Temné hlbiny
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Keď dostane detektív šéfinšpektor Erika Fosterová tip, že by kľúčový dôkaz vo veľkom drogovom prípade mohol byť ukrytý v nepoužívanom kameňolome na okraji Londýna, nariadi jeho preskúmanie. Z hlbín však jej kolegovia vyzdvihnú nielen dôkazy k tomuto prípadu, ale aj kostru malého dieťaťa. Pozostatky sú rýchlo identifikované ako Jessica Collinsová. Sedemročné dievča, ktorej zmiznutie zapĺňalo stránky novín pred dvadsiatimi šiestimi rokmi. Erika musí začať spájať čriepky z minulosti so súčasnosťou a vnárať sa čoraz hlbšie do rodinných vzťahov rodiny Collinsovcov aj do života vyšetrovateľky Amandy Bakerovej, ktorá si neprestala vyčítať, že zmiznutie dievčatka nedokázala vyriešiť. Erika čoskoro zistí, že tento prípad bude dozaista jeden z najzložitejších a najnáročnejších v jej kariére. Niekto si totiž neželá, aby bol prípad vyriešený. A urobí všetko, aby Erikine pátranie zastavil...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
Dark Water, 2016
Opět skvělý díl s Erikou a jejím vyšetřovacím týmem. Už se těším, až si přečtu další díl z této série.
Třetí díl v pořadí. Byl to skvělý díl, lehce odlišný od předchozích. Četla jsem ho opět skoro po roční pauze od druhého dílu. Každým dílem se mi Erika líbí víc a víc. Když spolupracuje s Mossovou a Petersonem tak to je to pravé ořechové. Do poslední chvíle jsem netušila jak to všechno dopadne. Líbilo se mi zapojení Amandy a taky jak popisovala Erika vztahy vůči některým svým kolegům. Doufám, že linka s Erikou a Petersonem bude mit ještě pokračování. Už se těším na další díl.
Pro mě další skvěle čtivý příběh ze série. Až do konce jsem čekala jak příběh dopadne, ale takový konec jsem nečekala.
Třetí díl od Roberta Bryndzy se mi líbil prozatím nejvíce. Erika se snaží najít drogový důkaz na dně jezera v lomu, krom toho, je ale z hlubin vytažena kostra dítěte. Patologickým rozborem je identifikována jako Jessica Collinsová, která zmizela před léty a její případ zmizení nebyl doposud objasněn. Erika se vrhá do vyšetřování spolu se svými kolegy, aby nalezli pachatele. Líbí se mi velmi, že je to brilantní detektivka, ale na rozdíl od dvou předešlých knih, je zde méně mrtvých a více prostoru je věnováno i osobnímu životu vyšetřovatelů a především pak psychologické charakteristice jednotlivých lidí, kteří mají s případem co dočinění. Kapitoly jsou krátké, takže jsem si říkal, ještě jednu, ještě jednu a ejhle, je konec knihy. Erika Fosterová je mi navíc velmi sypmatická, stejně jako její kolegové. Bryndza nejen, že nezklamal, ale vystavěl brilantní příběh i s menším počtem mrtvých, ale navzdory tomu se mi kniha ze všech tří dílů líbila nejvíce. Jednoznačně pět hvězd a doporučuji. :-) Čtvrtý díl si určitě někdy přečtu. :-)
Zatím nejlepší kniha z celé série, velmi čtivá a napínavá. Ráda bych doporučila všem čtenářům, kteří ještě autora neznají. Pěkné na celé sérii je, že se v ní promítá pracovní život Eriky, ale i soukromý. Pan Bryndza je skvělý autor a ani tentokrát nezklamal. Do dalších dílů se pustím, co nevidět.
Toto byla má první zkušenost s knihami Roberta Bryndzy a určitě ne poslední. Zajímavý námět příběhu, sympatická hlavní postava, trochu pozvolnější začátek, ale o to lepší závěr.
A mně se líbil i tento další případ, přestože Eriku jsem si neoblíbila doteď. Ale člověk si zvykne a když odhlédnu od svých sympatií k ní, tak jsou to jinak hodně dobré knihy.
Už jsem četla lepší krimi. Za mě slabší kousek. Dlouho se nic nedělo asi do poloviny a pak to nabral spád k úspěšnému vyřešení případu. Vadilo mi jmenování osob stylem "Erika, Mossová a Peterson". Tak buď křestní jména nebo příjmení. Nebo ne?
Po knize jsem sáhla na základě doporučení jednoho čtenáře z databáze s tím, že je srovnatelná s Dominikem Dánem, ale dle mého názoru to srovnávat nelze.
Styl psaní u RB je pro mě velmi sympatický a čtivý. Rovněž děj je příjemně napínavý a zápletka tentokrát opravdu povedená. Nicméně mám menší problém s postavami, které jsem si bohužel moc neoblíbila. Ale to nic nemění na tom, že se s radostí pustím do dalších dílů, které už na mě čekají...
Pana Bryndzu jsem objevila nedávno a už mám přečtenou třetí knihu. Díky krátkým kapitolám mají jeho knihy spád a jsou velmi čtivé. Opravdu mě baví!
Měl jsem trošku problém se začíst,ale cca po stovce stránek se to zlomilo a začala zase parádní jízda...konec opět překvapil,čekal jsem ňákou bejkárnu,ale tohle mě zase ani nenapadlo...
Dobře se čte. Má kratší kapitoly, což mi přesně vyhovuje. Závěr mě dost překvapil, to jsem opravdu nečekala.
Tak to byla jízda! Spisovatel má neuvěřitelný dar v popisování děje. Tak úžasné se to čte. Paráda!
Ani 3. díl nezklamal.
Kniha se čte sama. Obdivuji autorovu schopnost věrohodně popsat různé situace. Je to jako film. Uvěřitelné dialogy , popis pocitů ,různé charaktery postav.
Zkrátka knihy se čtou moc dobře a jen občas mi zabliká kontrolka,že tak asi ne.
vraždy pro ženy napětí nevyřešené případy
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Tento díl byl opravdu dobrý, asi to bylo tím pátráním zpět v minulosti, přitom to na napětí neubíralo díky současnému zapojení osob, které s tím byli spojené a dalo se čekat, že udělají chybu.