš jednoduché, a postavy vlastně nijak zajímavé, že by jim nějak člověk fandil, Navíc samotný už tak řiďouňký děj je dále rozmělňován zbytečnými odbočkami, jež by z knihy mohly zmizet, a na celkový spád a smysl by to nemělo vliv. Komu nedocvakne zhruba ve čtvrtině knihy, jak vše skončí, ten podobných románů asi příliš nečetl. Mít to o polovinu méně stránek, řekl bych, že má kniha potenciál veliký. Takto je to jen řídké bahníčko, kde autor prokazuje svůj talent jazyka a psaní, ale nikoliv fabulace a věrohodných postav.

Martin1974
30.12.2012 4 z 5

Treba uznať, kniha má tempo, aj keď je v nej dosť vecí pritiahnutých za vlasy, ale je to výborný recept, ako prežiť daždivý deň.

John Altman
americká, 1969