Tajomstvo pomocníčky
Freida McFadden
Pomocnice / Pomocníčka série
Nechoďte do hosťovskej izby.“ Keď sa Douglas Garrick dotkne končekmi prstov dverí, dopadne na jeho tvár tieň. „Moja žena... je veľmi chorá.“ Zatiaľ čo mi ďalej ukazuje ich neuveriteľný podkrovný byt, mňa zožiera pomyslenie na tú ženu za dverami. Nemôžem však riskovať, že prídem o túto prácu – nie ak si chcem uchovať svoje najtemnejšie tajomstvo... Je ťažké nájsť zamestnávateľa, ktorý by sa príliš nevypytoval na moju minulosť. A tak ďakujem šťastene, že mi nejakým zázrakom Garrickovci dali prácu: upratovanie ich úžasného podkrovného bytu s výhľadom na celé mesto a prípravu luxusných jedál v ich nablýskanej kuchyni. Môžem tu chvíľu potichu pracovať, kým nezískam to, čo chcem. Je to takmer dokonalé. Stále som sa však nezoznámila s pani Garrickovou a ani som nevidela vnútro hosťovskej izby. Som si istá, že z tej izby počujem plač. Pri praní jej bielej nočnej košele vidím okolo goliera škvrny od krvi. A jedného dňa to už nevydržím a zaklopem na dvere. Pomaly sa otvoria a to, čo uvidím vnútri, všetko zmení... Vtedy si niečo sľúbim. Koniec koncov, už som to raz urobila. Dokážem ochrániť pani Garrickovú a zároveň udržať vlastné tajomstvá bezpečne ukryté. Douglas Garrick urobil niečo zlé. Bude za to pykať. Ide len o to, ako ďaleko som ochotná zájsť...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , MotýľOriginální název:
The Housemaid, 2022
Super! Autorka mne po skvělém prvním dílu nezklamala, řadím ji na seznam svých oblíbených autorů a těším se na další knihu.
Autorčin styl psaní mám moc ráda, knihy se čtou na jeden zátah. Ale v tomto případě byl asi o trochu lepší první díl. Tady už to bylo dost překombinované.
Těším se na další..
Tentokrát jsem s komentářem trochu na štíru. Knihu jsem totiž dočetla s rozporuplnými pocity.....
Do půlky znamenitá manipulace čtenáře tak, aby si získal tento typ románu jeho plnou pozornost, tj. nástup pomocnice Millie do domácnosti bohatých manželů Garrickových a jejich skrývané tajemství. Bohužel, po té následoval osobitý výstup Wendy se svojí obhajobou a prostoduchým motivem. No, a když se Russell rozbrečel ....! Ještě, že se závěr vrátil zpět na napínavou úroveň. "Učinila jsem neuvěřitelně špatné rozhodnutí. Podcenila jsem mimořádně nebezpečného člověka a teď za to zaplatím cenu nejvyšší."
Hodnotím stejně, jako předchozí přečtená Freidina díla.
Naivita, nesmyslné přemýšlení hlavní hrdinky, nelogičnost v jejích činech a hlavně mezery v příběhu... nemůžu dát více než 3*. Kniha je čtivá, stejně jako první díl. Ale pro mě je to opět zklamání. :/
Napínavé, poutavé.... Řekla bych, že stejně dobré jako první díl... Určitě doporučuji...
"Když je to správné, jednoduše to poznáte."
Z předchozích knih autorky jsem byla hodně nadšená, o to více mě mrzí, že nejnovější kniha mi vůbec nesedla a dost mě zklamala.
knihy od Freidy se čtou samy, žádný zdlouhavý příběh, knížka vás vtáhne do děje hned na začátku a nepustí, dokud ji nedočtete :)
Miluju tuto spisovatelku. Kniha se mi velice líbila stejně jako první díl. Těším se na další její knihu.
Po rozchodu s Enzem má Millie už nový život s dokonalým právníkem Brockem, který ale nemá tušení o její trestné minulosti. Rád by se s ní usadil a založil rodinu. Millie se ale naskytne nová pracovní příležitost uklízet a vařit v luxusním bytě Garrickových. Práci přijme a snaží se přijít na to, proč nesmí chodit do pokoje pro hosty. Proč dveře nesmí otevřít? Proč ještě neviděla paní Garrikovou? Millie je známá, že pomáhá týraným ženám. Může to být důvod proč je tady?
Kniha je napsaná poutavě a krátké kapitoly nutí čtenáře číst dál. Pomocnice i Tajemství Pomocnice jsou dva rozdílné příběhy a můžou se číst samostatně. Já jsem z knihy neuvěřitelně nadšená a doporučuji! ;)
Opět skvělé počtení od Freidy McFadden. První díl mi přišel trochu víc napínavý.
Už se těším na třetí díl, ve slovenštině už vyšel. 5*
Jednička určitě lepší, ale moc hezky se to četlo, přijde mi to vtipné, možná je to díky slovenštině...;) užila jsem si to.
Kniha ma sklamala jednoduchosťou deja, naivitou hlavnej hrdinky, predvídateľným rozuzlením zločinu.
Ja som bola dost nadsena z prveho dielu a druhy teda velmi nezaostal. Millie sa lepi smola na paty, ale jej riesenia su zaujimave.
V podstate je to len taka oddychovka, ale prijemne napisana aj ked troska predvidatelna.
(SPOILER) No nebolo to zle, ľahké čítanie zaujímavé ale už tam bolo niekoľko chýb nad ktorými som sa pozastavila napr. Wendy nemala prečítanú predmanželskú zmluvu? Millie nevedela že môže mať na oblečení strelný prach? A ten útek od tak dokonale prešpekulovaneho manžela nenaplanovany a ako úplný amatér po toľkých skúsenostiach ? No keby sa mysli na detaily tak by príbeh musel vyzerať úplne inak. Takto je to len oddychové čítanie. Podľa mňa trochu odflaknute, nevidieť posun od 1. Knihy
partnerské vztahy americká literatura rodinné vztahy psychologické thrillery rodinná tajemství thrillery pro ženy americké rományAutorovy další knížky
2023 | Pomocnice |
2024 | Za zamčenými dveřmi |
2024 | Tajemství pomocnice |
2023 | Anatómia lží |
2024 | Profesorka |
Autorka umí psát opravdu velmi čtivě. Příběh byl čtivý od začátku do konce. Samotná zápletka byla jednoznačnější než v předchozím díle. I tak tak jsem se čtenářky bavila.