Svět podle Joan
Joan Collins
Joan Collins je milovaná britská celebrita, hrála v desítkách filmů a v mnoha televizních seriálech, včetně úspěšného televizního dramatu Dynastie. Její knihy se prodaly ve více než 50 milionech výtiscích ve 30 jazycích. Jako herečka, spisovatelka a režisérka si vybudovala kariéru, která jí v řadách mezinárodních ikon staví na nejvyšší příčky žebříčku. V této své nejnovější knize sdílí svým klasickým humorem a moudrostí své životní zkušenosti. V kapitolách se mimo jiné zabývá tématem o rodině, kráse a lesku, mužích, stárnutí, jídle a životních hodnotách.... celý text
Literatura světová
Vydáno: 2012 , DeusOriginální název:
The World According to Joan, 2012
Když jsem prvně Joan Collins viděla v Dynastii, úplně mě uchvátila. Její kniha Svět podle Joan je plná jejího moudra, znalostí a postřehů. Dává tušit i jaký je její život a jaká je ona sama. Je skvělá a krásná.
S Joan jsem souhlasila skoro ve všech ohledech. Joan Collins jsem vůbec neznala, jen z jednoho seriálu (překvapivě to není Dynastie) a nikdy mi nepřišla zajímavá, ale díky téhle knize, kterou jsem získala jako dárek k narozeninám jsem jí mohla poznat blíž a její osobnost a upřímnost si mě získala, je to velice pozoruhodná žena se svéráznými názory.
Kniha se mi četla velmi příjemně. Joan má většinu názorů mně velmi blízkých jako například pocit zmaru nad dnešní společností, kam se ubírá, jak hrubne a ztrácí se základní lidská slušnost a vychování, které byly samozřejmostí za dob jejího mládí. Je to také žena se vším všudy, pečuje o sebe, ráda se pěkně obléká, je sebevědomá a nebojí se to říct a ukázat. Jako herečku jí moc neznám, asi jako většina lidí jsem se s ní "setkávala" jen jako s Alexis v seriálu Dynastie. Pro mě, jako pro milovnici filmů z 30., 40. a 50. let kniha obsahuje mnoho zajímavostí o tehdejší filmové tvorbě a rovněž pár zajímavých drbů o hercích, kteří byli v té době na vrcholu své kariéry. Při četbě její knihy jsem si tak trochu víc uvědomila, že jsem vlastně ženská a měla bych to taky někdy ukázat a ne se hrbit a nosit ošoupaný džíny:).
1994 | Láska, touha a nenávist |
1996 | Zatraceně slavná |
2012 | Svět podle Joan |
2002 | Osudové ženy |
1994 | Hlavní vysílací čas |
Slet "jo a ne," spřežení vět, zpod módního, lila doplňku, jehož vrch obepíná květ, girlanda borůvkových růží. Stylově "sjede" společenské okruhy. Svébytně hodnotí. Bude pět i výt. Někdy skolí věk, myšlenkou "školy sokovy." Britská Američanka, rekreující se pod modří oblohy Azurového pobřeží, má cosi z pohledu Giny Lollobrigidy. Vede v ní. Nejen k(l)asa "džob" ženského J.R., nastudování nestoudné, kardinální antagonistky. I když není nad macbethovského vampa, který dráždil, nezakolísal. Neztratil lesk charakteristických "kapes" přední temnoty.