Tajemný host

Tajemný host
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540655/bmid_tajemny-host.jpg 4 32 32

Pokojská / Chyžná série

< 2. díl >

Molly Grayová je jiná než ostatní. Díky svému citu pro úklid a patřičnou etiketu se ve velkolepém hotelu Regency Grand stala váženou hlavní pokojskou. Avšak vše se převrátí vzhůru nohama, když je v hotelové čajovně nalezen mrtvý světově proslulý autor detektivek. Událost opět vyšetřuje nepřátelská policistka Starková a není nouze o podezřelé: Zabila jej nová pokojská Lily? Nebo spisovatelova sekretářka Serena? Anebo že by něco skrýval hotelový portýr, milý pan Preston? Spisovatelova smrt přitahuje pozornost, ohrožuje pověst hotelu a Molly si uvědomuje, že klíč k odhalení vraha spočívá v jejích rukou, pohřbený hluboko v minulosti – Molly totiž zavražděného znala…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Mystery Guest, 2023


více info...

Přidat komentář

micha-ella
03.10.2024 3 z 5

Do čtení tohoto pokračování Pokojské jsem se dost nutila, Molly už mě prostě nebavila. Někdy je lepší si druhý díl rozmyslet a napsat něco úplně jiného.

VeruHoráková
28.09.2024 4 z 5

Trochu netypická detektivka, ale mě to bavilo.

Na začátku mě upoutal zvláštní styl vyprávění a nebyla jsem si úplně jistá, jestli mi to sedí. Příběh je vyprávěn z pohledu Molly a brzy pochopíte, že Molly je tak trochu jiná než ostatní..

Má svůj vlastní svět, všímá si detailů, vidí co ostatní přehlídnou a svoji práci pokojské bere velmi vážně. I díky tomu dosáhla na pozici, jaká jí náleží. Ve velkolepém hotelu se stala váženou hlavní pokojskou. Vše se ale převrátí vzhůru nohama, když je v hotelové čajovně nalezen mrtvý, světově proslulý autor detektivek.

V tom příběhu se toho zas až tolik neděje, nejsou tam žádné velké zvraty a napětí tam taky nenajdete, ale právě ten jiný styl vyprávění a podivínská Molly bylo to, co mě na tom přitahovalo. A jak jsem si na začátku nebyla jistá, zda mi ten koncept sedne, tak ta jinakost bylo to, co se mi na tom nakonec líbilo, protože co si budeme povídat, hodně knížek je jak přes kopírák. A najít něco nového nebo jiného, není už tak snadný.

Pokud tedy hledáte oddechovou, trochu netradiční detektivku, tak zkuste Tajemného hosta.


nada3314
01.09.2024 5 z 5

ANO, ANO Molly je zpět!

Tato série mě nadchla, po prvním díle, který rozdělil čtenáře na dva tábory jsem se neskutečně těšila, co nám NITA PROSE přichystá. A myslím, že tomu, tak bude i dál… Pokud se Ti, odvážní co se jim první díl nelíbil, pustí do druhého… :-) Autorka vytvořila zajímavou, neotřelou hlavní hrdinku, která je svá a jiná. Věřím, že to někomu nemusí sednout. Ale já jsem si „divnou“ Molly nemohla nechat ujít a hned jak vyšla musela jsem ji mít. Mě se tohle líbí.

…A opět mě nezklamala, hltala jsem každé slovo a nechala se unášet vyšetřováním, ke kterému se Molly tak nějak aniž by chtěla přimotala. Ale myslím, že detektiv Starková nakonec byla ráda, že Molly má. Její postřehy a detaily, kterých si všimne jen ona, pomohly toto vyšetřování vraždy slavného spisovatele, který náhle zemřel v hotelu ve kterém Molly už pár roků pracuje, rozlousknout.

Flashbacky do minulosti, kdy ještě žila s babičkou a co se stalo s její mámou byly osvěžující a ráda jsem si spojovala malými střípky Mollynu minulost. Hodně toho bylo vysvětleno, takže kdo bude chtít pochopí i to proč je Molly, tak jiná a jak je vlastně dobrá, že se nevzdala a dostala se tam kam chtěla.
V minulému díle byla ještě Molly sama, teď už má přes 3 roky přítele Juana Manuela, se kterým už i žije. Moc jsme se o něm nedozvěděli, protože vycestoval za rodiči do Mexika, ale myslím, že v dalším díle už si ho užijeme naplno.

Jedná se o pomalou, ale velmi čtivou detektivku, která bude spíše čtením pro ženy.

Lalina3
26.08.2024 4 z 5

Oddechovka, nic světoborného, ale četlo se to dobře :)

Pavlína2019
16.08.2024 4 z 5

Moc příjemná detektivka. Velmi jsem se na ni těšila a další příběh o Molly mě opět potěšil. Dojemné, zajímavé i napínavé čtení.

Jurajovamaka
07.08.2024 5 z 5

Taká jemná detektívka pre ženy, a hoci krimi nie je moja šálka kávy táto ma vtiahla do deja hneď od začiatku, zrejme preto, že sa týkala spisovateľa.
Musím povedať, že autorka drží čitateľa v napätí od začiatku po koniec príbehu…
V závere prichádza nečakané rozuzlenie…
ODPORÚČAM

pavla8885
21.07.2024 5 z 5

Neuvěřitelně milá detektivka ve stylu Agáty Christie. V jedné lince malá Molly vzpomíná na dětství s milovanou babičkou, která ji trpělivě vychovávala a naučila pokoře a píli ve svém zaměstnání. V druhé lince sledujeme úmrtí slavného spisovatele v hotelu, kde již dospělá Molly pracuje jako hlavní pokojská. Obě linky se nenásilně prolínají a postupně vše odkrývají. U knihy jsem se usmívala a krásně si odpočinula.