Tajemství mezi námi

Tajemství mezi námi
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459483/bmid_tajemstvi-mezi-nami-Bvy-459483.jpg 4 88 88

Vysoko v horách na jihu Francie se osmnáctiletá Ceci snaží žít co nejnormálnější život. Píše se však rok 1943 a normální není nic – a to především ne pro dívku, která se zamiluje do špatné osoby. Zdá se totiž, že skandál by mohl být stejně nebezpečný jako válka, které se podařilo vloudit i do tak zdánlivě zapadlého městečka. O padesát let později se Annie pustí do pátrání po své dávno ztracené babičce. Vyzbrojená pouze stohem papírů se vydává na cestu z Anglie do Paříže, aby konečně nalezla pravdu. Ovšem s tím, jak odkrývá babiččin příběh, odhalí Annie i něco, na co nebyla připravená, něco, co obrátí vzhůru nohama vše, co o své rodině věděla – a co si myslela, že ví i sama o sobě... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

The Secrets Between Us, 2018

katerina28349
10.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Čtivě napsaný příběh, který se čte sám. Současnost a minulost se lehce prolínají. Příběh mi nabýdl další pohled na válku, která se odehrává na jihu Francie v horském městečku nedaleko od italských hranic. Příběh popisuje trochu jiný pohled na hrůzi války ale i zakázanou lásku, přátelství,vztahy v rodině, nevinné oběti stejně tak i nenávist. Zaujal mě životní příběh babičky, která se ho rozhodla vyprávět svojí znovu nalezené vnučce na sklonku života a dokud si vše ještě pamatuje včetně svého životního tajemství.

Annannas
17.09.2024 5 z 5

Velmi dobře zpracované, svižné a poutavé čtení. Rozhodně jsem se ani chvíli nenudila, dějové linky se rychle střídají a na konci vše krásně zapadne.

Terrez93
16.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Přečteno jen díky bingo výzvě na doporučení v knihovně, ale byla jsem mile překvapena. Vůbec mě nevadilo střídání dějových linek ze současnosti a minulosti, mělo to spád, emoce a "pěkně" popsané hrůzy války, co lidé vše museli snášet. Mělo to všechno, co jsem očekávala lásku, přátelství, rodinné vztahy, oběti, pochopení i nenávist, vše co k válce patří.
Líbí se mi, že babička chtěla celou pravdu na konci svého života "své" vnučce a dceři říci, že si svoje tajemství neodnese sebou do nebe. A ten konec, byl krásný, jsem moc ráda, že to takhle dopadlo a opět se maminka s dítětem shledaly, že alespoň něco mělo šťastný konec.

ANDY28
28.12.2023 5 z 5

Já ani nedýchala...

werick
18.08.2023 4 z 5

Pěkně napsaná knížka s poutavým příběhem kde se prolíná minulost a současnost. Pro mě zase trochu jinak popsaný pohled na válku, určitě doporučuji přečíst.

Neluš
10.07.2023 5 z 5

Poznala jsem další kout světa, ve kterém se odehrávaly děsivé věci za druhé světové války.

simca9342
24.06.2023 5 z 5

Přečtená loni.
Naděje je někdy to jediné, co pomáhá přežít v časech války.
1943, Francie : Mladá dcera pekaře Ceci se zamiluje do pronásledované osoby.
1993, Anglie : O 50 let později vnučka zjišťuje podrobnosti o své babičce, kterou si pamatuje teď už jen mlhavě. To, co zjistí, změní vše. To, co si myslela, že ví.

cérka
14.04.2023 4 z 5

"Vyprávěj mi o té hoře," požádala jsem ospale. "Vyprávěj mi o Saint-Antoine."
Saint-Antoine, spustí, místo žuly a lučního kvítí, místo stromů, jež se zarputile drží i těch nejprudších svahů. Místo, kde se ozývá varovné volání svišťů, kde se toulají kozy, které jsou svými vlastními pány, a kde z nepředstavitelných výšek shlížejí dolů nepolapitelní kamzíci. Je to místo, kde z vrcholků vane vítr, jenž dokonce i v létě chutná po ledu. Místo, kde modříny halí na podzim svahy do odstínů zlata, do stejného odstínu, jako mívají v kostele vlasy dávné madony, ozářené světlem svící. Kde voda chutná po fialkách a kamení.

