Syn
Jo Nesbø
Sonny je navonok poslušný väzeň. Odsúdili ho v osemnátich rokoch za dve brutálne vraždy, ktoré nespáchal. V modernej väznici, z ktorej sa údajne nedá ujsť, slúži ostatným väzňom ako spovedník a dáva im rozhrešenie. Hlavný inšpektor Šimon Kéfas je policajt zo starej školy. Sonnyho otec bol jeho kolega, kým nespáchal samovraždu. V liste na rozlúčku sa priznal k rozsiahlej korupcii. Sonny ho dovtedy vnímal ako dokonalého človeka, pre Šimona bol blízky priateľ. Ten list však obrátil ich svety naruby. Všetko sa zmení, keď jedna z väzenských spovedí odkryje ďalšie otcovo tajomstvo. Sonny utečie z väzenia a honba za pravdou a spravodlivosťou sa začína.... celý text
Výborná detektivka Jo Nesba, napínavá od začátku do konce. Nebojte se, přestože v ní nevystupuje Harry, o nic nepřijdete, naopak!
Kniha za mě skvělá, myšlenka i nápad úžasné! Asi mě za to všichni budou chtít ukamenovat, ale já si osobně myslím, že by se Nesbo měl spíš věnovat knihám podobné této než Harrymu, jehož série mi připadá trochu utahaná a opakující se. Hlavní postava je zajímavá a sympatická, dokázal bych si představit pokračování.
Výjimečná kniha o dobru a zlu, o druhých šancích a neodpustitelnych chybách. Poutavý příjemně ubihajici příběh s nečekanými zvraty.
Mám podobné pocity z knihy jako Tereziee. Něco mi tam chybělo, něco, co ostatní knihy od Nesba mají, něco z čeho si sednu na zadek. A ty jména byly i pro mě peklo.
Nevím proč, ale Syn mě moc neupoutal. Něco mi tam chybělo a přišlo mi to lehce předvídatelné. A ty jména, měla jsem v tom hrozný zmatek. Hlavně mi teda chyběl Harry Hole. I když vyšetřovatel Šimon Kéfas mu byl v něčem podobný. Za mě taková průměrná detektivka.
Kniha se mi líbila a i přesto, že tam nebyl Harry Hole, tak měla něco do sebe a skvěle se četla :-) Děj byl fantastický, zajímavý, poutavý a jak už tady bylo řečeno, tak konec byl úžasný :-)
Knihy od Nesba prostě miluji :-)))
Tuhle knihu (v polštině) jsem si tři roky "šetřil", až na ní došlo. Nechtěl jsem vměstnat mezi Harryho a spol. jiné hrdiny.. Udělal jsem chybu. Tohle se čte jedním dechem. Syn, přestože se objektivně přece nelze ztotožňovat s jeho dřívějším a současným počínáním, je prostě fenomenální. Jo Nesbo je fenomenální!
Sice to není můj oblíbený HH, ale i tady Nesbo ukazuje, že detektivní zápletky prostě umí! Palec nahoru! Začátek byl pro mě takový těžší, ale stačilo pár stran a byla jsem zase zcela vtažena do komplikovaného a strhujícího děje.
Zpočátku mi při pohledu na obal nesoucí jméno Jo Nesbø chyběl Harry Hole, ale po prvních 20 stranách toto zcela opadlo a já se do příběhu zakousla a četla jedním dechem.
Dílo je to rozsáhlé, seversky studené. Mstitel toho má moc, sotva to stíhá – drogy, obchodování s lidmi, praní špinavých peněz, láska…. Soupeři jsou zdatní a řádně vykrmení nebo nenažraní, kulisy temné. Poslouchala jsem jako audioknihu na dlouhých cestách autem, číst by se mi to nechtělo. Působilo to na mě táhle, nudně a nebylo to přednesem, ten byl výborný.
Cetla jsem cerstve po Zizni a libila se mi vic. Je jaksi vic uveritelna. A konec me potesil.
Nesbo patří mezi moje oblíbené autory a nezkamala ani tato kniha, pět hvězdiček. Zase trochu jinak napsaná, trochu překvapivá, nevyzpytatelná. Zkrátka Jo Nesbo, žádná pohádka.
Tak tohle byla bída. Prvnikniha od Jo Nesba a musim říct , že ani trochu nezaujala. Bylo to mdlý. Tisíce jmen a jmen. Kapitoly oddeleny jen mezerou. Žádná akce pořád jen mluveni a mluvení. No snad jina kniha bude lepší od Joa.
Od začátku do konce napínavé, v mnoha směrech překvapivé a především neuvěřitelně čtivé. Jo Nesbø zase nezklamal. Tato kniha je za jasných 5 hvězd.
No si prvních 150 stran jsem byla ztracena, v knize se objevuje hrozně moc osob ale nakonec to do sebe všechno zapadne. Za mě kniha napínavá ale konec jak z amerického filmu. :-)Knihu doporučuji
Dva dny. Jen dva dny mě trvalo, než jsem obrátila poslední list. Nesbo jako obvykle nezklamal. Napětí až do poslední stránky. Knížka je čtivá,napínavá, smysluplná.
Četla jsem opravdu s chutí a doufala ve šťastný konec. Nesboa mám ráda a všechny jeho knihy se mi čtou dobře.
drogy vězení, věznice norská literatura zločiny severská krimi norské detektivky severská literatura
Moje první přečtená kniha od Nesba. Díky ní jsem objevil tohoto autora. Kniha mě naprosto pohltila.