Střípky z práce soudního lékaře
Rudolf Macháček
Střípky z práce soudního lékaře - Dvacet let soudního lékařství v nemocnici Sokolov. Svazek vycházející k dvacetiletému výročí soudního lékařství v sokolovské nemocnici obsahuje postřehy a zkušenosti z praxe soudního lékaře pomáhajícího řešit závažné kriminalistické činy. Na konkrétních kauzách autor demonstruje, co všechno obnáší práce soudního patologa včetně ohledávání kosterních pozůstatků i zkoumání psychické motivace trestných činů a sebevražd. Jeho texty je možné vnímat jako svébytné „soudničky“ napsané čtivým způsobem a navzdory pochmurnému tématu nepostrádající humor i nadhled. Knihu doprovázejí stylizované černobílé fotografie Vladimíra Houdka.... celý text
Opravdu střípky, směs krátkých vzpomínek na zajímavosti z výjezdů a stručných popisů lékařských nálezů. Krimi to není, vrah ani příčina smrti se nehledá, jen pár načrtnutých zajímavostí.
Zajímavé čtení, dneska jsem to přečetla doslova jedním dechem. Nechápu jak lidé dokážou neuvěřitelnými zbůsoby ublížit, zabít druhé i příbuzné. Možná nejsem takový magor. Takovou práci bych nemohla dělat, ten smrad bych nezvládla a buzení v nočních hodinách. Je to návod jak na to.
Jedná se o soubor krátkých příběhů z práce na soudním lékařství. Krátká oddechovka, kterou knihomol přelouská za 25minut. V budoucnu by bylo fajn vydat nějakou pořádnou knihu, která půjde trochu do hloubky.