Zkouška věrnosti
Julie Kagawa
![Zkouška věrnosti Zkouška věrnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259932/bmid_talon-spolecenstvo-draku-zkouska-ve-a9D-259932.jpg?v=1539034705)
Talon: Společenstvo draků série
1. díl >
Před dávnými lety byli draci na pokraji vyhynutí. Ti, kteří přežili, se skrývali v lidské podobě a jejich moc sílila. Uběhla staletí a draci se připravují na okamžik, kdy lidem ukážou, kdo je skutečným pánem světa… Sledovat, začlenit se, splynout. Přesně to má za úkol dračí dívka Ember. Má poslouchat, nevyčnívat z řady a slepě plnit rozkazy. To vše pod taktovkou supertajné a nesmlouvavé dračí organizace s názvem Talon. Jenže Ember se to vůbec nelíbí...... celý text
Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2015 , Fragment (CZ)Originální název:
Talon, 2014
![Lina_Šlorová Lina_Šlorová](https://www.databazeknih.cz/img/users/50_/505573/m_lina-slorova.jpg?v=1732769458)
(SPOILER)
Knihu jsem četla před několika lety, a byla jsem jí naprosto nadšená.
Kdybych si ji přečetla znovu, možná bych v ní našla nějaké ty charakterové archetypy, ale nechci si kazit dojem, takže jdu sem tak, jak mi to připadalo v roce 2017.
A byla to naprostá pecka. Jízda, plná romantiky, akce, intrik, draků a zrad. Měla jsem ráda všechny postavy - od věčně zamračeného Danteho po nepříjemného Wese až ke Garettovi, se kterým jsem Ember jen tak mimochodem neshipovala. Railey (Cobalt) byl skvělej. Jo, fakt, stal se mým dětským idolem a od té doby všechny podobné knižní hrdiny porovnávám jen s ním.
Děj byl sice jednodušeji předvídatelný, ale i tak mě bavil.
Nejvíc mi v hlavě utkvěla hláška: "Kopnu tě tam, kde ses ještě neopaloval."
Doporučuji.
![kaloja kaloja](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Hodnotím knihu pozitivně. Lehce předvídatelný děj. Je fajn, že se člověk seznámí s organizací jménem Talon. Co bych vytkla by bylo, že pozice v dané organizaci nejsou dostatečně popsány (vyjmenovány jsou, ale co které pozice dělá ne).
To vedlo k tomu, že moment "wau" nepřišel v místě, kde přijít měl.
Upřímně se těším, až se pustím do druhého dílu. Kniha je oddechovka YA a dojmy jsou vesměs pozitivní. Během čtení jsem dostávala pocit, jako bych četla knihu Drakie od autorky Sophie Jordan.
![Carol1122 Carol1122](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/102231/m_carol1122-z6m.jpg?v=1647609628)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Lehké zklamání nad rozvojem příběhu. Ze začátku jsem byla nadšená ze čtivého stylu, neobvyklého tématu, ale postupně se děj dal velmi lehce předvídat a posledních 100 stran již nebylo vůbec záživných. Škoda, protože téma o dracích by bylo jistě jinak skvělé.
![petr_ petr_](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/295889/m_petr-Bgp.jpg?v=1578000268)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Jsem zklamaný. Děj je příliš jednoduchý a plochý až snadno předvídatelný, takže mě nezaujal.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knihu jsem přečetla dvěma dechy. Ten první byl, že se jedná o dobře vymyšlený svět, který chcete objevovat a s každou stránkou doufáte, že se dozvíte něco víc, něco co tam vyloženě sedne a řeknete si "tak proto". Ten druhý dech byl, že některé scény byly až tak zdlouhavě napsané, že jsem měla tendenci otáčet stránky a číst si jen přímé řeči. Pak jsem se zase vrátila a přečetla i popis, ale myslím, že by se to stávat nemělo. Každopádně se těším na další díl.
![jitka_dankova jitka_dankova](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/226961/m_jitka-dankova-HRT.jpg?v=1650218250)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První díl série o dracích mi doslova učaroval. Příběhy, ve kterých figurují tato nádherná bájná stvoření, miluju. A tady o to více, protože draci zde mohou mít i lidskou podobu a taky se třeba klidně zamilovat. Ano, v podstatě je celý příběh o vztazích, nikoliv o nějaké akci, to je dobré vědět dopředu (kdekdo přehlédl, že nejde ani tolik o fantasy, jako hlavně o dívčí román...). Mně to velmi vyhovovalo a postoje a názory hlavní hrdinky se mi líbily, text je čtivý, prostě mi knížka sedla.
