Tajemství jídelních lístků
Wolfgang Schenkel
Také. se Vám, přes veškerou zběhlost ve světě gastronomie, stává, že zůstanete bezradně sedět nad jídelním lístkem a vůbec nemáte potuchy, co se skrývá pod tajuplným názvem některého z pokrmů? Autor věří že právě Vám pomůže tato kniha. Obsahuje téměř dva tisíce termínů ze světa gastronomie, názvů jídel, s nimiž se můžete setkat v jídelních lístcích restaurací celého světa i běžných českých hospodách. Navíc kniha obsahuje i názvy a výkladová hesla známých i méně známých ingrediencí a také mnoho obvyklých, méně obvyklých i neobvyklých způsobů přípravy pokrmů. S touto knihou v ruce už navždy budete vypadat jako znalci gastronomie nejen před přítelkyní, manželkou, manželem, kolegyní či kolegou. Už nikdy nebudete nepříjemně překvapeni co Vám to vlastně nakonec naservírovali. Naopak, stanete se pro všechny vítanými průvodci po světových kuchyních, které ani ten nejzáhadnější a nejneobvyklejší název pokrmu nepřekvapí. Přeji vám hodně příjemných labužnických zážitků při výletech za tajemstvím českých, evropských i světových jídelních lístků a především: Dobrou chuť!... celý text