Nadvláda démonů
Henry H. Neff
Tajemství gobelínu / Tajomný gobelín série
< 3. díl
Záhada prastarého gobelínu pokračuje! Svět po vítězném boji ovládají démoni. Astaroth má v rukou důležitou Thovtovu knihu, se kterou má nyní sílu přetvářet historii a řídit dění na této planetě. Zničil všechny vymoženosti moderní doby. Lidé se vrátili ke starým řemeslům. Ale zatímco většina lidí dře jako otroci v rámci čtyř démonických království, Astaroth dovolí obyvatelům Rowanu přežívat v klidné izolaci. Max je svědkem řady svévolných a brutálních činů démonů, a po velké osobní tragédii se rozhodne bojovat proti zlu na vlastní pěst. Vydává se na kouzelné lodi do Blysu, království jednoho z démonů, kde žije i ten, který mu nejvíc ublížil. Může se ale stát hrdinou, kterého lidstvo tak zoufale potřebuje? Nechte se uchvátit příběhem plným tajemství a dobrodružství!... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fragment (ČR)Originální název:
The Fiend and the Forge
Tato série si udržela svůj vysoký standard i ve třetím dílu a já byl skutečně nadšený. Už je to nějaký ten pátek, co jsem knihu dočetl, ale Neff ten svůj malý svět vymyslel skutečně do detailu a dovedl ho do dokonalosti. Hlavní postavy jsou sympatické, děj má spád a nutí člověka číst neustále dál. Tuhle sérii rozhodně doporučuji!
Když jsem dočetl první dva díly, nebyl třetí díl ještě v České republice vydaný. Pamatuji si, jak jsem hučel do starší sestry, která vládla internetem a angličtinou, ať mi zjistí, zda existuje a kdy se tu objeví. Když se objevil, byl jsem jeho prvním čtenářem v naší knihovně. Přestože jsem na něj musel nějaký čas čekat, znovu jsem propadl tomu krásnému světu kouzel a v kůži mladého Maxe bojoval a trpěl.
Musím se dostat k dalším dílům a přečíst je v originálu, když se neukázali na českých pultech. Achjo!
Velká škoda, že u nás nevyšel čtvrtý a pátý díl, které mají na Goodreads velmi nadprůměrná hodnocení. :(
Ahoj nevíte jak to vypadá s tím čtvrtým díle? Už je v čestině nebo jak ?:o Nechápu jak o tuhle dokonalou knížkumůže být malý zájem.. :/
Jelikož mi tahle kniha přijde naprosto úžasná, nestálo by za to napsat fragmentu nějaký email nebo je jinak kontaktovat a dát jim vědět, že o čtvrtý díl je opravdu chtěný? Pište mi do zpráv svůj názor :-)
Skvělá kniha, četla se sama. 4. díl již vyšel v AJ. - The Tapestry The Maelstrom v roce 2013.
Dle všeho se, asi v blízké době od fragmentu ho nedočkáme- prý kvůli nízkému zájmu či co - a dle všeho se zdá 4. díl bude ještě zajímavější, než 3. díl - i když dle mého to vztali předčasně - udělají 3. díly a pak šmytec. Kdo ví možná, že se k němu vrátí jednou fragment vrátí.
Úžasná kniha,vše jsem přečetla jedním dechem a moc jsem se těšila na další díly.Všechny jsem je přečetla a musím říct ,že tento spisovatel u mě má velký obdiv.
Výborná knížka škoda jen toho že se už asi nedočkáme pokračování
edit:
no po přečtení zbývajících dvou knih (Maelstorm a Red Winter) musim říct že opravdu lituju toho že tady ty dvě nevyšli protože obě byly luxusní jízda s tak luxusním finále že jsem neměl co dodat. Neff si ten svět a všechny charaktery dopiplal do detailu. Nu což budu doufat že s vydáním spin-off serie Impyrium dostane u nás novou šanci a serii společně se spin-offem vydají.
Tak toto je naprosto dokonalý díl! Nemohla jsem se od toho odtrhnout, prostě... úžasné! Ten děj, ty postavy... byla jsem napnutá do posledního slova. Skvělé! 8)
Perfektní kniha...Nemohu se dockat dalsiho dilu! Jen doufam, ze bude stejne tak napinavy jako tento, ne-li lepsi ;-).
Třetí díl mě trochu zklamal. Místy jsem až skoro přeskakovala pasáže a musela jsem se pořád nutit abych knihu dočetla. Ale dojem z celé série mi třetí díl nezkazil ani náhodou. Takové pěkné zakončení příběhu pro mě.