Tak akorát
Iveta Čížová
Chcete odlehčit jídelníček rostlinnou stravou? Nebo se tak rozhodl někdo umanutý vedle vás a vy nevíte, co mu připravit k jídlu? Nevaříte, protože vám to přijde složité? Možná patříte k těm, co už si koupili tři kuchařky, ale nakonec je jen odložili na poličku, protože každý recept si žádal jiné suroviny. V téhle sice najdete pár (pro někoho) netradičních a klíčových přísad, ale budete je tam potkávat často a všechny vám je představím úvodní kapitole. Tahle kuchařka vám pomůže spotřebovat to, co si podle ní nakoupíte. Neplýtváme, nevyhazujeme. Když vám zbude uvařená rýže, lehce si v rejstříku najdete, ve kterých receptech se ještě objevuje. Taky vám řekne, co dělat, když vám doma dozraje víc banánů najednou. Nebo když od babičky odjedete s náručí plnou cuket. Poradí, jak využít zeleninu od kořene až po listy, na jaké způsoby jde připravit obyčejný brambor a zvyknete si mít doma namočenou cizrnu. Kuchařka je veganská. Nepotřebujete vejce, mléčné výrobky nebo máslo a bzy zjistíte, že se bez nich obejdete. Všechny recepty jsou testovány na nejrůznějších lidech s odlišnými stravovacími návyky a nevyzpytatelnými chuťovými buňkami. A navíc – Tak akorát – švédsky lagom. Kromě toho, že je v severských zemích jídlo a pití spojeno se šťastným způsobem života – uvařit si s přáteli, sednout do útulné kavárny, dát si doma pod dekou horké kakao – také zdůrazňují, ať je všeho tak akorát. Ani málo, ani moc.... celý text
Přidat komentář
Kuchařka se obrovsky povedla! Rozvržení, fotografie, grafika, sazba, za vším je vidět velké množství poctivé práce. Vařím si v práci každý pracovní den, většinou podle děvčat u jimejinak, které se předplácím. Tenhle přístup je trochu jiný, ale recepty jsou super.
Snad nejlepší veganská kuchařka, co jsem zatím četla. :-)