Jediné co mi vadilo a vadí, že teď téměř všichni autoři do svých příběhů vkládají lesbickou lásku. Přeji všem lásku a štěstí, ale všeho prosím s mírou. Proto mínus jedna hvězda, jinak velmi povedená kniha.

cukrovka
04.02.2023 4 z 5

Velmi zajímavý a trochu jiný příběh z období 2.světové války. Čtení mi znepříjemněvalo rychlé střídání časových rovin.

Knihomolka506
03.09.2022 5 z 5

Historicky román provoněný moukou, francouzským pečivem, ale také nasládlé kovové vůně vojenských přileb...
1943, Paříž: Dospělá dcera pekaře Celeste začne mít vztah s někým, kdo se v té době vymyká všem nařízením.
1993, Anglie: O půl století později se mladá knihovnice dozvídá o své babičce, kterou si pamatuje jen z útržků dětství. Informace, na které přijdou ji převrátí život vzhůru nohama.

raty
18.06.2022 5 z 5

V poslední době moje několikátá přečtená kniha s dvěma časovými linkami. Zpočátku jsem myslela, že tato mezi ostatní celkem zapadne, ale jak se děj odvíjel, byla jsem mile překvapená. Příběh z 2. světové války je inspirován skutečnými událostmi a odehrává se na jihu Francie.
Zakázáná láska vede k velmi tragickým událostem.
Druhá linie se odehrává o 50 let později a sleduje pátrání mladé Annie po své babičce.
Zajímavé a napínavé čtení.

Josh
17.04.2022 3 z 5

Četlo se to dobře, i když ne tak jako Cukrářova dcera. Zajímavý námět byl život místních lidí a Židů, kteří utekli do Francie okupované Itálií a pak Němci. Je to zdánlivě rodinný příběh, kdy hlavní ženské postavy dělí 50 let a také tajemství, jež na dobu 2SV je překvapivé, jak říká obálka „zamilovat se do špatné osoby.“ Tvrdé časy prověřují charakter.

SumýšIrena
11.04.2022 4 z 5

Otřepaný milostný trojúhelník z neotřepaného pohledu. Moc se mi to líbilo. Jen za velmi časté střídání časových rovin dnes a tehdy ubírám jednu hvězdu. Připadalo mi, že se děj ještě ani nestihl rozjet a už byl střih do jiné doby.

Kristulda
11.04.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila,sice pomalejší rozjezd ale druhou půlku jsem shltla. Zajímavý pohled na válku na hranicích Francie s Itálií.

intelektuálka
07.12.2021 4 z 5

Tak po šachových partiích zase něco jiného - téma láska a válka ....

Vysoko v horách jižní Francie se odehrává tento příběh jednoto léta - o válce, nečekané lásce a podmíněném rozhodnutí ....
Ale také o statečnosti, obětování a smíření se s životem ....

Chléb a sůl tu hrají rozhodující roli - jako pouto, jež nelze porušit ....

Co vše dokáže skrýt časový rozdíl 50 - ti let ?
Na to vám kniha odpoví - a já byla ráda za ten závěr - spravedlnost občas promluví....

Je to pěkné čtení - doporučím.

Szilvia1
29.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Knížka je velmi pěkně napsaná,vypráví o lásce,přátelství a o tom jak se lidé nevzdávají se života.Je to příběh ve dvou dějových linkách,kde se vnučka dozvídá o tom,že její babička vlastně není babička,a nakonec najde knížku kterou napsala její skutečná babička,kterou si mysleli,že už nežije.Nakonec se střetnou a všechno je pěkné.Mám ráda tuhle autorku,už mám od ní přečtené všechny knížky,a ani tahle mě nesklamala.

Kaja1
28.11.2021 5 z 5

Je to zajímavá kniha z hlediska toho, co se dělo za války za pomezí Itálie a Francie. Bylo krásné jak se osudy hrdinek na konci spojily. Opravdu obdivuju sílu lidí, kteří se drželi života za každou cenu a hlavně se nevzdávali.

Zuzulinka
24.11.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila! Doporučuji přečíst!

zdehan
11.11.2021 5 z 5

Kniha byla pěkná stojí za přečtení.

putpuda
30.10.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, o krapítek méně než "třešně".
Moc hezký příběh, pomalejší rozjezd, ale druhou polovinu knížky jsem zhltla. Mám moc ráda knihy, kde se střídá minulost a současnost. Spisovatelku jsem si oblíbila a už se těším na další příběh ;)