Prímerie přehled
Amanda Hocking
Svět Tryllů / Trylovia série
Keď sa Wendy Everlyová dozvedela pravdu – že je podhodenec, dieťa, ktoré príslušníci mocného trolského kmeňa Trylovia vymenili hneď po narodení, uvedomila si, že jej život už nikdy nebude taký ako predtým. Navyše vôbec netušila, aké úzke väzby ju spájajú s nepriateľskými Vitrami, ktorí sa nezastavia pred ničím, aby ju získali. Nádej ochrániť Trylov pred hrozbou vojny má iba vtedy, ak ovládne svoje schopnosti a vydá sa za rovnako mocného príslušníka najvyššej šľachty. To však znamená definitívne sa vzdať zakázaného vzťahu s Finnom, svojím príťažlivým osobným strážcom, a zabudnúť na princa Vitrov Lokiho, ktorý ju čoraz väčšmi opantáva. Wendy sa musí rozhodnúť medzi volaním srdca a zodpovednosťou voči ľudu, medzi láskou a povinnosťou. Ak si vyberie zle, môže stratiť všetko a všetkých...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
Torn, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prímerie. Přihlašte se a napište ho.
Pokračování příběhu ze světa trollů mě nijak moc nenadchl. Sice se pěkně četl, ale chyběl mi dramatičtější děj.
„To vědí všichni, kdo vůbec něco vědí, jenže dneska už nikdo nic neví.“
Kniha Prímerie v seznamech
trollové pro dospívající mládež (young adult)
2016 | Mrazivý oheň |
2012 | Dědička |
2013 | Boj o trůn |
2017 | Křišťálové království |
2013 | Rozpolcení |
Za mě by přesně takhle měl vypadat druhý díl fantasy trilogie – postava hlavní hrdinky se vyvíjí správným směrem. Navíc přibyla nová klíčová postava, a je dobře, že tam nebyla už v prvním díle – tak jak to většinou bývá, protože tím pádem se druhé díly stávají jen takovou výplní.
A miluju v knížce Lokiho – baví mě tyhle postavy s vtipem a drzostí. Přehnaně maskulinních týpků je v knihách tohoto typu za mě až moc.