Stvořena ženou - Dopisy matky dceři o podstatě ženství
Elisabeth Elliot
Kdo jsem? Většina křesťanských žen si tuto otázku klade jen zřídkakdy. Ovšem když jsme si vědomy své ženské a křesťanské identity ženy, díváme se jinak na sebe i na druhé. Elizabeth Elliotová Vám může pomoci na cestě hledání odpovědí, díky nimž se v nás rodí tento nový pohled. Podle ní se nemáme ptát „Kdo jsem?“, ale „Čí jsem?“. Autorka ve své knize píše upřímně a se zaujetím o tom, co znamená být křesťanskou ženou a otevřeně se zabývá i citlivými tématy podřízenosti ve vztahu, rozdílů mezi mužskou a ženskou přirozeností, mluví o správné ženské hrdosti i o tom, jak žít naplno i jako svobodná a nezadaná.... celý text
Náboženství Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: 2018 , TritonOriginální název:
Let Me be a Woman, 1976
Za mě skvělá kniha a velké doporučení všem ženám, které zajímá ženství a manželství, především z biblického pohledu.
I já jsem občas vnímala jistou nesouvislost, soukromá adresovanost byla pro mě něco, na co jsem si musela chvíli zvykat. Ale dobovou zatíženost nevnímám, leda tu biblickou, aplikovatelnou však jak věřím na jakoukoliv dobu. Sáhneme-li po knize zabývající se biblickým pohledem na ženu a manželství, nevím co jiného bych měla čekat - dostala jsem v knize přesně to, co jsem očekávala a hledala.
Pro mě je kniha svým obsahem stále aktuální a byla velice přínosná.
Nějak jsem jí nepřišla na chuť. Pro ně nudná, nesouvislá, dobově zatížená, soukromě adresována - a tam to taky mělo zůstat.
2004 | Vášeň a čistota |
2004 | Branami slávy |
2018 | Stvořena ženou - Dopisy matky dceři o podstatě ženství |
Líbilo se mi to. Elliot má hodně provokativní myšlenky, které ale plynou z její praxe, což má velkou hodnotu.