Tajemná legenda
Jayne Ann Krentz
Colby Savagar, spisovatel hororových románů, se po dvaceti letech vrací do městečka, kde vyrůstal. Chce prodat dům, který zde zdědil, a zpřetrhat vše, co ho váže k jeho minulosti. Potkává se tu s Dianou Prenticeovou, manažerkou, která se rozhoduje, jakým směrem se má ubírat její další kariéra. Nikdo z nich ale netuší, že se stanou obětí staré legendy, podle níž je v jeskyni u vodopádů nedaleko městečka zakletý duch Dámy v řetězech. Podle legendy bude duch osvobozen teprve tehdy, až v jeskyni někdo počne a porodí dítě…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , HarlequinOriginální název:
Dreams: Parts 1 and 2, 1988
Jo, mě se to moc líbilo, pro toto uplakané období četba akorát. Trochu tajemna , napětí a lásky .
Neškatulkujme lidi, když je pořádně neznáme. Někdy drsný chlap Colby dokáže být víc chlap, protože zjistil, co je v životě skutečně důležité a za čím jít. Někdy žena kariéristka Diana nakonec pochopí, že ženské poslání neznamená konec života, jen prostě změnu. Že pracovat a mít osobní nezávislost je hezké, život ve dvou s láskou ještě víc. Do toho Colbyho syn Brandon, Colbyho tchyně Margaret a místní, kteří Colbyho nenávidí i obdivují. Skvěle do všeho pak zapadá pes Diany a jeho rozdílný postoj ke Colbymu a Brandonovi. Dobrodružství s legendou a vtipnými scénkami mi budou ještě dlouho v srdci a v uších znít. Tato kniha rozhodně svou "duši" má.
Colby Savagar mi přišel ze začátku dosti jako cholerik a despota, naštěstí se můj názor v průběhu děje a poznávání jeho minulosti, změnil. V mládí to byl prostě divoch, ale výsledek ve formě Brandona byl až neuvěřitelný. Stejně tak celá legenda, kde jsem byla zvědavá, jak autorka dostane Dianu zpět do sluje. :) Líbil se mi Přišera a jejich vzájemný vztah s Colbym.
Dobrá kniha pro chvíle pohody. Děj rychle ubíhal, nechybí ani zajímavé zápletky. Za přečtení rozhodně stojí.
Krásná knížka určená ke čtení při škaredém počasí. Opravdu krásná kniha, ale nijak zvlášť mě nefascinovala. Příběh i zpracování se povedlo, ale je to taková tuctovka. :)
Miluju knížky J.A.Krentzové, kde se vyskytuje chytré zvíře, v tomto případě okouzlující pes Příšera!!!
2004 | Galantní pomsta |
2008 | Zkrocený netvor |
2007 | Nebezpečná láska |
2011 | Až na dno |
2004 | Placená společnice |
Kniha se mi velmi líbila.tim že celý příběh provázela legenda byl celý děj o to víc zajimavejsi