Problémem je akorát očekávání z pokračování, kdy se obávám, že půjde o téma milostného trojúhelníku (to nesnáším) a navíc následující díly ani nejsou přeložené... ale i tak do toho půjdu, prostě když jde o draky, tak se neznám.
![radkazajcek radkazajcek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nádherně vymyšlený svět draků. Bohužel jsem nevěděla o žánru, na mě moc romantických scén a málo příběhu. Na začátku možná trochu nudné, pak se to rozběhne. Příběh mi přijde málo rozvinutý.
![Lexa123 Lexa123](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/150816/m_lexa123-qnt.jpg?v=1546533859)
Normálně fantasy už nečtu ale tahle kniha mě zaujala. Zajímalo by mě, jak to celé skončí. Tuto knížku jsem dostala od kamaráda a musím uznat že mě bavila. Sice si ji asi znovu nepřečtu ale bylo to zajímavé odreagování. Příjemný pohled je, jak se Ember bouří a zároveň postupné uvolňování citů vůči lidem a stejně tak u vojáka, jež ji měl zabít. I přes tvrdý výcvik jsou vaše city zranitelné a sami za ně rozhodujeme.
![Arya38 Arya38](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/321419/m_arya38-Cye.jpg?v=1608895864)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tuhle knihu jsem objevila úplně náhodou. Na začátku se sice nic moc neděje, ale pak to je opravdu zajímavé. Knihu jsem si moc užila. Za mě tedy *****.
![Majka1978 Majka1978](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pre mňa je fantasy o drakoch srdcovka, milujem ich a aj táto kniha ma nesklamala, som bola prekvapená ako som sa s tou knihou zžila. Už teraz sa teším na pokračovanie, ktoré som práve začala čítať :)
![Neeko Neeko](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ember je prostě něco jako já, chce žít volně a bez pravidel, proto jsem se dokázala až moc vcítit a užila si každičký moment :3
![karel6356 karel6356](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/299689/m_karel6356-TUX.jpg?v=1582637916)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Koupil jsem v levných knihách za 39 ,-, ani jsem nevěděl že je to dívčí fantasy román i přesto to bylo hezky napsané, bezvadný nápad autorky. Kniha se četla rychle, další díl doporučuji, i když já to už číst nejspíš nebudu.
![Nikaa1 Nikaa1](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/165309/m_nikaa1-4n2.jpg?v=1633766722)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha si mě okamžitě získala. Celkově autorka.
Julie píše naprosto úžasně. Mrzí mě, že její knihy nejsou všechny přeložené. Rozhodně stojí za to!
Hlavní postava Ember je sympatická, neoblomná a divoká dívka. Nemůžu si pomoct, ale sakra, tu holku jsem si oblíbila. Děj je plynulý, čtivý a krásně napsaný. Nemohla jsem se odtrhnout od knihy. Dokonce mi nevadí vznikající milostný trojúhelník - ačkoliv je z celého srdce nemám ráda. Chápu postavy a líbí se mi, že kapitolky jsou i z pohledů Garetta a Rileyho.
Vrhám se na další díl. Rozhodně doporučuji - slibuji, že si příběh zamilujete. :-)
![SimčaSamková SimčaSamková](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha se mi velmi líbila. Hlavní postava - Ember je velmi sympatické dračí děvče, ráda si dělá co chce. Je po ní žádáno nevyčnívat z řady a poslouchat rozkazy. Kniha se odehrává v přítomnosti, což mě překvapilo, protože většina knížek o dracích co jsem četla, se odehrává v minulosti. Nemám co vytknout. Kniha se mi četla rychle, nebyla zdlouhavá, vtáhla mě do děje a byla napínavá. Popravdě jsem čekala, že mě kniha nebude bavit, protože fantasy není úplně můj žánr, ale tím, že kniha obsahuje i nádech dívčího románu mě velmi mile překvapila. Rozhodně si prečtu i další díl a doporučuji ji spíše děvčatům.
draci přátelství, kamarádství láska tajemství sourozenci dobrodružství výcvik věrnost fantasy dívčí rományAutorovy další knížky
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2012 | ![]() |
Mám druhý díl a počkám na další.
Mě to chytlo a za mě pecka. Prostě 5***** rozhodně.