Svet živočišnej ríše
kolektiv autorů
Pestrosť, rozmanitosť a krása živočíšnej ríše vždy pútali deti, mládež i dospelých, mali vždy veľa milovníkov a záujemcov. Touto knihou sa po prvý raz dostáva slovenskému čitateľovi kompletné dielo o známych i menej známych živočíchoch celého sveta. Pútavý a zaujímavý text o vzhľade, spôsobe života a charakteristických vlastnostiach živočíchov je doplnený peknými a výstižnými farebnými ilustráciami. Abecedné usporiadanie hesiel umožňuje dobre a rýchlo orientovať sa v knihe aj takým čitateľom, ktorí nemajú presnejšie predstavy o odbornom usporiadaní a triedení početnej a pestrofarebnej fauny. Dielo bolo preložené z veľmi úspešného anglického originálu, ale je čiastočne upravené a doplnené zaujímavými údajmi o zvieratách žijúcich v našej vlasti. Rozsiahly register slovenských i odborných názvov uľahčuje prehľad aj o takých druhoch, ktoré sa uvádzajú v texte pod jednotlivými rámcovými heslami. Je to kniha pre celú rodinu, radi po nej siahnu deti, mládež i dospelí. Mládež si tak môže dopĺňať vedomosti nadobudnuté v škole, dospelí osviežiť to, čo sa kedysi učili, o čom čítali, prípadne čo videli v obľúbených televíznych prírodovedných seriáloch. Predkladáme túto úspešnú farebnú encyklopédiu v slovenskom znení s presvedčením, že splní očakávanie milovníkov živej prírody.... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata Věda
Vydáno: 1984 , Osveta (Martin)Originální název:
The Children´s Animal World Encyclopedia in Colour, 1968
Kniha mého dětství, moc pěkné členění a ilustrace. Jde v podstatě zároveň o umělecké výtvarné dílo. Ta kniha sama o sobě, pominu-li skvěle uspořádané informace, je uměleckým dílem!
Mam ji v knihovně a je dokonalá! Používám ji kvůli škole, ale učím se podle ní i kreslit. Se prostě super!
Dostala jsem ji pod stromeček, když mi bylo asi deset, a můžu se s vděčností přidat k mnoha stejným nadšencům. Ta knížka byla úžasná, čtivá, doprovázená spoustou krásných ilustrací a fotografií. Vracela jsem se k ní ještě mnoho let a některé pasáže znala nazpaměť. Kolektive autorů, tohle se ti povedlo! Děkuji.
V mnoha ohledech už jistě překonaná encyklopedie, ale moje známost s ní trvá už tak dlouho a texty jsou natolik čtivé a obrázky tak krásně malované, že u mne vždycky bude mezi přírodovědnými knihami na 1. místě.
Další z mých dětských přírodovědných klasik. Výborné ilustrace, přehlednost, ale zároveň obsáhlá informační hodnota.
Kniha mě věrně provázela celým dětstvím, tehdy byla v mých očích dokonalá, našla jsem v ní všechno, co jsem chtěla znát o zvířatech, hlavně nepřeberné množství obrázků a fotografií. Nejzamilovanější částí knihy byla část o psech, tehdy jsem si díky ní vysnila a posléze vymodlila svého prvního psa a tenhle koníček mě už nikdy neopustil. I teď, po mnoha letech má čestné místo v mé knihovně, nevím, zda je to nostalgie, ale jsem přesvědčená, že lepší a pro děti "příjemnější" encyklopedie podobného typu se mi do ruky zatím nedostala.
Skvělá kniha nabitá obrázky, kterou jsem jako kluk neustále listoval a fascinovaně si v ní četl. Přitáhlo mě tehdy právě to množství obrázků, které tu knihu velmi dobře zpřístupňují dětem a vlastně i vyvolávají chuť se zdokonalit ve čtení v touze dozvědět se o těch vyobrazených tvorech víc. Tak to alespoň fungovalo u mě. Zároveň jsem se zdokonaloval ve slovenštině, protože jsme knihu doma měli ve slovenském vydání pod názvem "Svet živočišnej ríše". Určitě to bude jedna z prvních knih o přírodě, kterou dám svým dětem.
Tahle knížka mi v dětství umožnila dozvědět se o zvířatech vše potřebné - kolektiv autorů vše sestavil přehledně, výborné jsou ilustrace i fotografie a podrobný text k jednotlivým živočišným druhům. Knížka dosud nebyla překonána a poskytuje nadále výborné informace.
/osobní vzpomínka - dodnes si pamatuji na krásné pocity, které my knížka přinesla v dětství - objevování živočišné říše - krásné ilustrace bizon, anakonda, buvol, divočák... Bylo to parádní dobrodružství poznávání přírody s knihou. A i nyní po knize občas sáhnu, když se chci dozvědět něco o některém živočišném druhu.
Bezvadná knížka,mám ji v knihovně.
Jako malá jsem si ji každé prázdniny půjčovala u známých v knihovně-ze začátku
hlavně kvůli obrázkům později ke čtení...i když už jsem dávno dospělá nedávno jsem v antikvariátu neodolala knížku jsem si koupila do své knihovny.Všem knihomolům vřele doporučuji:-)