Tasmánští tygři

Tasmánští tygři
https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59651/bmid_tasmansti-tygri-Auw-59651.jpg 4 14 14

V listopadu 1919 připlouvá na Tasmánii mladá Francouzka Clementine s půlroční dcerkou Mary. Chce nalézt rodinu svého zesnulého manžela, statečného australského důstojníka, za něhož se provdala během války.Přestože její pátrání na úřadech nepřinese překvapivě žádný výsledek, rozhodne se na divokém ostrově, porostlém neprostupnými deštnými pralesy a obývaném prapodivnými zvířaty, zůstat a začít na něm nový život.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Les Tigres de Tasmanie, 2003


více info...

Přidat komentář

Dani5a
09.05.2020 4 z 5

Prvních asi 100 stran mne moc nebavilo, ale pak se příběh rozjel a začal být opravdu napínavý.
Mladá lékařka přijíždí na Tasmánii hledat rodinu svého zesnulého manžela. Do jejího života zasáhne několik mužů, ale probudí se v ní i láska k tasmánské přírodě.

Konvalinka987
02.07.2019 4 z 5

Hezká oddechová knížka. Závěr byl trošku moc připravený. Líbilo se mi, jak je popisován život na Tasmanii.


Babo
20.07.2016 3 z 5

Tak jsem Tasmánské tygry shodila z 90 % na 86 ,ale nemohu jinak .Hlavní hrdinka je tak trochu brouk Pytlík v sukních a i když ráda čtu příběhy žen , které se nezaleknou životních nástrah , tak co je moc to je příliš. Je to takové klubko , které po rozmotání najednou odhalí veškerá tajemství .A že jich je :-)))
Uvědomila jsem si , že jen málokdy si spisovatel zvolí za hlavní hrdinku ženu ,ale v tom asi problém nebude . Prostě něco tomu chybělo, nebo přebývalo a já nevím co.
Ale jako oddychovka dobrý .

rose
29.07.2015 3 z 5

Zajímavý příběh, ale tak plný neuvěřitelných náhod a jakoby náhodně odkrytých tajemství, že logika trochu dostává zabrat a všechno je to až příliš pohádkové. Ale i tak to není špatné čtení, zajímavé jsou partie o tasmánské přírodě a životě původních obyvatel. Při čtení dramatického finále už jsem se skoro smála nahlas, jak se autor urputně snažil napsat to co nejnapínavější. A samozřejmě se všichni dočkají dlouho očekávaného happy-endu.

Zafiro
13.07.2015 5 z 5

Krásný popis Tasmánie a její přírody a zároveň poutavý příběh odvážné mladé ženy, která bojuje za její záchranu.

kelve
15.05.2012 5 z 5

Po této knize jsem v knihovně sáhla náhodou, ale mohu ji vřele doporučit. Děj je svižný, zároveň promyšlený. Najdete v khize jak lásku tak nenávist. Jedná se o doprodružný příběh. Popis Tasmánské krajiny, pralesa. Mezilidské vztahy. Clementine - hlavní hrnidky - je velise tvrodhlavá žena a zároveň trochu feministka. Možná vás inspiruje :-)