Dcera Egypta
Constance O'Banyon
Na Tálii se po letech bídy a ponurého života na ulici usmálo štěstí. Ujala se jí bohatá egyptská rodina ze dvora samotné královny Kleopatry. Teď už se dívka nemusí obávat záhadného jednookého muže, který jí byl neustále v patách. Klid netrvá dlouho. Jednoho dne ji unese vznešený cizinec. Chová se drsně, ale přesto působí jako čestný muž. Proč jen Tálii oslovuje "naše královno"?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , AlpressOriginální název:
Daughter of Egypt, 2008
Pěkný historický román a současně romantický příběh, není sice tak úplně ze starého Egypta, ale i tak to byl příjemný čtenářský zážitek.
Kdo se zajímá o starověký Egypt, přijde si zde na svém. Oddechová kniha se zajímavým dějem, kouskem napětí a romantikou. Není to ovšem kniha, která by vás chytla za srdce.
Zajímává knížka, poutavý děj, v závěru trocha napětí. Myslím, že jedna z těch, kterou bych si přečetla znovu.
Pohádka pro dospělé plná romantiky,dobrodružství , nastolení pořádku , míru a spravedlnosti na neznámém utopistickém ostrově Bol Forna.Děj spisovatelka umístila do starověku a okořenila Egyptem,Kleopatrou a Markem Antoniem v trochu nezvyklé formě.Hlavní hrdinové Tálie a Aštyn se pokusí zvládnout a vypořádat s občanskou válkou jmenovaného ostrova, ale i se svým milostným vztahem.