Svet živočišnej ríše přehled

Svet živočišnej ríše
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238667/bmid_svet-zivocisnej-rise-hRg-238667.jpeg 5 93 93

Pestrosť, rozmanitosť a krása živočíšnej ríše vždy pútali deti, mládež i dospelých, mali vždy veľa milovníkov a záujemcov. Touto knihou sa po prvý raz dostáva slovenskému čitateľovi kompletné dielo o známych i menej známych živočíchoch celého sveta. Pútavý a zaujímavý text o vzhľade, spôsobe života a charakteristických vlastnostiach živočíchov je doplnený peknými a výstižnými farebnými ilustráciami. Abecedné usporiadanie hesiel umožňuje dobre a rýchlo orientovať sa v knihe aj takým čitateľom, ktorí nemajú presnejšie predstavy o odbornom usporiadaní a triedení početnej a pestrofarebnej fauny. Dielo bolo preložené z veľmi úspešného anglického originálu, ale je čiastočne upravené a doplnené zaujímavými údajmi o zvieratách žijúcich v našej vlasti. Rozsiahly register slovenských i odborných názvov uľahčuje prehľad aj o takých druhoch, ktoré sa uvádzajú v texte pod jednotlivými rámcovými heslami. Je to kniha pre celú rodinu, radi po nej siahnu deti, mládež i dospelí. Mládež si tak môže dopĺňať vedomosti nadobudnuté v škole, dospelí osviežiť to, čo sa kedysi učili, o čom čítali, prípadne čo videli v obľúbených televíznych prírodovedných seriáloch. Predkladáme túto úspešnú farebnú encyklopédiu v slovenskom znení s presvedčením, že splní očakávanie milovníkov živej prírody.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Věda
Vydáno: , Osveta (Martin)

The Children´s Animal World Encyclopedia in Colour, 1968

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svet živočišnej ríše. Přihlašte se a napište ho.

Archaeopteryx
01.08.2024 5 z 5

Úžasná kniha mého dětství. Neměli jsme ji tenkrát doma, půjčovali jsme z knihovny nebo od kamarádky. Až teď jsem si ji z nostalgie pořídila v antikvariátu.

Achillesaželva
13.10.2023 5 z 5

V době, kdy nebyl internet, tak jako děti jsme toto měli jak největší poklad pokladů. Těžko říct, co je lepší... My, kdo jsme vyrůstali ještě bez počítače, oceňujeme snad dnes i to, že kontakt s knihou nás naučil jakési kázni a úctě k informacím a obrázkům, které "se neválely" jen tak na každém kroku. Ale to ze mne promluvila i částečně neoprávněná nostalgie.. dnešní možnosti vzdělávání jsou naprosto úžasné a jen, ať z nich všichni čerpají, kolik jen obsáhnou!

cvpython
31.08.2023 4 z 5

Některé zvířata již mají jiné zařazení a latinské názvy, ale stále je to kniha s obsahem základních informací, která by neměla chybět v knihovně milovníka přírody.

Kniha Svet živočišnej ríše v seznamech