Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě
Magdalena Wagnerová
Těžko nalezneme v našich zemích hrad, který by neskrýval nějakou tajemnou událost, která ovlivnila život tamních pánů. Odhalování těchto událostí je dobrodružnou výpravou nejen v našich dějinách, ale i v naší historické povaze.
Kniha splnila moje představy. Milujeme s dětmi výlety za tajemnem, pověstmi a záhadami. Tato kniha je pro mě úžasný zdroj tipů na výlet a informací, které jsem musela dřív pracně googlovat a skládat dohromady. Obsahuje jak přesné historické údaje, tak i pověry a pověsti. Vše doplněné krásnými fotografiemi.
"Hrad to není jenom mohutné zdivo, padací most, kastelán a průvodkyně. Každý hrad je především příběh. Příběh jeho zakladatele, stavitele, obyvatel, lidí poklidně žijících v podhradí, nebo těch, co se ho snažili dobýt, srovnat se zemí či alespoň vypálit."
Kniha obsahuje popisy staveb, pověsti o vzniku i o dění a strašidlech na více či méně známých hradech Čech a Moravy. A samozřejmě krásné fotografie.
Krásná knížka. Krátce a stručně podané informace k úžasným monumentům naší bohaté historie.
2007 | Pověsti staré Prahy |
2010 | Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení |
2015 | Rodinná anamnéza |
2003 | Jablečňák |
2013 | Příběhy starých pražských domů |
Pokud milujete historii a fascinují vás příběhy starých hradů, tak toto je knížka právě pro vás.
Každý z těchto hradů provází zajímavý osud , či tajemná legenda. Ať už jsou historky smyšlené či pravdivé, krásně se čtou .