V sevření mrtvého
Peter James

Superintendent Roy Grace zasahuje série
Jedna chyba Dvě vraždy Žádné výčitky svědomí Nový, již sedmý román ze série Superintendent Roy Grace zasahuje. Deset dní po smrtelné dopravní nehodě, při níž zahynul mladý student z Brightonské univerzity, je Carly Chaseová pořád ještě v šoku. Tehdy k ní dorazí zpráva, která změní celý její svět v živoucí noční můru. Řidiči ostatních dvou vozidel, kteří byli do nehody zapleteni, byli nalezeni zmučení a zavraždění. Detektiv-superintendent Roy Grace ze sussexské policie adresuje Carly tvrdé a naléhavé varování: mohla by být další na řadě. Onen student měl smrtící vazby. Vazby, které sahají až na druhou stranu Atlantiku. Někdo přísahal, že ho pomstí, a nepřestane, dokud i poslední osoba zapletená do této smrtelné nehody nebude mrtvá. Policie radí Carly, že její jedinou možností je ukrýt se a změnit totožnost. Vyděšená žena nesouhlasí - ví, že tihle lidé dokážou člověka vystopovat kdekoli. Pokud je nedovede zastavit policie, musí ona sama nalézt způsob, jak to udělat. Vrah je ustavičně o krok před ní, sleduje ji, čeká a je připravený… Roy Grace se znovu ocitá v závodě s časem - musí zastavit vraha, který touží po pomstě.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2012 , BránaOriginální název:
Dead Man's Grip, 2011

Pana P.Jamese čtu již dlouho (od vydání románu Příšeří) a velmi, velmi se mi líbí série se superintendantem Greisim. Styl jeho psaní - téma zápletky, charakteristiky spolupracijících kolegů, akčnost, a rozuzlení případu nenechá čtenáře vklidu a rozhodně nenudí.
Trochu mi tento styl psaní připomíná Klasika detektivního žánru pana Ed McBaina a jeho tuším 78. revír. Nicméně P.James je a bude mým oblíbeným spisovatelem, ačkoli zrovna tento díl mi přišel trochu, ale opravdu jen trošku a opravdu jen za mě těžkopádnější. Moc se těším na další. Thank you mister James

Úroveň příběhů v této sérii se pohybuje v jakési vlnovce: lepší - horší- lepší. Tento díl patří spíše k těm lepším, slušné napětí, hlavní hrdina je stále sympaťák a závěr opět překvapivý.

Sice jsem nečetla předcházející díly série, ale myslím, že to nevadilo. I tak byla kniha super, napětí nechybělo, sympatický vyšetřovatel.

Melo to spad, otevira se Roye minulost. Clovek rano nevi co prinese den a nekdy je 30 vterin fatalnich...

James je skvělý! Děj, akce, logika, reálnost, téměř jako filmový scénář. Už jsem jednou Petera Jamese chválil a mohl bych znovu, protože si to zaslouží.
Knihy této série nečtu v časové lajně, není to nutné. Každý příběh je dostatečně silný sám o sobě a mám pocit, že jediné, co jednotlivé díly spojuje a to nikoliv silným lodním lanem, ale spíše tenkou černou lehce zatuchlou nití, je Sandy. Už teď tu babu nemám rád a možná to tak autor chtěl. V mnoha případech může i toto být impulsem pro čtení dalších dílů z anglického Brightonu. Třebaže už vím, co Sandy v budoucnosti vymamlasí, rád si přečtu i to, co se odehrálo dávno dávno před.....
Takový je James

Postupně si doplňuji znalosti o britském vyšetřovateli a jeho okolí. Začíná akční scénou a končí jinou akční scénou a mezi tím kromě vlastního krimi-děje upřesňuje informace z okolí hlavního hrdiny. Někdy mi připadá, že je těchto informací příliš. Ale pro ty, kteří řadu čtou od začátku jsou přínosné. Čtěte postupně!

Další povedený příběh této série. Teď víme, zda žije či nežije Sandy i něco překvapivého, ale stále nevíme, proč se tak stalo. Doufám, že se to už příště vysvětlí.
Jinak skvělý námět - slepá pomsta a zas jsou nevinní mrtví.

Vcelku dobrý detektivní román.Je plný napětí,akce a pěkně popsaných postav.Hlavní hrdina je docela sympaták.Autor je bystrý a má bohatou slovní zásobu.
Tato kniha patří k těm lepším a hrdina je sympaťák