Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě

Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138105/bmid_tajemna-historie-hradu-v-cechach-a--POV-138105.jpg 5 15 15

Těžko nalezneme v našich zemích hrad, který by neskrýval nějakou tajemnou událost, která ovlivnila život tamních pánů. Odhalování těchto událostí je dobrodružnou výpravou nejen v našich dějinách, ale i v naší historické povaze.

Val
15.12.2022 5 z 5

Pokud milujete historii a fascinují vás příběhy starých hradů, tak toto je knížka právě pro vás.
Každý z těchto hradů provází zajímavý osud , či tajemná legenda. Ať už jsou historky smyšlené či pravdivé, krásně se čtou .

killy
04.09.2021 5 z 5

Kniha splnila moje představy. Milujeme s dětmi výlety za tajemnem, pověstmi a záhadami. Tato kniha je pro mě úžasný zdroj tipů na výlet a informací, které jsem musela dřív pracně googlovat a skládat dohromady. Obsahuje jak přesné historické údaje, tak i pověry a pověsti. Vše doplněné krásnými fotografiemi.

Ronnie68
24.07.2020 4 z 5

Zajímavé čtení o nejznámějších hradech v České republice ...

Magrata15
15.04.2020 5 z 5

"Hrad to není jenom mohutné zdivo, padací most, kastelán a průvodkyně. Každý hrad je především příběh. Příběh jeho zakladatele, stavitele, obyvatel, lidí poklidně žijících v podhradí, nebo těch, co se ho snažili dobýt, srovnat se zemí či alespoň vypálit."

Kniha obsahuje popisy staveb, pověsti o vzniku i o dění a strašidlech na více či méně známých hradech Čech a Moravy. A samozřejmě krásné fotografie.

jindrich7442
29.01.2019 5 z 5

Krásná knížka. Krátce a stručně podané informace k úžasným monumentům naší bohaté historie.