Tajemná jeskyně

Tajemná jeskyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43220/bmid_tajemna-jeskyne-jYe-43220.jpg 4 37 37

Lovci vlků série

< 3. díl

Je to třetí díl ke knihám od Curwooda - Lovci vlků a Zlaté údolí. Polská překladatelka Curwoodových dobrodružných knížek (Lovci vlků, Zlaté údolí) z amerického Severu napsala po smrti autorově jejich poslední díl, zachycující závěrečné dobrodružství chlapců Wabiho a Roda.

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Lowcy przygód, 1934

sadlo
11.08.2022

Apeluji na rodiče, prarodiče, tety, strejdy, doporučte svým potomkům tuto knížečku. Skvělé dobrodružné čtení. Pro nynější mladé čtenáře je " vizáž" knihy archaická, ale obsah i ilustrace jsou SKVĚLÉ! Co je RETRO je stále dobré.

em54
11.06.2021 5 z 5

Četl jsem už dávno - v edici Střelka. A byl jsem spokojen. Curwood je samozřejmě tak výrazný autor, že je těžké mu konkurovat, ale paní spisovatelce se to podařilo - a že je tam rozdíl ve způsobu vyprávění některých prvků mi nevadil. Dnes už se k tomu dílku vracím s nostaligií, takže hnídy nehledám. A proč píšu až dnes? Právě se mi dostalo do ruky právě to prvorepublikové vydání bohatě ilustrované Zdeňkem Burianem. Za ten dětský zážítek dávám bez váhání plný počet hvězdiček.

Luigi1
28.04.2021 5 z 5

Celá serie na mě zanechala hluboký dojem,který jsem si přinesl z dětství.

kokrokr
24.05.2020 3 z 5

Curwood to není, ale i tak se to dalo číst. Bylo by hodně zajímavé, jak by tajemství zlaté střely řešil původní autor.

Nočnípták
01.04.2020 5 z 5

V dětském věku jsem nerozebírala jestli je rozdíl mezi díly dvou autorů, byla jsem nadšená, že příběh pokračuje. Dneska ten rozdíl vnímám, ale nebrání mi to dát 5* jako Curwoodovi. Knížka se mi líbila tehdy i teď. Je čtivá a autorka si ty * zaslouží. Vždyť navázat na knihy světoznámého autora, to chtělo odvahu.

Elulilinka1
02.07.2018 5 z 5

Na knize jde poznat, že je dopsaná jiným autorem, vyskytuje se zde i více přímé řeči, ale přesto hodnotím plným počtem hvězdiček.

TaLu
18.05.2017 3 z 5

Přečetla jsem si znovu i třetí díl ze série. Kdysi mi asi nevadilo, že knihu napsal někdo jiný, byla jsem vděčná za završení příběhu.
S odstupem mnoha let si uvědomuji, že první dva díly z pera James Oliver Curwooda zrály léty jako víno.
Třetí díl má sice dobrodružný příběh, ale mnohem více jsem vnímala ten rozdíl. Původní autor popisuje přírodu krásně a zároveň drsně a syrově a celé je to tak opravdové, jako bychom měli položenou ruku na zasněženém zázraku.
Autorka popisuje jinak - nemyslím to nijak zle, ale zkrátka je tam hodně vidět ten ženský prvek ( příhoda s kachnou).
Jak já bych si chtěla přečíst, jak by celou sérii završil původní autor !

raty
17.03.2016 5 z 5

Už jako dítě jsem obdivovala polskou překladatelku, která po smrti spisovatele J.O. Curwooda dopsala tento třetí díl trilogie. Teď jsem se k trilogii po letech vrátila a názor jsem nezměnila. Děkuji za pěkně dokončený příběh paní Borowikowa.

SirokO
20.09.2014 2 z 5

Hmňo.. je vidět, že autor je žena a tak pojímá příběh z jiného pohledu i stylu. Moc se mi to nezamlouvalo.. a bylo tam pár nesrovnalostí.. ale přečtěte si to, přijdete na ně sami :-).

Argony
11.11.2012 4 z 5

Četla jsem celou sérii v páté třídě a moc se mi to líbilo. Předchozí knihy od Curwooda byly lepší, ale stejně stojí za to si ji přečíst.

Jiří Marlicz (p)
polská, 1898 - 1980