Superman: Co se stalo s mužem zítřka?
Alan Moore , Jerome Siegel
DC komiksový komplet série
Superman: Co se stalo s mužem zítřka? (Původně vycházelo od září 1985 do září 1986) Superman je nejmocnější bytostí na planetě Zemi. Jako jediný přežil zkázu svého domovského světa a z obrany toho našeho učinil své životní dílo. I když v boji za věčné ideály pravdy a spravedlnosti pokračuje dodnes, jednu otázku si o této zářivé legendě klademe neustále: Jaký bude mít Supermanův příběh konec? Superman #30 (Původně vyšlo v září 1944) Superman se poprvé setkává s panem Mxyzptlkem, zlomyslným šprýmařem a rarachem z jiné dimenze. Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse. Obsahuje sešity sérií Superman Annual #11, DC Comics Presents #85, Superman (Vol. 1) #423, Action Comics (Vol. 1) #583 a Superman (Vol. 1) #30... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2019 , Eaglemoss CollectionsOriginální název:
Superman: Whatever Happened to the Man of Tomorrow?
Komiks už jsem četl, takže sem pak zkopíruji komentář, který jsem ke komiksu napsal. Dodám, že bonusový příběh je fajn a i přestože komiks mám, tak mě těší, že v DCKK vyšel, protože se zde ukazuje zas jiná stránka Supermana.
Chápu všechny, kterým tento komiks nesedl. On je to trochu podvod a vábí na něco co úplně, tak nepřijde. Nicméně to ale nic nemění na kvalitách, které komiks má. Alan Moore je komiksový bůh a zde se hezky baví. Curt Swan má nádhernou kresbu, na kterou se krásně kouká. A co se týče příběhů, tak ty jsou zajímavé, a i působivé. Moore se zbytečně nezdržuje a jeho texty jsou srozumitelné a stručné. Čte se to velmi příjemně a je to dobrý komiks. Čím menší očekávání, tím je to lepší.
Kniha obsahuje tři komiksové příběhy napsané Alanem Moorem, a bonusový komiks z roku 1944. Bonus je hodně poplatný době vzniku, a dnes působí opravdu hodně zastarale. Úvodní komiks Co se stalo s mužem zítřka je trochu zklamání - z tématu se dalo vytřískat daleko víc. Druhý příběh s Bažináčem je naopak hodně povedený a závěrečný Pro muže, který má všechno také není špatný.