Takhle jsem si to teda nepředstavovala
Halina Pawlowská
Kdo z vás jste si představoval, že až přestanete šílet s kariérou, budete prožívat nádherné, bezstarostné dny? Myslím, že nejsem sama, kdo se domníval, že už má nárok na to, aby si pohodlně cestoval, chodil po výstavách a okopával zahrádku. Copak by mne napadlo, že místo toho dostanu nabídku k sňatku na urologii, že budu ošetřovat manželku svého milence, nebo že k výročí mi muž mého srdce věnuje kleštičky na křepelčí vajíčka?!... celý text
Tohle bylo moje první setkání s Halinou P. a byla jsem příjemně překvapená, jak dobře se kniha četla. Ke svému překvapení mi k tomu stačily jen dvě hodiny, které mě vlastně nabyly optimismem. Je fajn si občas připomenout, že i v životech jiných lidí se pořád dějí nějaké nečekané zvraty, překvapení, objevují se problémy a nedorozumění, a na mnohé lze i s odstupem času vzpomínat vesele.
Nenáročná, oddechová, příjemná Pawlovská. Já sice v domě nebydlím, ale ze svého okolí vím, že jakmile se vyřeší nebo zalepí jeden problém, hned vyleze další a Halina tomu dala tu správnou vtipnou formu.
Nedělní odpoledne stane se...tuhle knihu jsem někdy od někoho dostala.
Po knize -Na co Alice zapomněla- jsem chtěla na víkend něco lehkého a tenkého.
No tohle díky velkým písmenům a málo stránkám bylo tak na dvě hodinky.
Jsem nikdy Halinu nějak nesledovala, ale popravdě to nebyla špatná knížka. Taková vyloženě oddechovka, na pobavení, na odpočinutí a na vyplnění času, na příklad při čekání na autobus apod.
Takže za mně dobrý ️
Měl jsem pocit, že jsem k tvorbě autorky příliš kritický, tak jsem přečetl ještě další knihu, ale názor jsem nezměnil. Opět spíše než o humornou a vtipnou knížku se jedná o autorčin trapný pokus udržet si skupinu svých čtenářů, neboť "kšeft je kšeft".
Výborně jsem se pobavil při čtení této publikace, paní Halina je velmi vtipná a ve své knize odhalí vše se v její rodině dělo a současně děje, bravo jí
Vcelku příjemné čtení, i když mi kniha přišla taková nesourodá. Občas věnovala více slov věcem, které mi celkového ladění úplně nezapadaly. A naopak vynechávala podstatné věci (jako smrt manžela), takže jsem se nedokázala úplně zažrat. Ale celkově spokojenost.
Příjemná knížka na deštivé odpoledne (nebo na pláž). Žádné velké umění (ale to snad nikdo nečeká), lehce úsměvné a na pohodu. Klasická Halina.
Od knihy jsem čekala asi více humoru, ale ve výsledku jsem dostala spíše hořkosladké fejetony, které se točí kolem rekonstrukce domu, cestování a různých příhod z autorčina života. Nemohu říct, že by mne kniha nebavila nebo že bych se vysloveně nudila (to zase ne), ale jelikož jsem se s řadou situací, kolem kterých Halina Pawlowská krouží, neuměla moc sžít a dané situace mi byly spíše cizí, tak jsem v tom asi ten humor nebo nějaké větší souznění tolik neviděla. Nicméně od knihy jsem doufala odpočinkové, milé, nenáročné čtení a to jsem dostala. Odpočinula jsem si u toho, bylo to fajn, takže proč ne. :-)
1996 | Díky za každé nové ráno |
2002 | Zoufalé ženy dělají zoufalé věci |
2013 | Pravda o mém muži |
2007 | Banánové rybičky |
2004 | Tři v háji |
pohodove cteni, zajimalo by me, zda podle pravdy... jestli jo, celkem divocina :-) kniha na jeden vecer.