Temná hra

Temná hra
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502767/bmid_temna-hra-zhO-502767.png 4 216 216

Detektiv Henry Ford série

1. díl >

Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké nehodě, kterou sám způsobil. Ponurou pravdu se snaží utajit před svým synem i novou partnerkou, s níž spolupracuje na případu. Dokáže celou situaci ustát dost dlouho na to, aby zabijáka zastavil? První díl Temné detektivní série.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín

Shallow Ground, 2020

JustWomen
08.08.2022 5 z 5

Postavy na jedničku, vše srozumitelné, přiměřeně zamotané, dobrá práce Andy Maslene. Těším se na pokračování.

annettka1098
05.08.2022 5 z 5

Přestože kniha začíná hned první vraždou, což mám ráda, z nějakého důvodu mi prvních 100 stran přišlo takových pomalejších. Přisuzuji to ovšem tomu, že se nás autor snaží dostatečně seznámit s hlavním vyšetřovatelem, jeho týmem a průběhem vyšetřování. U 120.strany byl ale dán prostor nové forenzní techničce Hannah a ta vše zlomila. Od strany 120 jsem knihu dočetla na dva zátahy. Hannah je totiž absolutně bezprostřední a říká co má na jazyku. O vtipné situace tak není nouze a jsou s Fordem super dvojka.
Kniha není rozdělena do klasických kapitol, ale do dnů a jejich časového určení. Kromě vyprávění z pohledu vyšetřovatelů je tam také malý vhled do pohledu vraha. Nic mi ovšem přímo nenapovědělo kdo to je. Naopak si se mnou autor hezky pohrál. Celý příběh trvá 22 dnů, které vás prostě nenechají vydechnout.

Pár much jsem v příběhu našla, ale taky jsem si čtení moc užila. Troufá si tvrdit, že kniha osloví především čtenáře Adlera Olsena nebo Helen Fields. Já se moc těším na pokračování.

HODNOCENÍ: 90 %

veruptackova
05.08.2022 5 z 5

I když začátek této knihy působil, že půjde o další krimi thriller, který se sice lehce čte, ale zapadne mezi ostatními. Další čtení mě vyvedlo z omylu. Jakmile začalo vyšetřování, bylo mi jasné, že se mi tahle kniha bude líbit. Ještě jsem však nevěděla, že si vybojuje první příčku v rámci krimithrillerů, které jsem letos přečetla.

Z popisu místa činu mi přeběhl mráz po zádech, protože jsem si opravdu živě dokázala představit oběti a upřímně mě to zasáhlo. Ano, uznávám, že zejména na jednu věc vyšetřovatelé mohli přijít trochu dříve, ale mé nadšení z knihy to nesnížilo. Celkově se mi líbilo, že jsem z celého vyšetřování měla pocit reálnosti. Případ se nevyřešil přes noc a líbila se mi metodičnost hlavního hrdiny, jeho kniha postupů, ale i celkově to, že jakýkoli vědecký fakt, na který se v knize narazilo, byl vhodně zakomponovaný do textu, a i čtenáři laikovi stručně a srozumitelně vysvětlen.

Největším plusem knihy je však napětí, které ve vás Temná hra vyvolá. Autor čtenáři předhodí dva podezřelé a několikrát ho bravurně zmate. Díky tomu si myslím, že si na své přijdou jak nároční čtenáři thrillerů, tak občasné thrillerové čtenářky, které nadchne zpestření detektivního příběhu počátkem zajímavé romantické linky.

Série s Henry Fordem se po přečtení prvního dílu

Mona-Lisa
01.08.2022 4 z 5

Obstojně splnila mé nároky na detektivku.
A mezi ty patří hlavně:
- vyšetřovatel, co mě baví
- případ, který není moc zbytečně překombinovaný/ zašmodrchaný a ty máš šanci, když dáváš bacha, pachatele uhodnout
- a spád, který tě nutí číst pořád dál.
Ale přesto to není taková pecka, jako třeba Muži, kteří nenávidí ženy, Nesbo, nebo Kaštánek...
Ale detektivkáře určitě potěší, co jim stačí výše zmíněné aspekty a nemají temnou duši, jak já. :-D
Ještě musím zmínit sympatické krátké kapitoly; jednu úžasnou asociální postavu, díky které budu v sérii pokračovat; věrohodně popsaný postup vyšetřování a váhání mezi možnými pachateli do poslední chvilky spolu s hlavním detektivem. Pecka!

Zrzavá_Tereza
28.07.2022 4 z 5

Temná hra je čtivá, dynamická, bez zbytečných omáček kolem, s neobvyklou zápletkou a velmi sympatickým duem vyšetřovatelů. Těším se na další díly!

ivousekk
27.07.2022 3 z 5

Četla jsem už květnu jako beta čtenář pro nakladatelství s tím, zda je to top thriller. A za mne není.
Nebylo to špatné, ale třeba na sérii s Callanachem to nemá. Když to srovnám s posledním dílem Dokonalá tma, co jsem četla nedávno, ten byl skvělý. Toto za tím dost zaostává. Vůbec tam nebyla taková úroveň napětí jako ve Tmě.
Navíc už mě přestávají bavit detektivky, kdy hlavní vyšetřovatel je nějak poznamenaný z minulosti a vrah je ujetý pošahanec. Je to furt dokola. Za mne to vidím na 3,5 z 5.

Katulinka69
27.07.2022 4 z 5

Tohle jsem si stáhla náhodou, a opravdu jsem chybu neudělala. Krátké kapitoly, super postavy

Ajuszka
26.07.2022 5 z 5

Kdo mě už nějakou dobu sleduje ví, že já si pro kritiku nejdu daleko a dokážu napsat, když je kniha nezajímavá.
To ale neplatí u knihy Temná hra.
Detektiv Henry Ford a jeho tým se potýkají se sériovým vrahem, který má zálibu v krvi. Budete stejně jako já celou knihu hádat, kdo za tím stojí.
Kniha se četla velmi dobře, kapitoly jsou krátké a příběh samotný je opravdu skvěle propracovaný a sem tam protkaný humorem, což mám ráda.