Prímerie
Amanda Hocking
Svět Tryllů / Trylovia série
Keď sa Wendy Everlyová dozvedela pravdu – že je podhodenec, dieťa, ktoré príslušníci mocného trolského kmeňa Trylovia vymenili hneď po narodení, uvedomila si, že jej život už nikdy nebude taký ako predtým. Navyše vôbec netušila, aké úzke väzby ju spájajú s nepriateľskými Vitrami, ktorí sa nezastavia pred ničím, aby ju získali. Nádej ochrániť Trylov pred hrozbou vojny má iba vtedy, ak ovládne svoje schopnosti a vydá sa za rovnako mocného príslušníka najvyššej šľachty. To však znamená definitívne sa vzdať zakázaného vzťahu s Finnom, svojím príťažlivým osobným strážcom, a zabudnúť na princa Vitrov Lokiho, ktorý ju čoraz väčšmi opantáva. Wendy sa musí rozhodnúť medzi volaním srdca a zodpovednosťou voči ľudu, medzi láskou a povinnosťou. Ak si vyberie zle, môže stratiť všetko a všetkých...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
Torn, 2010
Nebylo to špatné, ale čekala jsem víc. Wendy (děsné jméno) se trochu cyklí v ufňukanosti. Nebýt toho, s klidným svědomím bych dala i 4 *.
Čtivost nižší než u prvního dílu (žádné: dokud nepřečtu, nejdu spát, nenastalo a taky čteno déle), ale po stránce příběhu, lepší něž první díl. Správná kniha, když nechcete moc přemýšlet o ději, ale proč ne.
Vážně je lepší jak první díl.
autorka píše otevřeně, málo co Vás překvapí, ale pořád je to pěkné a chytlavé čtení.
Čtvrtá hvězda za Lokiho, a nejen za něj jako za postavu, ale i za to jméno :o)
Rozhodně daleko lepší než první díl... Čím to asi bude? No, rozhodně za to nebude moct Loki, že? XD Víte, Finn se mi docela líbil... dokud se neobjevil Loki :D
Ve druhém díle se čtenář lépe seznámí s Lokim a Tovem, což jsou v podstatě jediné dvě postavy, které jsem si alespoň trochu oblíbila. Wendy mi přijde víc a víc otravnější. Ostatní postavy se jí stále ve všem podřizují a jsou upozaděny. Vztahy většiny postav k Wendy jsou pozitivní - žádné intriky, všichni mají 'duši' na dlani a netají se svými postoji ani 'ďábelskými' plány (viz. král Vittry). Vývin milostných vztahů je čtenáři předhazován příliš okatě, než by mohl některý později překvapit.
Tryllové jsou v podstatě spojením čarodějů a hobito-elfí krve. (smích) Mají oči i vlasy barvy země, neradi nosí boty, občas má jejich kůže nazelenalý odstín, své děti dávají na výchovu k lidem, později žijí z jejich peněz, přičemž samotnými lidmi opovrhují a mluví o sobě jako o "vyšší rase".
Budoucího manžela Wendy jsem odhadovala už v prvním díle, stejně jako byl cítit 'závan' milostného trojúhelníku. Celý příběh se v podstatě opět zaměřoval na city Wendy. Chybělo mi poznávání Tryllské kultury, její historie. Děj mě nepohltil, vlekl se, a romantické scény nudily. Jediné co mě nutilo číst, byl příslib třetího dílu, který by snad mohl vše objasnit, zahladit stopy nesrovnalostí a ozářit plytkost která z knih čiší.
Lepší než první díl, pro mládež je tato trilogie určitě to pravé, pro náročnějšího čtenáře rozhodně ne.
Amanda Hockingová nezklamala.
Její knihy jsou prostě jedny z nejlepších.Je to romantika,fantasy a dokonce se u toho i zasmějete.
Škoda,že knih klidně i sérii nemá více,protože bych si je 100% přečetla :)
Tak v tomto díle se zas tolik nedělo, ale musím říct, že mě neskutečně bavil, je to velice čtivé. Začíná se mi to hodně líbit. Uvidíme co poslední díl a ohodnotím to pořádně až potom.
No to teda! Jedno překvápko za druhým! Na to, jak mě to původně vůbec nebavilo, se to ke konci parádně rozjelo. Už jsem zvědavá na závěrečný díl!
Tove, Tove, Tove! ♥♥♥
Kniha mě mile překvapila, narazila jsem na ni náhodou v knihovně. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout :)
"Neber si ho! Vem i radši mě!"
Pěkné pokračování, ale zdá se mi, že se tam vcelku nic moc nedělo. Dozvěděli jsme se něco víc o Wendy, ale to je tak vše. Jsem zvědavá, koho a co si nakonec vybere.. :)
No sice mi trvalo přes měsíc než sem knihu dočetla protože nebylo moc času ale sem zvědavá jak to celé dopadne :) Teď mě docela mrzí že sem si přečetla některé recenze a vím s kým Wendy nakonec zůstane ale psát to sem nebudu a kazit těm ostatním kdo knihu nečetl moment překvapení . A poslední věc že mám knihu jak v pdf tak original knihu a v pdf formátu není na konci "slovník trylštiny" a ještě bonusová povidka od Amandy což mě docela mrzelo kdyŽ sem knihu občas četla přes mobil v čekárně u doktora nebo jízdou mhd takže k dočtení knihy sem se nakonec dostala až teď.No nic začnu číst poslední z trilogie a těším se na dalši dobrodružství Wendy a jejích přatel.
Nějak se nemůžu rozhodnout, který díl je lepší, jestli tenhle, nebo první..oba mi přijdou suprový!!! Už se těším na poslední! V tomhle díle jsem si fakt oblíbila Lokiho a jeho smysl pro humor. :) Jsem moc zvědavá jak to celé dopadne. Doporučuji
Kniha stejně dobrá jako první díl. Strašně dobře se mi kniha četla, Wendy jsem si strašně oblíbila. Když se nad tím zamyslím, tak mi přijde, že se toho v druhém díle vlastně ani tolik nestalo a přesto jsem se celou dobu nemohla od knihy odtrhnout :)
2016 | Mrazivý oheň |
2012 | Dědička |
2013 | Boj o trůn |
2017 | Křišťálové království |
2013 | Rozpolcení |
Souhlas. Wendy je strašné jméno:D Druhý díl měl mnohem větší spád a rozhodně mě závěr navnadil na pokračování.