Světem zvířat. Díl I., Savci
Jan Hanzák , Zdeněk Veselovský
![Světem zvířat. Díl I., Savci Světem zvířat. Díl I., Savci](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40188/bmid_svetem-zvirat-svetem-zvirat-dil-i-savci.jpg?v=1731079073)
Světem zvířat série
1. díl >
První díl obsáhlé publikace encyklopedického charakteru, pojednávající o savcích, je určen především dětem a mládeži. 3. vydání.
![n.ezn.amy n.ezn.amy](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/117489/m_n-ezn-amy-nFp.jpg?v=1589438938)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První díl encyklopedie, která pojednává o savcích. Následují další neméně skvělé publikace. Krásně popsané druhy savců i s jejich obrázky a v osmdesátých letech pro mě skvost a příprava na přírodopis na základní škole. Nostalgie je svině
![heavy66 heavy66](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/49178/m_heavy66-yGx.jpg?v=1685300678)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První díl encyklopedie byla moje dětská bible! Hodiny a hodiny jsem prohlížel obrázky a četl zajímavosti o našich i cizokrajných zástupcích třídy Savců, a doplňoval je četnými návštěvami zoologických zahrad. Je velmi smutné, že mnohé druhy zařazené do knihy v době jejího vydání, už dnes v přírodě nenajdeme.
![ArwenAragorn ArwenAragorn](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171246/m_arwenaragorn-hae.jpg?v=1558267111)
90%
Na tuto encyklopedii si dobře pamatuji. Měla jsem ji doma, teď je uklizena spolu s mými dětskými knížkami na půdě, nemám bohužel natahovací knihovnu. Ale zrovna tahle knížka by se mi hodila, abych ji měla při ruce.
![Radka1911 Radka1911](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94043/m_radka1911-653ab2e2c0bc6.jpg?v=1698345699)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Všechny díly Světa zvířat jsem jako dítě podědila po mamince. Encyklopedie, obzvláště tento 1. díl o savcích, mne nesmírně bavila. Jinak se absolutně ztotožňuji s komentářem mafrid.
![Čtec Čtec](https://www.databazeknih.cz/img/users/59_/59733/m_ctec-R1B.jpg?v=1563702547)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádherná kniha pro "mladé přírodovědce", mezi které jsem se v sedmdesátých letech počítal (a počítal bych se rád i nyní, leč už to není možné...). První díl o savcích jsem přečetl naprosto celý, do nejmenších detailů výskytu, chování, potravy, páření a rozmnožování. Ohromně mne to bavilo.
Pamatuji se na soupeření této české živočichopisné série s "cizáckou" knihou "Od agamy po žraloka". Já měl daleko raději náš "Svět zvířat", který mi přišel jaksi serióznější, včetně realističtějších (a zároveň hezkých) obrázků.
Klasika. Vyrostlo na ní několik generací. Děkujeme!