Strom čarodějnic

Strom čarodějnic
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538644/bmid_strom-carodejnic.jpg 4 85 85

Když se Seleně rozpadne vztah a spolu s ním i sny o budoucnosti, zatouží malířka z Manchesteru po dovolené. Chata Trnka jako by vypadla z pohlednice a zdá se být tím pravým místem, kde Selena zapomene na všechny své problémy. A tak se s přicházejícím jarem nastěhuje do svého nového domova. Ale už zanedlouho k ní začne promlouvat minulost. Chata Trnka ukrývá tajemství, která nehodlají zůstat ukrytá. 1682 Grace Cotterová netouží po ničem jiném než po muži a rodině. Je sice spokojená se svou prací na statku, ráda pečuje o otce a od báby Bett se nechává zasvěcovat do léčivých praktik, i tak ale stále touží po lásce. Jenže doba snílkům nepřeje a pomluvy i klepy dokážou přivodit smrt. Jediná chybička může Gracein osud navždy zpečetit… Dvě ženy od sebe dělí tři sta let a přes to je k sobě svede dům plný krve a kouzel. Graceina duše touží po odpočinku a jen Selena jí v tom může pomoci.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

The Witch's Tree


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
předevčírem 4 z 5

Anglie - Somerset - a pěkně sepsaný příběh na rozhraní století ....

Dvě ženy a Trnková chýše .... Grace a Selena .... a sepětí s přírodou, bylinkami ....
ale také tajemno ....

Duše Grace nedošla klidu .... a je tu Selena, která jí může pomoci ....
A otevřením staré doby dochází k poznání .... a odtajnění tajemství Trnky ....

Toto je čtení zrovna pro tohle období ....proloženo básněmi tehdejších poetů :

.... Zda člověk listům podobí se
.... tvá svěží mysl právě ptá se
.... ach jak srdce stárne vadne
..... zůstává k těm jevům chladné ....

Leena
28.09.2024 3 z 5

Tak víc mě bavila dějová linka s Grace.
I když ty ženy v té době to měly těžký, rodily jak na běžícím pásu, buď zemřely při porodu, nebo se děti nedožily roku.
Bylo mi líto Grace, že byla tak hodná, snažila se všem pomoct a nakonec byla ta nejhorší.
Linka se Selenou byla do půlky knížky nudná, bohužel.
Pak to bylo zajímavější, ale z minulosti to bylo lepší.


Dandulka
24.09.2024 5 z 5

Z počátku jsem se musela do čtení nutit,ale pak se to v jednom místě zlomilo, a příběh začal mít spád. Bylo mi z toho zvláštně smutno a zároveň jsem měla radost. Málokterá kniha dokáže navodit takové pocity v jeden okamžik.

putpuda
23.09.2024 5 z 5

Na Strom čarodějnic jsem se moc těšila.
Je hodně přirovnávan ke knihám Erskinové a o to víc jsem byla zvědavá. Knihy Erskinové mají úplně jinou a jedinečnou atmosféru a tu jsem zde sice nenašla, ale musím říct, že se mi to moc líbilo. Příběh Grace mě úplně pohltil. Část se Selenou mě začala hodně bavit až ke konci...kde se oba příběhy pěkně propojí.
Určitě bych si ráda přečetla i další knihy v tomto "duchu" od pro mě neznámé autorky.
Posledních 100 stránek jsem tedy shltla.
Bylo to krásné i smutné zároveň.

Mandlevest
23.09.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh, který se svou atmosférou bude hodit pro nadcházející podvečery, kdy na řadu přijde zapálená svíčka a nějaký ten svařáček :-). Já ty duchařské příběhy moc nemusím, ale zde toho bylo tak akorát, aby mě to nerušilo a fantazie mohla pracovat a dodalo to příjemně strašidelnou atmosféru. Navíc ty dva příběhy se, díky tomu, v závěru pěkně prolnuly a úplný konec mě potěšil. Dojemný příběh je zejména ten historický, ze 17. století, ale mně se líbil i ten současný, který nepůsobil jako vycpávka a měl, pro mě, také své kouzlo. Pomalu plynoucí příběh, moc pěkně napsaný, který voní divokou krásou přírody a také bylinkami a kouzly, které se ne vždy mohou vyplatit. Příjemné odpočinkové čtení, které mi padlo do noty. A teď vzhůru za dobrodružstvím, pobřeží Amalfi čeká:-).

zuzana2599
03.09.2024 5 z 5

Působivé čtení, příběh plný emocí, dvě časové linky, které se postupně propojí do jednoho celku. Příběh z dávné Anglie, kdy hony na čarodějnice nebyly ničím vyjímečným, se odehrává v 17.století. Příběh Grace jsem hltala a nemohla jsem se od něj odtrhnout, dokonce až tak, že mě rušil osud Selenin. Chtěla bych si Gracein příběh vychutnat jako samostatný román. To by bylo! Celý román se nese v duchu příběhů Barbary Erskinové!

mignon
27.08.2024 3 z 5

Já se přiznám, že jsem z knihy zklamaná. Čekala jsem tak nějak víc. Téma slibné, ale bohužel nevyuzite. Velká škoda.

Pettato
12.08.2024 4 z 5

Dvě časové roviny a pomalé vyprávění příběhu dvou žen Seleny a Grace...
Návrat do starého času roku 1682 mě bavil víc. Dívka, která byla spjata s přírodou, vyznala se v bylinkách mi byla velmi blízká a soucítila jsem s jejím těžkým životem v té době.

Fee*
08.08.2024 3 z 5

Upřímně nechápu tak vysoké hodnocení. Vytáčely mě opakující se situace a dialogy. Většina postav je jen jednorozměrnou karikaturou. Jsou ploché, nevrstvené a nudné. A to pomalé tempo... U Erskinové mi nevadí, tady ale něco chybělo.

