Střípky a klípky z Myšákova
Walko
Vítá vás Myšákov! série
Myšákov je městečko, ve kterém se pořád něco děje. Tentokrát vás čeká letecká akrobatická šou a návštěva filmového studia Myšandov, spolu s králem Myšounem I. Dobrotivým zavítáte na rytířský turnaj a do zoo, a možná bude i bleší cirkus! Vítejte (opět) v Myšákově, kde na vás čeká rodinka Myšičkových a staří i noví hrdinové - nadstrážmistr Myšátko, geniální detektiv Šerlok Holmyš, zlodějíčci sýra Oťas a Edouš či popletený rosnička Fanda... Věřte nevěřte, v tomhle městečku se dějí věci, jaké se nikde jinde nedějí! Knížky z edice Vítá vás Myšákov! malé čtenáře na první pohled zaujmou především vtipnými ilustracemi dokreslujícími humorné příhody myších obyvatel jednoho malého městečka. ... celý text
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2013 , ReboOriginální název:
Die Pappenburger haben ab, 2011
2013 | Jak se žije v Myšákově |
2013 | Střípky a klípky z Myšákova |
2013 | Z Myšákova na jih a zpátky |
2013 | Nová dobrodružství z Myšákova |
Poslední dobou nemám na dětské knížky až takové štěstí. Tuhle (ale možná to byla jiná ze série) si vybral sám syn a vypadala slibně. Obrázky jsou totiž roztomilé a důsledně stylizované jako svět z kartonu.
Po přečtení nadšení opadlo. Vadí mi podivně kostrbaté věty i neustálý přítomný čas. Samotné příběhy jsou někdy docela vtipné, většinou ale celkem křečovité, mnohdy nedotažené a nahuštěné (což je při malém množství textu s podivem) komplikovanými a formálně (někdy až knižně) znějícími slovy.
Syn zajásal, když zjistil, že má série celkem čtyři díly. Už se naštěstí prokousáváme posledním, ale stejně si v ústraní skřípu zuby.