Případ mizejících nevěstek

Případ mizejících nevěstek
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538976/bmid_pripad-mizejicich-nevestek.jpg 5 19 19

Tadeáš z Příhraz série

< 5. díl

Tadeáš z Příhraz se tentokrát vydává do Nymburka, aby se zúčastnil slavnosti pořádané na počest svatého Huberta. Z nečekané cesty se záhy rodí vyšetřování, když je místním knězem požádán, aby prokázal nevinu jeho přítele Hostivíta z Hořátve. Ten byl po usvědčení z množství hanebných zločinů uvězněn a čeká na popravu. Tadeáš zprvu odmítá věnovat čas předem ztracenému případu, to se ovšem změní, když je přepaden neznámým útočníkem. Prožívá tak silné déjà vu. Vrací se mu vzpomínky na vyšetřování, které v Nymburce vedl před více než rokem, a jak se zdá, nejedná se jen o vzpomínky… Dokáže Tadeáš i tentokrát rozmotat prapodivné klubko otázek a odpovědí, nebo svého ochránce Václava II. zklame a vrah zůstane bez trestu?... celý text

Přidat komentář

alnahu
06.10.2024 5 z 5

Již pátý díl série historické detektivky z období Václava II.s Tadeášem z Příhraz.Ten je požádán aby se dostavil do Nymburka a pomohl vyřešit zdejší děsivé vraždy.S Tadeášem jsem četla jíž jednu knihu a mohu doporučit, je to prima oddechovka.Mě pomohla zpestřit dny při léčení chřipky.

uxor
27.09.2024 5 z 5

Zaměřila jsem se poslední dobou na thrillery a to je zřejmě důvod, proč jsem opominula můj oblíbený žánr historických detektivek. A tak jsem se s Tadeášem z Příhraz poprvé setkala až když řešil zapeklity a nebezpečný případ Hostivíta z Hořátve.
Ano, a musela jsem si pak přečist všechny díly téhle nadmíru povedené série.
Doporučuji všemi deseti, ale mohu dát jen 5.


Kanimůra2
23.09.2024 5 z 5

Pan Tadeáš je hodně přibarvená postava. Takový sběratel opuštěných a zoufalých duší, ale já ho mám ráda. Nemohlo to tak být, ale laskavost z příběhu jen kape a za to čtu paní Novotnou ráda. Je to má oblíbená spisovatelka

Márinka
21.08.2024 4 z 5

Děj rychle ubíhal a i když se tu a tam pořádně zašmodrchal, četlo se mi velmi dobře. Pachatele jsem si v první třetině (správně) tipla, ale bavilo mě, že mě autorka neustále "vyváděla z omylu". Nic nebylo zřejmé, jednoznačné. A tak to má u dobrých detektivek být.

kolacky
04.08.2024 5 z 5

Pěkné, pěkně zamotané. Tadeáš z Příhraz musí pořádně zapojit mozek, aby tyhle záhady rozluštil... ještě že má Prokopa a Jozífka, když už Vítek musí držet pozice na Příhrazech.

Modrina
01.08.2024 5 z 5

Tahle série se mi čte čím dál líp. Tadeášova suita pomocníků tak hezky pulzuje, děj je zajímavý, moje zvědavost, jak se bude Tadeášův život dále vyvíjet, roste. :) Velmi doporučuji.