Szilvia1
05.08.2024 5 z 5

Krásný ale i smutný příběh.Líbila se mi spíš ta minulá část,ale v té přítomné části se vše vyřeší.

kaczka79
03.08.2024 5 z 5

Dojemný, romantický příběh s trochou duchařiny. Kniha se příjemně četla, líbilo se mi, že autorka na základě dobových reálií vytvořila příběh Grace, do kterého jsem se úplně ponořila, soucítila jsem s ní a na konci knihy mi i ukápla slza....

booklover_mili
03.08.2024 5 z 5

Krásný a velmi čtivý příběh se dvěmi dějovými linkami, tedy jedné ze současnosti a druhé z 17. století.
Líbilo se mi, že autorka staví na reálných základech z dob čarodějnických procesu v Británii a co hrozivého se tenkrát dělo. Lidé byli zbytečně pověrčiví a neuměli si hodně věcí vysvětlit jinak než že jsou to čáry.
Kniha mi připomíná psaní B. Erskine, kterou mám moc ráda.

Ludmila91
01.08.2024 5 z 5

Mě se příběh moc líbil. Obě linky se silným příběhem.

Scorpio7
30.07.2024 3 z 5

Nejsem si jistá, jestli se mi kniha líbila nebo až tak moc ne...
Kapitoly vyprávěné z pohledu Grace byly poutavé, ale ty z pohledu Seleny bohužel velmi nudné a její linka docela bledla v porovnání s druhou.
Nezáživné bezduché dialogy mezi postavami mě nutily text přeskakovat, příběhová linka byla nezajímavá a postavy neměli žádnou hloubku.
Celkově mě upoutala pouze příběhová linka Grace, jejíž postava byla sympatická, hloubku bohužel trochu postrádala i ona.
Konec knihy byl ale opravdu hezký a dojal mě až k slzám.
Doporučila bych někomu nenáročnému.

Janettaku
26.07.2024 5 z 5

Tak toto byl báječný, krásný a přímo očarující, silný příběh.

Příběh dvou žen, Grace a Seleny se mi hodně líbil. Ta prolívanost mezi dávným žitím a dnešním souzněním ve vztahu a přesto tak hluboký kořen lásky v obou případech.

Doba kdy vystihovala žití Grace, se mi strašně líbila. Samotná Grace mi přilnula k srdci svým dobrosrdečným chováním, jak byla laskavá vůči svému okolí a myslela to vždy s každým dobře. Přála všem poznat jaký to je pocit neutuchající lásky, mezi matkou a dítětem, jak sama později zažila.
Doba kdy dojila krávy, otec tvrdě pracoval na poli, pomyšlení na vdavky, lidi se mezi sebou pomlouvali, ale ne jak v dnešní době, dříve lidi vážili více slova, předtím než slova vyřkli.
Ovšem jde s té doby zároveň strašně cítit ta váha a síla slova mezi lidmi, buď se vážně uctívali a měli rádi, nebo se k smrti nenáviděli a proklínali. , zloba a nenávist se mezi lidmi šířila i v sedmnáctém stolení. Moc mě zamrzel osud Grace a babičky Bett mi bylo strašně líto. Čekala jsem různé scenérie, jak by se asi děj mohl odehrávat nadále, dokonce jsem si říkala několikrát, tak a teď umře ten a ta ...
Neee, autorka to má skvěle promyšlené a nádherně spoutané ať už procítěním mezi postavami, tak nádherně popsanou krajinu okolí Chaty Trnky.

Gibis
22.07.2024 5 z 5

Strom čarodějnic mi vyloženě sedl do nálady. Je to takové poklidné, pomalé čtení, zdánlivě se tam nic moc neděje, ale čte se velice dobře a lehce. Linka z minulosti o Grace mě bavila o malinko více, přestože jsem tušila nelehký konec, ale celkově jsem spokojená a čtení můžu doporučit romantickým duším :)

monushka
21.07.2024 4 z 5

Dvě ženy ve dvou různých časových obdobích, které se vzájemně prolínají. Více mě bavila linka z minulosti, s Grace. V přítomné lince jsem se dlouho nemohla začíst.

lenkaabooks
18.07.2024 3 z 5

Na knihu jsem se těšila, proplétání děje ze současnosti a minulosti mě vždycky baví, ale tady mi cosi vadilo. Styl psaní mi úplně nesedl. Jinak příběh byl zajímavý. Malířka Selena si pronajme chatu zvanou Trnka, aby se vzpamatovala z nepříjemného rozchodu. Zdá se však, že v chatě není sama, zjevuje se jí přízrak mladé nešťastné dívky.

veronika4937
11.07.2024 5 z 5

Strom čarodějnic je Redovka, ale já bych se nebála ji označit jako soft duchařinu pro posery (neboli přesně pro mě). Rozhodně se nebudete klepat hrůzou, ale pro mě tam bylo úplně akorát takového toho příjemného mrazení. Už podle názvu tušíte, kam děj spěje, ale pořád doufáte a přejete si, aby to dopadlo jinak. Celý příběh je napsaný opravdu poutavě, nemohla jsem se odtrhnout a i když mě trochu víc bavila linka z minulosti, tak ani ta současná nijak nezaostávala. A všechno se nakonec hezky propojilo.

holkazaknihou
08.07.2024 4 z 5

Hezky pribeh dvou zen, ktere to v zivote nemaji jednoduche. Linka Grace se mi libila vic, ale to tema o ktere se opira, za me bylo az moc vyhrocene. Stacilo jen par naznaku a ja bych byla spokojena. Takhle mi to kazilo zazitek z knihy. Celkove se mi kniha libila. Prima oddechovka a hezky historicky romanticky roman 3,5*