Temné hlbiny
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Keď dostane detektív šéfinšpektor Erika Fosterová tip, že by kľúčový dôkaz vo veľkom drogovom prípade mohol byť ukrytý v nepoužívanom kameňolome na okraji Londýna, nariadi jeho preskúmanie. Z hlbín však jej kolegovia vyzdvihnú nielen dôkazy k tomuto prípadu, ale aj kostru malého dieťaťa. Pozostatky sú rýchlo identifikované ako Jessica Collinsová. Sedemročné dievča, ktorej zmiznutie zapĺňalo stránky novín pred dvadsiatimi šiestimi rokmi. Erika musí začať spájať čriepky z minulosti so súčasnosťou a vnárať sa čoraz hlbšie do rodinných vzťahov rodiny Collinsovcov aj do života vyšetrovateľky Amandy Bakerovej, ktorá si neprestala vyčítať, že zmiznutie dievčatka nedokázala vyriešiť. Erika čoskoro zistí, že tento prípad bude dozaista jeden z najzložitejších a najnáročnejších v jej kariére. Niekto si totiž neželá, aby bol prípad vyriešený. A urobí všetko, aby Erikine pátranie zastavil...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
Dark Water, 2016
Moje třetí kniha. Vždy se snažím číst knihy ze série tak, jak jdou za sebou. Temné hlubiny jsou pro mne zatím nejpovedenější. Budu rozhodně ve čtení případů Eriky pokračovat.
Trochu jiné než předchozí 2 díly, ale konečně byla Erika trochu lidská. Moc dobře se četla.
Autorova tvorba v této sérii jako by se pohybovala v jakési sinusoidě, po dost dobré Dívce v ledu přišly dva slabší příběhy (Noční lov a Temné hlubiny). Tím ovšem nechci říci, že by nestály za přečtení. Ale netřeba autora zatracovat, další knihy jsou zase výrazně lepší.
Bryndza se čte prostě skvěle. I když jsem tentokrát dost brzy odhalila, kdo za tím stojí, nic to neubralo na čtivosti a zajímavosti příběhu. Vůbec mi nevadí, tak jak někteří čtenáři uvádějí, všudypřítomní homosexuálové. Vzhledem k vývoji společnosti stejně budou brzy většinou:-)))Už se těším na další díl.
Knížka se docela dobře četla ikdyz za mě by mohla mít méně stránek. Od půlky knížky jsem měla tušení kdo za tím asi tak může stát což se na konci tak nějak potvrdilo ale malé překvapení tam bylo. Nechápu že tato kniha má tak velké hodnocení když to je průměrná detektivka. Předchozí díly byly fajn a tak doufám že Do posledního dechu bude lepší čtení.
Ani tento díl detektivní série Eriky Foster mě nezklamal, smrt dítěte je citlivé téma a chvílama mě mrazilo. Těším se na další díly.
Tak vysoké hodnocení....Přitom detektivka je spíše průměrná, zápletka možná zajímavá ale nezáživně popsána.Pokus o romantickou zápletku doslova ruší.
A závěr? V důsledku výše napsaného, se u mě žádné ,,,ach" nekonalo.
Jako všechny díly předtím, se i tahle knížka četla suprovně.
Přečteno na jeden zátah. Už teď se těším na další díl (čekám až ho budou mít v knihovně) ..
Prostě boží!!!
Promyslena zapletka, vlastne dobra detektivka. Ale nejak me to nebralo, mozna tim, ze je to misty opravdu temne.
Řekla bych, že až díky tomuto dílu jsem vzala Eriku na milost :) Kniha měla klidnější průběh a myslím, že to příběhu velmi prospělo. Jsem ráda, že autor značně ubral na zdůrazňování homosexuálně orientovaných postav a přeložení Erice jen prospělo. Egocentrický nadřízený je konečně pryč. Troufám si říct, že je to zatím nejlepší díl a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál.
Bohužel čtu sérii na přeskáčku, protože se mi nedaří knihy v knihovně vypůjčovat postupně. Ale i tak je to vždy příjemný čtenářský zážitek. Teď mi chybí přečíst ještě první a poslední díl a zatím se mi tento líbil asi nejvíc.
Další knížka přečtena. Byla stejne dobra jako předešlé, jen bylo ze zacatku težké se zacist. Někdy mi to přišlo hodne zmatené, ale ke konci to mělo ten svůj spad, jen ten konec překvapil. Vůbec jsem to nečekala
Zatím nejlepší díl série s Erikou Frostovou! Napínavé od začátku, konečně je pryč i egocentrický nadřízený a Erika může vyřešit další zločin i když tentokrát se jedná o téměř nevyřešitelnou, mnoho let starou vraždu. Super série!
Trochu klidnější průběh a myslím, že to prospělo příběhu. Robert Bryndza psát umí, jeho příběhy v dřívějších knihách mi připadaly hodně překombinované. Tento díl se mi líbil, protože byl takový „normální“ -čtivé, zajímavá zápletka. Jsem ráda, že jsem si ho pořídila, protože po druhém jsem byla přesvědčená, že další bude poslední a pak se k této řadě už nevrátím. Náznaky vývoje dalšího příběhu mně však vedou tomu, že změním názor a budu pokračovat.
Já jsem sexuální zápletku hrdince přála a doufám, že v další knize si ještě více užije????
Moc napínavě napsáno - čte se to jedním dechem ..
V knize je spousta nereálností, nevysvětlitelného jednání hlavní hrdinky i osob kolem ní - uvedu například zjevení její sestry s dětmi, sexuální úlet hlavní hrdinky - ale toto toleruji, neboť autor si pohrál s vytvořením hlavní zápletky - a to se klidně mohlo stát - a tím rozehrál v knize spoustu scén, kterými nás mátl. Na to jsem si už u něj zvykl a dalšímu jeho dílu se vyhýbat nebudu!
První kniha od tohoto autora. Napětí tam bylo, je to čtivé, Bryndza umí psát, ale nemůžu si pomoct, konec nevygradoval do takového finále, jak bych čekala. Nemůžu říct, že bych naprosto zírala s otevřenou pusou, jako se mi stává u Nesbo nebo Miniera a říkala si, to je borec, jak tohle může vymyslet... a to mi přišlo trochu škoda.
vraždy pro ženy napětí nevyřešené případy
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Další peka tohoto autora :) Prostě Bryndza zatím nezklamal a to mě těší :) Proto si ho šetřím a když se hodně zklamu v knize tak si vezmu právě Bryndzy a hned se pak čte lépe :)