![murdoch murdoch](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/369929/m_murdoch-65887a2a374e7.jpg?v=1703442986)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Oddech, relax, ukrácení času. Přesně to bylo cílem díla a to taky splňuje - nic míň, ale taky nic víc. Docela dobře se to čte.
![Meda77 Meda77](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/372821/m_meda77-dPh.jpg?v=1636147828)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První ze série v sešitkovém vydání a po přečtení sáhnete po pokračování,samozřejmě za předpokladu, že ho máte. Celá série si drží kvalitní úroveň, včetně ilustrací. Rozhodně toto seriálové dílko nezapomenete.
![kokrokr kokrokr](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
První díly se velmi dobře čtou a jsou zajímavé. Od páteho dílu kvalita klesá čím dál níž.
![Luigi1 Luigi1](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tyto příběhy mě provázejí celým mým životem.Oddechová četva,která nás vytrhne z tohoto shonu.Kdo má rád tuto literaturu tak vřele doporučuji
![draka draka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Asi ve třinácti letech jsem objevil v babiččině almaře knihy o Tarzanovi. Bylo to sedm knížek. Poprosil jsem babičku a ta mi je po dlouhém smlouvání půjčila. Byl to pro mě naprosto úchvatný příběh, a četl jsem, a četl. Do konce prázdnin totiž moc nescházelo. Později v dospělosti, kdy mně babička knížky věnovala jsem se už do nich ani opakovaně nedokázal začíst. Ale krásná vzpomínka je stále živá.
![l.e.d l.e.d](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/194108/m_194108-ZpT.jpg?v=1500460482)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tarzan, co napsat... známe ho všichni. Četl ho taky kde kdo. Já osobně znal filmy a když na mě vykouknuly v knihovně sešity dal sem se do nich.
Nemám co bych vytknul. Přečetl jsem to ani ne za víkend.
![minirock minirock](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/1263/minirock-RzR.jpg?v=1540827065)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Notoricky známý příběh muže, kterého po smrti rodičů vychovají kdesi v africké džungli opice. Vzpomínka na dětství, kdy jsem tyto sešitky kupoval a s napětím louskal doma pod peřinou. Mám rád i filmová zpracování Tarzana s Johnny Weismullerem nebo Lexem Barkerem.
![Pavlusa007 Pavlusa007](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/40140/40140-59M.jpg?v=1399044631)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Sešitek jsem zdědila po taťkovi (spolu s 2. dílem) a staly se mým každoročním prázdninovým čtením. Sama jsem si pak pořídila zbylé díly a občas žasla nad tím, co to autor blábolí :), ale na první dva díly, ať mi nikdo nešahá. I teď si je ráda přečtu, i když je znám skoro nazpaměť.
![pavel80 pavel80](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/108419/m_108419-24t.jpg?v=1459855096)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Klasika, po letech opět louskám celou sérii, a byť již občas některé části přijdou v kontextu dnešní doby úsměvné a trochu přitažené za vlasy, nic to nemění na tom, že Burroughsovo dílo je i po sto letech stále čtivé a dostatečně akční a promyšlené, notabene ve srovnání s většinou dnešních rádoby dobrodružných románů. Napadá mě analogie s foglarovkami nebo verneovkami, k těm se taky člověk může stále a stále vracet a bavit nepřestanou. První díly Tarzana jsou navíc podpořeny krásnými ilustracemi Zdeňka Buriana.
![Terva Terva](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/87261/m_terva.jpg?v=1733671589)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi stará záležitost, která se ale krásně čte i dnes. Nemalý podíl na úspěchu této ságy má i ilustrace Zdeňka Buriana. Sešity jsou jimi téměř prošpikované.
1991 | ![]() |
2003 | ![]() |
2000 | ![]() |
1927 | ![]() |
2002 | ![]() |
Kdysi dávno, dokonce i pod lavicí, to jsem skoro nedělala, ale potřebovala jsem ten sešit rychle vrátit. Napínavé, a s krásnými ilustracemi. Další díly už jsem nečetla.